Autor Wątek: Rajdy i Rekordy - nasz nowy dodatek dla MSFS2004  (Przeczytany 3905 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Rajdy i Rekordy - nasz nowy dodatek dla MSFS2004
« dnia: Maja 03, 2005, 23:43:32 »
Panie i Panowie! Uwaga! Attention! Achtung! Wnjemanje!
"Nadejszła wiekopomna chwiła..."

Cichnie ryk silników lotniczych na berlińskim lotnisku... tłumy zbierają się, by ujrzeć zwycięzców na podium... i choć wydawałoby się to niemożliwe - tu, w sercu Niemiec, triumfatorami zostają dwaj polscy piloci... Franciszek Żwirko i Stanisław Wigura.

Czyżby kogoś znacznego zestrzelili?? :mrgreen: A może przeszli na Ciemną Stronę Mocy, skoro gratuluje im sam dowódca jednostek transportowych Luftwaffe, Herr Morzik?

Nie! To tylko europejski konkurs awionetek turystycznych "Challenge Internationale d'Avions de Tourisme", edycja roku 1932.

Nie samymi myśliwcami/bomberami żyje człowiek. Wielu z nas gra także w inne simy, prócz "Szturmowika". Chciałbym zarazić Was moim pomysłem: zbudowaniem serii polskich przedwojennych samolotów do najpopularniejszego chyba symulatora maszyn cywilnych.
Zdawałem sobie od dawna sprawę, że nie ma szans, bym namówił Olega na takiego nieuzbrojonego RWD-13 na przykład. A przecież to fajna maszynka (siedziało się nawet w środku... 8) :mrgreen:  ), w dodatku tylko jedna z wielu naszych słynnych erwudziaków czy pezetelek, uwiecznionych dzięki wyczynom takich ludzi, jak (wspomnieni powyżej) Żwirko i Wigura, Bolesław Orliński, Stanisław Skarżyński, Jerzy Bajan i Gustaw Pokrzywka itd. ...do niektórych z Was na pewno przemawia czar tamtego pionierskiego okresu lotnictwa. I dla tych z Was mam właśnie dobrą wiadomość - wreszcie ktoś się zabierze za te samoloty. MY! I zrobimy to porządnie, na światowym poziomie, za radą uznanych znawców historii lotnictwa.

Serię dodatków dla Microsoft Flight Simulator 2004 nazwałem "Rajdy i Rekordy", w skrócie R&R. Na naszej stronie internetowej www.9-1939.pl (która właśnie została MOCNO przerobiona) znajdziecie nowy przycisk menu - z działem MSFS:R&R właśnie. Tam macie wypatrywać nowych letadeł :)
I nie są to czcze obietnice - pierwsze screeny RWD-9 są już na stronie!

Nowy dział jest też dostępny bezpośrednio przez link www.rr.9-1939.pl

Konraf obiecał nam pomóc i stworzyć sekcję R&R na swym forum, abyśmy mogli przedyskutować to i owo z fanami MSFS. Ale jako że nie każdy z Was jest tam zarejestrowany, miłościwie panujący nam Mazak z błogosławieństwiem Ger0 doda nam podsekcję w dziale "Polskie add-ony" na niniejszym forum.

P.S.: Uaktualnijcie proszę swoje skróty, zmieniliśmy strukturę katalogową strony i system linków.
Bezpośredni link do wersji polskiej to: http://www.9-1939.pl/index.php?lang=pl

Jak równo silnik gra, jak śmiało śmigło tnie
Już ginie pośród chmur najśmielszych orłów niebotyczny ślad
Nie straszny mrok i mgła, nie straszny wiatr, co dmie
Jesteśmy od Ikara mędrsi o tysiące lat.

---Marsz Lotników
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

swier

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 04, 2005, 13:42:05 »
zapisuje sie na egzemplarz z nr 1  :P

albo pierwszy download  :wink:

reelcash

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 04, 2005, 14:18:25 »
ja poprosze egzemplarz nr 2 :)

raven

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 04, 2005, 16:03:16 »
a ja trójkę

Odp: Rajdy i Rekordy - nasz nowy dodatek dla MSFS2004
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 05, 2006, 16:21:23 »
Tak , godne uwagi przedsięwzięci! Wolę polatać zrobioną przez Was PZL ką czy RWudziakiem niż czymkolwiek od Be Sure Tech-a!. Również czekam na owoce Waszej cieżkiej pracy.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Xavras

• Gość
Odp: Rajdy i Rekordy - nasz nowy dodatek dla MSFS2004
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 19, 2006, 11:23:54 »
A ja jestem ciekawy w jakich programach powstaja takie samoloty :).
Czy 3d max bylby tutaj pomocny ? Jak mi oddadza monit z naprawy, obadam sprawe w necie :)...

pozdro