Autor Wątek: Potrzebuję rady co do joysticka  (Przeczytany 5076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ziuk

• Gość
Potrzebuję rady co do joysticka
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 06, 2005, 10:26:37 »
A gdzie kupiłeś?

Kamyk

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 06, 2005, 12:01:29 »
We wrocławskim mediamarkcie lecz widzialem juz w empikach i sklepach komp w tej samej cenie 119.99 :)

« Odpowiedź #17 dnia: Maja 06, 2005, 12:30:52 »
Sundowner, Kamyk dziekuje Wam. Po dniu dziecka zaniore sie za kupowanie Saiteka Evo ;).

raven

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 10, 2005, 14:17:22 »
Całe I/NJG1 lata na Evo, jeden rodzynek na Rumblu, polecamy Saiteki z całą odpowiedzialnością.

« Odpowiedź #19 dnia: Maja 10, 2005, 17:57:31 »
No, musze przyznac, ze zaczynam sie zastanawiac nad kupnem X45, a nawet X52 :shock:. Jezeli nie bedzie gotowki to moze X36 (z USB).

PS. Jezeli X45 albo X52 to chyba na Niemeckim eBayu bede kupowal. Tansze sa o kilkaset zlotych!

raven

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 11, 2005, 12:44:52 »
Za tą kasę wolałbym Logitecha z FF. Po co ci te wszystkie światełka i magiczne przyciski do PF? Moim zdaniem te joye to przereklamowana choinka, jeśli chodzi o serię Ił oczywiście. W Lock oN to co innego.

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 11, 2005, 13:32:45 »
Cytat: raven
Za tą kasę wolałbym Logitecha z FF. Po co ci te wszystkie światełka i magiczne przyciski do PF? Moim zdaniem te joye to przereklamowana choinka, jeśli chodzi o serię Ił oczywiście. W Lock oN to co innego.

Od czasu jak kupiłem X45 Logitech FF poszedł w kąt :D, nawet w Il-e. Chyba że masz na myśli innego Logitech z FF niż Force 3D.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 11, 2005, 16:53:46 »
Ponieważ temat dżojstików jest nader ważny i potrzebny to i ja napisze kilka słów.
Dawno temu kupiłem Logitech Wing Man Extreme 3D do innej co prawda gry (Freespace nawiasem mówiąc fajna jest). Ale jeśli chodzi o dżojstik to w/w jest do bani popsuł się zanim skończyłem grę. W związku z tym zastanowiłbym się dwa razy zanim kupiłbym Logitecha.
 Taka jest moja prywatna opinia.

Offline Zeke

• ZB
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 11, 2005, 18:23:26 »
Raven; czy ja wiem czy przereklamowana ta choinka - X 52 to jedyny produkowany obecnie joy na czujnikach optycznych, zamiast potencjometrow. Cena co prawda z kosmosu wzieta (w jakichs komputronikach za 560 zl), ale warty rozwazenia sprzet - mam przeczucie, ze w nadchodzacych grach przydadza sie pokretla na trymery :).
"I jedyne, co pamiętam po tylu latach ich pracy / to, że wojnę wygrali Polacy"
Kazik (o nauczycielach historii)

raven

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 11, 2005, 20:58:40 »
Logitech Force 3D (bodajże, robią tylko jeden z FF)  to jedyny joy tej firmy nadający się do użytku, przyznam.

Zwłaszcza egzemplarz Elwooda, tuningowany bodajże przez Uberścierwo.

Naprawdę polecam. No a X52 nie ma FF, ja wolę czuć niż kręcić trymerami.

« Odpowiedź #25 dnia: Maja 11, 2005, 23:59:42 »
No a X52 nie ma FF, ja wolę czuć niż kręcić trymerami.

Kazdy ma inny gust. A o gustach sie nie mowi/ pisze ;).

« Odpowiedź #26 dnia: Maja 12, 2005, 09:09:19 »
Logitech Force 3D (bodajże, robią tylko jeden z FF) to jedyny joy tej firmy nadający się do użytku, przyznam.

Potwierdzam, całkiem przyzwoity sprzęcik - eksploatowałem 2 sztuki w ciągu ~~ 3 lat.
W pierwszym egzemplarzu musiałem wstawić podkładki ( za radą S Słodowego ), w celu usunięcia minimalnych luzów, które pojawiły się po 20 miesiącach grania.
Leszek

Widget

• Gość
Info
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 12, 2005, 11:36:30 »
Również jestem szczęśliwym posiadaczem Saitek Cyborg Evo. Świetny joystick krótko mówiąc.

Mam też historie odnośnie tego joya (może na innych byłby ten sam skutek). Znajomy kilka razy w trakcie gry tracił kalibrację tego właśnie joya. Latał spokojnie gdy nagle joystick się rozkalibrowywał.

A teraz inna historia. Chciałem zachęcić innego kolegę do IL-2 i latania po sieci. Pożyczyłem mu joystick na tydzień. Przy odbiorze pokazał mi jedną fajną rzecz. Kolega ów mieszka w mieszkaniu gdzie jest jeden duży pokój z aneksem kuchennym. Jakieś 3-4m od komputera stoi piecyk gazowy z iskrownikiem. Za każdym razem gdy ktoś odpalał gaz joystick głupiał i się wyłączał :). Na Cyborgu jest lampka, fire w podstawie są podświetlane, wszystkie podświetlenia gasną po odpaleniu iskrownika.

Tak więc wniosek : albo kawa albo IL-2 hehehe

A tak na serio, jeżeli coś nie gra Wam z joystickiem popatrzcie wokół siebie. Może jest coś co zakłóca. Komórka raczej nie, często miałem komórkę przy joyu i wszystko grało. Może macie jakieś radio albo TV z epoki kamienia łupanego, które oddziaływuje na elektronikę joya ?

Ziuk

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 12, 2005, 12:50:01 »
Ja właśnie kupiłem Saitek Cyborg Evo i tylko do przesputnicy umieszczonej za drągiem przyzwyczaić się nie mogę ale ogolnie jestem zadowolony :)

DARK

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 16, 2005, 16:09:45 »
ja tam uważam, zę jednym z leprzych joyów jest Logitech extream 3D - wielu się ze mną nie zgodzi, ale takie jest moje zdanie na temat joyów. Teraz stoi w dobrej cenie 119 zeta ( ja kupowałem 2 lata temu jak kosztował koło 350). Ma on jak dla mnie tylko jedną wade a mianowicie beznadziejna przepustnica - nie jest taka zła, ale też nie za dobra. bo mało dokładna