Również jestem szczęśliwym posiadaczem Saitek Cyborg Evo. Świetny joystick krótko mówiąc.
Mam też historie odnośnie tego joya (może na innych byłby ten sam skutek). Znajomy kilka razy w trakcie gry tracił kalibrację tego właśnie joya. Latał spokojnie gdy nagle joystick się rozkalibrowywał.
A teraz inna historia. Chciałem zachęcić innego kolegę do IL-2 i latania po sieci. Pożyczyłem mu joystick na tydzień. Przy odbiorze pokazał mi jedną fajną rzecz. Kolega ów mieszka w mieszkaniu gdzie jest jeden duży pokój z aneksem kuchennym. Jakieś 3-4m od komputera stoi piecyk gazowy z iskrownikiem. Za każdym razem gdy ktoś odpalał gaz joystick głupiał i się wyłączał

. Na Cyborgu jest lampka, fire w podstawie są podświetlane, wszystkie podświetlenia gasną po odpaleniu iskrownika.
Tak więc wniosek : albo kawa albo IL-2 hehehe
A tak na serio, jeżeli coś nie gra Wam z joystickiem popatrzcie wokół siebie. Może jest coś co zakłóca. Komórka raczej nie, często miałem komórkę przy joyu i wszystko grało. Może macie jakieś radio albo TV z epoki kamienia łupanego, które oddziaływuje na elektronikę joya ?