Autor Wątek: Modyfikacje .cfg i .lua  (Przeczytany 28012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

raptor

• Gość
Odp: Modyfikacje .cfg i .lua
« Odpowiedź #30 dnia: Września 29, 2007, 22:05:28 »
Aby gra była bliższą realizmowi przydaje się pogrzebać trochę w plikach .cfg i .lua, które edytujemy zwykłym notatnikiem:

- pozycja głowy - w przeciwieństwie do Sturmovika nie jesteśmy zmuszani do latania z nienaturalnym widokiem z kokpitu (wszystkie Foki) bo możemy poprawić twórców, w zasadzie we wszystkich maszynach głowa znajduje się zbyt nisko co bardzo przeszkadza w lotach na małej wysokości i w trakcie walki powietrznej, by ją zmodyfikować modyfikujemy plik:
\config\view\cockpit.lua
odnajdujemy w nim parametr:
CockpitVAngleOrigin = -9.5
i zmieniamy go na:
CockpitVAngleOrigin = 0.0
Wie ktoś jak zrobić to samo w wersji 1.12a?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #31 dnia: Października 22, 2007, 22:01:53 »
Ciekawa rzecz, wygląda na to że da się włączyć kolizje z drzewami w LO. Tylko że wtedy AI będzie się z nimi zderzać non stop, bo jego algorytmy nie przewidują takiej możliwości. Ale do multi....

http://forum.digitalcombatsimulator.com/showpost.php?p=1566&postcount=6
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #32 dnia: Września 17, 2008, 22:41:42 »
Chciałbym zapytać czy dodanie do pliku Meinit dodatkowych wpisów (sloty ze skinami np. A10 Simmod lub F15 Walmis, Crimean Air Wars) może doprowadzić do spadku płynności gry, polegającej na cyklicznych pojedynczych przycięciach raz na 2 sekundy. Zauważyłem coś takiego gdy wyedytowałem plik Meinit w celu dodania wpisu który umożliwiał wstawianie przy początku pasa lamp sygnalizacyjnych ALS. Kiedy zauważyłem zjawisko cięcia, w miejsce zmodyfikowanego pliku Meinit wstawiłem odpowiednik zawarty oryginalnie w paczce z modem, lecz nie posiadający wpisów dla modelu Walmisai etc... Cięcie zniknęło.  :011: Może mi ktoś coś na ten temat powiedzieć :011:
11:05 PM

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #33 dnia: Października 09, 2008, 13:11:08 »
Czy wie ktoś, czy można poprzez edycję plików modyfikować parametry i osiągi samolotów?
Juz wyjasniam o co mi chodzi.
Latam na modzie Us-Marine, w którym mozna latać f-16. Model lotu należy do miga-29 i samolot tylko wygląda jak f-16 ale ma jego systemy uzbrojenia. Niestety nie wszystkie da sie użyć. Irytuje mnie jednak strasznie mały zasięg samolotu. mig ma znacznie wyzsze zużycie paliwa.
W ME.init mozna zwiększyc ilość paliwa ale chyba nie tędy droga, bo przez to "ef" robi sie coraz cięższy.
Proszę nie oferować mi falciona 4.0 bo na moim sprzęcie nie hula.

« Odpowiedź #34 dnia: Października 09, 2008, 13:31:01 »
Wydaje mi się że parametrów nie zmienisz ale bardziej zastanawia mnie to, że LockOn Ci hula, a Falcon nie :/ Dlaczego?

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #35 dnia: Października 09, 2008, 14:00:10 »
Falconem, nie polatam bez joystica a LO daje radę. Poza tym goły falcon AF mi się nie podba a po tych całych red viperach mi się wykłada po kilkudziesieciu sekundach lotu. FF3 nie zainstaluję, bo woła falcona 4.0 a nie AF.
Poza ty wolę LO bo z tego co czytałem jest bardziej do latania a w Falconie potrzeba kilkumiesiecznego szkolenia z klawiszologii.
Mam zintegrowaną grafikę w laptopie i może dlatego.

« Odpowiedź #36 dnia: Października 09, 2008, 14:29:10 »
Zgadza się klawiszologia Falcon'a zwłaszcza na lapie (brak numerycznej itp.) to masakra! Zdecydowanie lepsza pozycja to LockOn (nie zwracając uwagi na to co jest flyable).

falconek

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 09, 2008, 20:30:12 »
piloci Orłów radzą sobie w inny sposób - montując obok HUD'a celowniki z broni myśliwskiej

Przepraszam za odgrzebywanie starego posta, ale zaciekawiła mnie ta informacja. Nigdy nie widziałem zdjęcia F-15 z taką lunetą. Można prosić o źródło?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #38 dnia: Grudnia 09, 2008, 21:22:04 »
Od czasów zakończenia się zimnej wojny nie jest to już spotykane, ale przed zburzeniem muru berlińskiego tak - szczególnie w jednostkach frontowych - w Anglii, Islandii czy na Alasce. W książce "Samoloty bojowe lat dziewięćdziesiątych" z Art Books, na stronie 54 jest takie zdjęcie:

falconek

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Grudnia 10, 2008, 19:05:09 »
Tego bym się nie spodziewał :)  no to już nie mam oporów przed zastosowaniem tego moda,  Tylko na ruskich samolotach chyba będzie trochę nieuczciwie ;P

« Odpowiedź #40 dnia: Grudnia 11, 2008, 22:07:04 »
Uczciwe, osobiście woziłem monokla zakupionego w Decathlonie za jakieś 30 peelenów. Wykorzystałem go ze dwa razy, bo identyfikacja wzrokowa (treningowa) MiG-a była bardzo łatwa: "Widzę dym, OK - nasz". Dawało to powiększenie 7x i kąt widzenia około 25 stopni.
Był bardzo wrażliwy na suszenie w suszarce, pranie wytrzymał, ale suszenia nie.

« Odpowiedź #41 dnia: Grudnia 13, 2008, 11:33:33 »
Toyo! Chciałes cheatować :010:

(kiddin')  :003:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Września 30, 2009, 13:53:18 »
Chyba nie było. http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=689737&postcount=1

Modyfikacja dodająca sporo funkcji takich jak IFF do F-15, blokada startu ze stojanek, automatyczne chowanie się hamulca aero przy przeciążeniach, szybkie lockowanie celu na MFD w F-15C za pomocą skrótu alt-2 i wiele innych usprawnień idących w kierunku  urealistycznienia loczka.

Pozdrawiam

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 18, 2010, 18:54:29 »
Witam.

Szukam i szukam i znaleźć nie mogę.
Chodzi mi konkretnie o modyfikację, dzięki której nie będę miał spłaszczonego obrazu na szerokokątnym monitorze. Wiem, że kiedyś to wyczytałem na forum i jeśli tutaj dostanę odpowiedź, to na pewno większość istot rozumnych, która ma podobny problem zacznie szukać odpowiedzi na to samo pytanie w tym temacie... i nie tylko mi, ułatwi życie w przyszłości ;)

Pozdrawiam.