Autor Wątek: Problemy z mikrofonem  (Przeczytany 1179 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z mikrofonem
« dnia: Marca 29, 2005, 18:12:20 »
Mikrofon mi niedziala mimo usilnych prob (jest wlozony w odpowiednia dziurke na karcie, nie jest wyciszony).
Karte mam na plycie Gigabyte K8NF-9.
Heeeelp pls.
P.S.
Mikrofon jest w 100% sprawny.
Kostek
JG300

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Problemy z mikrofonem
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 29, 2005, 18:36:41 »
A sprawdziłeś czy jest to dobra dziurka ??
polecam metodę sprawdzoną, klękamy przed komputerem i
1. Wciskamy język w dziurkę jak "kopie" to znaczy że karta jest OK
2. Bijemy czołem w dywanik (koniecznie ustawić się w linii wschód zachód) o prosić Allacha o pomoc

Więcej genialnych pomysłów przy tak ogromnym przekazie błedu mi nie przychodzi do główki.

Problemy z mikrofonem
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 29, 2005, 20:09:22 »
No skoro tak, tzn. ze masz idealna glowke, zeby przyjechac do mnie i sprawdzic czy twoja metoda zadziala.

Zainstalowalem nowe stery. Juz slychac jak jackiem ruszam, ale nic wiecej
Kostek
JG300

olo8

• Gość
Problemy z mikrofonem
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2005, 20:19:12 »
Cześć.Mam ten sam problem.Moja płyta główna to ABIT AN-7(też Nforce,tylko 2).Skorzystałem nawet z pomocy w Windowsie.  :? .I co?I nic.W panelu sterowania w zakładce Mowa nie widać zakładki Rozpoznawanie Mowy.Czyli co,mogę sobie tylo pomarzyć o pogadaniu przez net?PLIZZ może ktoś wie jak to naprawić???

dark2

• Gość
Problemy z mikrofonem
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 18, 2005, 14:32:11 »
hej...
winxp ..??
to moze kliknij dwa razy na ikonce głośnika, w prawym dolnym rogu, rozwinie się taki ładny panel, można sobie poruszać suwakami..w górę ..w dół na boki... znajdź cośco jest opisane jako wejście liniowe, albo speaker, albo mikrofon i zniknij ten ptaszek w polu wyklikaj, jeżeli tam był to teraz powinno zadziałać...
a jesli nie widzisz mikrofonu, w tym panelu to kliknij opcje a potem właściwości i zaznacz włąściwy checkbox...
pozdr..

olo8

• Gość
Problemy z mikrofonem
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 28, 2005, 20:30:27 »
Łindołs to bardzo dziwny system jest, pożyczyłem od qumpla inny mikrofon marki Mediatech,podpiąłem i...działa!!

Pod choinkę polecamy oprogramowanie firmy Microsoft!!
Wiesza się samo.