Autor Wątek: Wingman Force 3D - czy jest szansa na poprawne działanie?  (Przeczytany 1773 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piter

• Gość
Wingman Force 3D - czy jest szansa na poprawne działanie?
« dnia: Kwietnia 19, 2005, 11:13:58 »
Witam,
Czy ktoś ma w/w joystick i czy działa mu poprawnie? (= Jest zadowolony) Czy jest może jakiś 'hardmod' (albo soft~), który spowodowałby likwidacje luzów i większą precyzję tego drążka w Ile? Lata się tak, jakby ciągle było tornado. Nie trzeba v4.0 - wystarczy taki joy, aby zaczęło być trudno. ;) Jak można wyprodukować tak drogiego bubla?! Ratujcie.

PS
Gwarancji nie mam. :(

« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 19, 2005, 12:13:55 »
Cytat: Piter
...Ratujcie.

Przejżyj porady S. Słodowego w Dziale Technicznym.
Wymienisz poty i/lub dołożysz podkładki wg JEGO opisów i będzie OK.
Leszek

Piter

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 19, 2005, 14:15:02 »
Niestety porady p. Słodowego nie dotyczą Wingmana Force 3D, który to model jest z FF.
:cry:

olo8

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 19, 2005, 16:28:18 »
Mam takiego samego.Zadowolony to jestem z tego że ma FF,ale....poszukaj na forum(chyba ;)) jest link do programu DXTweak2.Można popróbować podkręcić tego bydlaka :twisted: .

Bociek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 19, 2005, 17:39:05 »
Witamy w klubie!
Joy jest nie do naprawienia. Prosiłem o to wielokrtotnie na forum. Jest zbyt czuły przy połozeniu neutralnym i zapomnij o przycelowaniu w silnik przeciwnika czy w pilota.
Mam na to 3 rady (sprawdzone):

1. zabawa w ustawienia czułości w samej grze w dziale INPUT:

X    0 1 5 13 23 33 48 64 82 100
Y    0 3 8 15 23 31 41 52 69 98

do tego filtrowanie na 20 % i dedbend na ok 10% - jest to całkiem rozsadne ustawienie, ale nie umywa się do precyzyjności jaka miałem w takim np. MAGNUMIE :D

2. Ustaw sobie FF (w windowsie) na 100% na wszystkich ustawieniach (overal, spring, dumper)  - masz w tedy właściwy opór na drążku i nie ma luzów. Nie włączaj siły centrujacej.
Druga opcja i inna filozofia to FF wedle uznania i wygody, oprócz siły SPRING EFFECT - joy wtedy jest całkowicie luźny - nic nie przeszkadza oprócz efektów strzelajacej broni. (oczywiście siła centrująca wyłączona) Ja tak latałem i po pewnym czasie nawet się przyzwyczaiłem.

3. Joy straci precyzyjnośc po ok 1 roku grania. Nie będziesz w stanie wykonac precyzyjnego ruchu np w prawo- kursor bedzie szalał na wszystkie strony :570: . Jest to już wada w produkcji - wtedy oddajesz na gwarancję :568: . Nie bierz nowego modelu tylko inny - tu poleciłbym jakiegoś sajtka (cyborg). Myśle że to dobry pomysł, choć ciężko sie potem pogodzić z joyem bez FF. Dlatego wybrałem jednak nowy model WF3D i gram nim okazjonalnie offline.

Piter

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 19, 2005, 21:50:47 »
Dzięki za odpowiedzi. Próbowałem z DXtweak, ale poddałem się dosyć szybko. Duzo lepsze efekty osiągnąłem kombinując z ustawieniami FF. Z centrującym się drążkiem również. I czasem faktycznie bywało lepiej by potem znowu (bez widocznego powodu) kompletnie się rozjechać. Po czym szukałem kolejnych ustawień, innego rozwiązania itd itp.
IMHO to SKANDAL sprzedawać cos takiego. Miałem tego pecha, że swojego otworzyłem, bo myślałem, że coś poprawie ale nic z tego... Dopiero potem znalazłem gwarancję (która jest jeszcze ważna). Osłabiło mnie to. Ten joy ma 36 miesięcy gwarancji!!! Szok. Pewnie mi go nie przyjmą w serwisie (Komputronik) - w słusznym wk...wieniu nie oszczędzałem go bowiem podczas rozbiórki. Hmmm nic nie tracę - spróbuję go jednak oddać... A nuż dadzą w zamian coś innego, traktując sprawę jako "znany bug"... Wątpię w to, ale pomarzyć nie zaszkodzi. Z ciekawostek - szukałem jakiegoś adresu do producenta, żeby napisać im co myślę o produkcie. Szwajcarski potentat nie podaje nigdzie e-maili do siebie! Telefony owszem. ;) Na forum Wingmanteam (support) znalazłem równiez wielu niezadowolonych z podobnymi "objawami" do naszych. Niestety pracownicy Logitecha nie znaleźli tam rozwiązania zagadki Force3D. :)
Nie odkryję Ameryki... Mimo super ergonomii coś jest w nim po prostu źle zaprojektowane i zawsze będzie tracił precyzję po pewnym czasie.
Możecie trzymać kciuki. Na dniach (choć nie muszę się spieszyć - mam jeszcze 12 miesięcy gwarancji) przejdę się do Komputronika. Zobaczymy.
Pozdrawiam i nie polecam nikomu tego  :569: "joy sicka".

Głos z sali

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 20, 2005, 03:30:44 »
Gwoli sprawiedliwości należy dodać, że firma jest solidna. 36 miesięcy gwarancji daje dość czasu, by po wystąpieniu luzów zareklamować w serwisie rozregulowaną sterownicę, i dostać drugą nową.
Ger0nim0 nie grzebał, ja grzebałem, dlatego tylko on ma nowy, sprawny :D

Piter

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 20, 2005, 09:51:16 »
Firma jest solidna, ale i rozsądna (albo jej dystrybutor).  W Komputroniku skrócono gwarancję do 24 miesięcy.  :mrgreen: Muszę się spieszyć ;D

[ Dodano: Sro Kwi 20, 2005 11:09 am ]
Cytat: Głos z sali
ja grzebałem, dlatego tylko on ma nowy

A próbowałeś reklamacji?

« Odpowiedź #8 dnia: Maja 15, 2005, 22:29:46 »
Troche mnie zmartwiliscie... Mam tego joya ponad pół roku i póki co jest OK. Precyzji mu nie brakuje. Latam z włączoną siła centrowania i mam nadzieję, że wszystko bedzie w porzadku. Chociaż jak jest gwarancja... Lepiej wczesniej niz później :?

DARK

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 16, 2005, 16:12:34 »
nie martw się Hunter, jak Ci się rozwali to kupisz leprzy - 3d PRO  :D

« Odpowiedź #10 dnia: Maja 16, 2005, 20:30:07 »
Chyba raczej nie kupie bo tez ma kilka wad (na przykład mało precyzyjna przepustnica) :) . No i nie ma FF, do którego sie juz przyzwyczaiłem. Chyba wogóle zrezygnuje z logitecha...

P>S
Sorki za mały off topic.