Autor Wątek: strona www.9-1939.pl - bug report  (Przeczytany 5348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
strona www.9-1939.pl - bug report
« dnia: Maja 04, 2005, 00:28:50 »
Jako że przeprowadziliśmy szeroko zakrojone prace modernizacyjne na naszej stronie internetowej, proszę o zgłaszanie bugów (np. nie działajace linki), abyśmy mogli je czym prędzej naprawić.

Known bugs ("it's not a bug, it was done especially")

- linki w starych newsach wymagają wymiany
- angielska wersja strony wymaga aktualizacji
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 04, 2005, 08:57:35 »
Jeszcze takowych nie zauwazylem ale pierwsze co mi sie rzuca w oczy to brak dzialu o Zoofilji ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #2 dnia: Września 01, 2005, 15:37:21 »
KOMUNIKAT:
[/b]

Jak pewnie ze smutkiem zauważyliście, moja strona jest offline od niedzieli 28.VIII. Śpieszę donieść, iż wynikło to nie z naszej winy, a hosta, u którego wykupiliśmy usługę (tak, kolejne miesiące też były opłacone). Mając już pewne nieprzyjemne doświadczenia w pracy z nimi (nie chciało im się zrobić aktualizacji darmowego wszakże oprogramowania mySQL) dobrze zgadłem, że to im provider przykręcił śrubę... (bo ich strona domowa TAKŻE jest offline!)

Chciałbym z tego miejsca zapewnić, że sprawa zostanie rozwiązana i strona będzie znów online (kiedy? to zależy jak szybko będą z nami współpracowali, nie dajemy im spokoju telefonami i e-mailami). Z okazji ważnych rocznic przygotowaliśmy nawet dla Was aktualizację związaną z budowanym modelem RWD-9S, możecie więc spać spokojnie wiedząc, że nasza praca nad projektem nieprzerwanie trwa dalej - awaria strony nie ma nic do tego.

podpisano:
Rola

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Odp: strona www.9-1939.pl - bug report
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 18, 2006, 21:57:53 »
No i znowu "powtórka z rozrywki"... z winy hosta strona jest tymczasowo "offline" (a mawiają, że Polacy za granicą pracują solidnie...).

Toteż zamiast budować bazę danych polskich przedwojennych konstrukcji lotniczych (która eksperymentalnie już ruszyła i przechodzi pierwszą fazę testów i debugowania) musimy wydzwaniać i walczyć z hostem...

Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość, ale mam tylko 2 ręce...

Lukas

• Gość
Gdzie wrzesień?!
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 02, 2006, 17:47:37 »
Witam,
mam pytanko gdzie strona Roli?
Chciałem sobie zainstalowa skiny i zdjęcia polskich pilotów, a tu kicha !
Kiedy będzie dostępny serwer? A może jest jakaś inna stronka z której mógłbym ściągnąc interesujące mnie pliki.
Pozdrawiam i oczekuję jak najszybszego powrotu strony Roli.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 02, 2006, 18:50:46 »
Też bym chciał wiedzieć "kiedy". Firma hostingowa znów sprawiła nam kłopot. Mój partner, JanuszB, który sponsoruje stronę - a co za tym idzie na jego głowie są rachunki itd. - poinformował mnie, że host nie jest skory do współpracy i to właśnie z ich winy wynikł problem.
Straciliśmy do nich cierpliwość, toteż przygotowujemy się do przeniesienia na nowy serwer. A to oznacza wydatki, pracę, czas.
Dlatego apeluję o cierpliwość - wierzcie mi, że zależy mi aby strona wróciła jak najszybciej.

PS: w sprawie skinów poproś kolegów na forum, pewnie niektórzy mają, a jak nie, to brakujące postarałbym się dosłać.

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 02, 2006, 21:02:30 »
co do firm hostingowych... osobieście mam założone dwa konta na http://www.avx.pl i jestem z nich bardzo zadowolony, serwery są szybkie, dobra i szybka obsługa. Jednym słowem polecam!

P.S. Nie tylko zresztą ja mam... do tego jest tam też PHP w ver. 5.0.4

pozdro
kornelcio

PP.S. Mogę też ewentualnie założyć tymczasowe konto - tylko, że wtedy będzie subdomena, ale będziesz mógł sobie większość rzeczy wtedy sprawdzić.

Xavras

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 03, 2006, 10:35:47 »
Tymczasowe konto to bardzo dobry pomysl, szczegolnie dla osob, ktore strony nie widzialy na oczy (bowiem niedawno sie natknely na jom) a chcialyby w koncu normalnie poszperac po plikach...

pozdro i trzymam kciuki za szybki powrot na lacza :).

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 03, 2006, 13:47:52 »
Dzięki za kolejnego kandydata do rozpatrzenia, kornelcio - oni są wręcz o rzut kamieniem ode mnie (tj. ich data center). JanuszB już się tym zajmuje, a JoNNy pomoże nam to przenieść.

Dam znać jak będę wiedział jakieś konkrety.

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 04, 2006, 00:50:26 »
Dzięki za kolejnego kandydata do rozpatrzenia, kornelcio - oni są wręcz o rzut kamieniem ode mnie (tj. ich data center). JanuszB już się tym zajmuje, a JoNNy pomoże nam to przenieść.

Dam znać jak będę wiedział jakieś konkrety.
avx.pl plusy
- 65 miejsce w polsce wsród firm hostingowych
- 59 nowych klientów w ostatnim miesiącu
Minusy
- brak własnych łącz do internetu, korzystają z pro-internet.pl, a oni mają tylko łącze do pro-futuro, więc jak na poważną firmę trochę kiepsko.
- jak tylko przestaną regularnie płacić pro-internetowi to znikniecie znów z sieci :(

Polecał bym ( jeśli budżet pozwala ) skożystać z usług któregoś z portali albo home.pl, kei.pl netart.pl, mają własne łącza własne serwerownie i nadmiarowe łącza do netu.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 15, 2006, 01:25:08 »
Niestety wyszło że dodatkowa porcja obowiązków związanych z przenoszeniem strony spadła na moje barki :/
Byleby się JanuszB nie wycofał ze sponsoringu :002:

Martin, dzięki za radę. Przygotowywałem już wspólnika na wyplucie tych 300zł, ale zaglądam dziś, a home.pl ma jakąś nową promocje.
Pakiet Active wystarczyłby nam w zupełności - z bazami jest luksus. U innych usługodawców wąskim gardłem jest ilość baz właśnie (poniżej 5 raczej nie pogadamy).

http://nazwa.pl/cennik.php?m=h
http://nazwa.pl/hosting.php?s=pr

Co o tym myślisz?

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 25, 2006, 23:43:32 »
Nadal macie problemy z hostem :008:?

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 26, 2006, 00:17:13 »
Martin, dzięki za radę. Przygotowywałem już wspólnika na wyplucie tych 300zł, ale zaglądam dziś, a home.pl ma jakąś nową promocje.
Pakiet Active wystarczyłby nam w zupełności - z bazami jest luksus. U innych usługodawców wąskim gardłem jest ilość baz właśnie (poniżej 5 raczej nie pogadamy).

http://nazwa.pl/cennik.php?m=h
http://nazwa.pl/hosting.php?s=pr

Co o tym myślisz?

Sorki, że dopiero teraz, ale jakoś umknął mi twój post. 50 PLN atrakcyjna cena, tylko wydaje mi się że to na pół roku, a potem to już standardowo 300 PLN ( cholerny mały druczek  :002: )

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

kornelcio

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 15, 2006, 16:49:28 »
czy strona nie działa całkowicie?? (wyskakuje komunikat: "The domain "www.9-1939.pl" is not available.")

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 15, 2006, 20:32:26 »
Opisałem wszystko w powyższym temacie, powinien być zrozumiały. Ja robię to, co mogę, a mogę niestety tylko tyle.

Dalsze pytania nt. "niedziałania" strony proszę nadsyłać na adres e-mail:
januszb @ nsg.pl
(usuń spacje z adresu ofkors)