Proszę czytaj bardzo uważnie co napisałem

.
Jeszcze jeden port został do otwarcia/przeforwardowania - UDP 9988. Zapis mówił "od-do" dla portów IVC.
I uwaga! Powtarzam - nie instaluj 4.33 U1 na 4.33! Instaluj od nowa 4.33 U1 w nowym katalogu. Musisz mieć również zainstalowanego oryginalnego Falcona 4.0 cały czas na dysku, żeby odpalić 4.33 U1. Można kupić go na Steamie lub GOGu w pakiecie "Falcon Collection". Napisałem to raz jeszcze dla jasności. Nie jestem jednak pewien jak przeprowadziłeś instalację, bo napisałeś, że próbowałeś zainstalować 4.33 U1
na 4.33, a nie mogłeś, ponieważ nie miałeś zainstalowanego Falcona 4.0. Czy mam rozumieć, że po zainstalowaniu F4 w końcu zainstalowałeś 4.33 U1 do tego samego folderu co 4.33? Jeśli tak to źle.
Sprawdź czy Twój firewall nie blokuje i czy nie usuwa plików IVC. Niektóre FW uważają go za wirusa. Żeby to sprawdzić odpal launchera i kliknij IVC Client. Powinno otworzyć się w nowym oknie. W innym wypadku opcje z IVC będzie wygaszone w launcherze.
Może też łączysz się przez Wi-Fi, a nie po kablu i po prostu masz słabe, niestabilne łącze przez co serwer Cię odrzuca (nie jestem pewien co prawda czy u nich też jest zainstalowany taki filtr jak na Falcon-Online).