Autor Wątek: Kolejne miłe zaskoczenie  (Przeczytany 1820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Kolejne miłe zaskoczenie
« dnia: Kwietnia 10, 2005, 22:38:54 »
poczynione w locku

Otóż , cięzko zastanawiałem się po kiego grzyba mi 4 tryby pracy stacji skoro i tak zawsze przeprowadzam operację 'Wielki Szlem' :)
Jako iż wzrasta poziom mojej, określe to 'świadomości pola walki' , wzrasta również udział agresji w moim lataniu :D co oznacza że zamiast strzelać do 2,5 tonówek i LAVów strzelam do A-10 i Ah-64 :D (bo sie nie mogą odgryżć skutecznie :D )
Atakowałem formację  6 dzikich prosiaków  z down popa w trybie szlem - czysty lock na tle nieba - egzekucja
Potem zanurkowałem ...i nie chwycilem celu na tle ziemi , tzn chwyciłem na pól sekundy i zniknął. Sprawdziłem od dołu - bez problemu
Przełączyłem w tryb waskiej wiązki, gdzie jak wyczytałem w eter leci maksymalna ilość energii , i dopiero wtedy złapałem a-10 na tle ziemi
Podoba mi się to bardzo ze odwzorowane sa zjawiska wynikające z natury propagacji fali elektromagnetycznej

LolekII

• Gość
Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 13, 2005, 23:42:03 »
No powinni cos takiego zrobic nam z maszinami ala II welt krieg
aber nicht russische team :570:

kaa

• Gość
Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 14, 2005, 19:01:45 »
Głosie, czy szlem nie jest spięty z system celowania optycznego/ir albo w ogóle bezpośrednio z pociskami? wskazuje kierunek, r-73 patrzy tam i łapie cel swoją głowicą ir? nie wnikałem w to tak tylko se myślę głośno...

Cytat: LolekII
No powinni cos takiego zrobic nam z maszinami ala II welt krieg

pociski kierowane i radary? luft'46 się marzy?

Schmeisser

• Gość
Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 14, 2005, 19:14:44 »
a skąd mam wiedziec :P

Blackmessiah

• Gość
Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 14, 2005, 19:41:48 »
Dzis widzialem na niebie nisko lecacego nad moja wiocha A-10. Wczoraj Sentry krazyl.

kaa

• Gość
Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 14, 2005, 20:12:49 »
bo piszesz o propagacji fal więc zakładasz że w trybie szlem czeszesz radarem ziemię i dlatego tracisz loka a wydaje mi się że to działa pasywnie. głowica ir nie powinna mieć problemu ze złapaniem celu na tle ziemi chyba  :roll:

jeśli by szlem był spięty ze stacją rlok to też by trawę wypalał wiązką przy lokowaniu chyba  :roll:

ps
hasło na dziś: "chyba to tamto być może"  :mrgreen:

Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 14, 2005, 21:00:23 »
Cytat: Blackmessiah
Dzis widzialem na niebie nisko lecacego nad moja wiocha A-10. Wczoraj Sentry krazyl.

To gdzie cię wywiało (jeśli to nie tajemnica), bo w Polsce chyba a10 nie latają???

Offline Kusch

• Global Moderator
Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 14, 2005, 21:34:30 »
Cytat: kaa
bo piszesz o propagacji fal więc zakładasz że w trybie szlem czeszesz radarem ziemię i dlatego tracisz loka a wydaje mi się że to działa pasywnie.

Kolega pisze też dalej że pozniej przelączyl w tryb waskiej wiązki czyli trójeczka skanowanie pionowe.A przy okazji jezeli wybierzemy rakietę naprowadzaną radiolokacyjnie to nawet w trybie szlem włączy się radar więc lepiej pamiętać o tym "sczególe" :mrgreen:

A tak na marginesie szlak mnie trafia.Chłopaki już się zabawiają w wielkie zakłocanie i przesiewanie fałszywych kontaktów od tych prawdziwych,jednoczesnie posyłając sobie rakiety R-27R1 w trybie pasywnym (tak tak kochani tak samo naprowadzają sie na zrodło zakłocania jak Amraam i Sparow) a my tu nadal usychamy w oczekiwaniu na 1.1.

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Blackmessiah

• Gość
Kolejne miłe zaskoczenie
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 14, 2005, 23:08:15 »
Cytat: piotrek z.
To gdzie cię wywiało

Do kraju Messerschmittow. Okolice Aachen. Tam jest amerykanska baza i Sentry krazy codziennie. :)))
Nie mialem Fishbeda pod reka zeby ustrzelic. ;)