Witam,
Ja miałem te szczęście (tj. kasę), że dziś udało mi się bez najmniejszych problemów kupić (VISA) i zarejestrować wersję download. Oczywiście po zassaniu pliku i zapisaniu nr seryjnego, odinstalowałem LO 1.02, wykasowałem ręcznie katalog po nim, zresetowałem maszynę i zacząłem zabawę. Najpierw oczywiście trzeba cierpliwie poczekać aż na swieżo zainstaluje się LO 1.0 z płytki, następnie instaler FC. Proces instalacji przebiegał bezstresowo, po instalacji przyszedł czas na rejestrację starforce (opcja automatyczna), co też odbyło się szybko i sprawnie. W kóncu uruchomiłem długo oczekiwany dodatek

i... pokreciłem się po menu, zapuściłem misje i... wyszedłem, żeby zrobić backup kluczy starforce z rejestru - jest to konieczne, żeby nie stracić aktywacji przy reinstalce systemu i FC

- wszystkie operacje z serii "instalujemy FC" są opisane z obrazkami na stronach lockon.ru, radzę przed instalką się zapoznać

Osobiście mało latam i latałem misji gruntowych, więc przeszedłem od razu do przetestowania miga29 przeciwko F15 (ekspert) H2H.
Oto garść gorących uwaga po kilku h grania, konfigurowania, etc.
1. Model zniszczeń miga29 i f15 JEST poprawiony. Nnie testowałem innych, starych flyable, ale pewnie suki też mają zmodyfikowany DM. Różnice, które się od razu rzucają w oczy, to papry wysypujące się z już strąconej maszyny, która spada na ziemie z pochodnią z ogona. Poza tym jest więcj "opcji" uszkodzeń po trafieniu, już nie tylko silnik i choinka w kabinie, ale szerego innych układów "pada". Odniosłem wrażenie, że przybyło możliwości uszkodzeń. Poza tym kiedy dostajemy, to samolot wyraźnie "podskakuje" - bardzo nieprzyjemny feeling

. Na pewno nie jest tak, że uszkodzenia i ich efekty zostały bez zmian - np. trafiony w silnik f15 puszcza czarną kitę, która jednak znika po chwili! Poza tym płomienie stały się jakby bardziej "realne" i nie wpływają drastycznie na zmniejszenie fpsów, które jakby stały się bardziej stabilne. Zdziwiło mnie również, że wskutek uszkodzenia mój samolot stracił równowagę podłużną i wysiadły trymy... osobliwe i fascynujące

[wszystkie moje obserwacje zostały poczynione z ustawieniami najwyższymi, na GF6800U].
2. Naprawiono cipka do celowania z działka w trybie air!!!

Nareszcie nie trzeba brać w migu poprawki na poprawkę. Wyliczenia CCIP w trybie air dla działka teraz są wiarygodne i to nawet pod dużymi kątami

Cieszy mnie to niezmiernie
3. Stacja radarowa nie traci locka po przekręceniu się na plecy.
4. HUD jest mocno zmieniony i w trybie radarowym pojawiają się jakieś cuda niewidy

- tego tematu jeszcze nie wałkowałem.
5. Na HUD nie ma info o dokładnej ilości pocisków, którymi dysponujemy. Teraz wygląda, że liczy na ćwiartki heheh najpierw jest cyferka 4 przy pełnym magazynku.
6. Zagadzam się z YoYem, że samoloty nabrały wagi - szczególnie to sobie cenie w symulatorach, ale lądowanie migiem nie jest chyba trudniejsze... su25T prowadzi się jak samolot tłokowy na granicy prędkości minimalnej

7. G-efekt jest zabójczy, po kilku manewrach można zapomnieć o ostrym kręceniu...
8. Strzelcy efek nabrali troszke cech kadafiego - niebezpiecznie się pchać na dzwona.
9. Teraz jak wyskoczymy, to możemy pooglądać w działaniu cudo rosyjskiej techniki, w postaci fotela wyrzucanego zwezda (chyba

. Również - jak w starym flankerze - bujając się na szmacie można podziwiać widoki... brakowało mi tego w LO
FC jest OK

to na razie tyle,
pozdrawiam,
qrdl