Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 158035 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: nasze modele
« Odpowiedź #240 dnia: Lipca 18, 2008, 00:46:27 »
Widzialem i ja go na PWM, butelka sidoluxu eh? pod sad polowy tego kto to zrobil :021:

Fakt, jak już coś zrobię to uparcie wpycham na wszystkie fora :021:
A ta opcja z butelką to jeszcze lajcik. Kiedyś dawno, na początku mojej przygody z lepieniem, gdy w weekend powstawały 2 modele. Miałem taką niespodziankę, że cały regalik obrócił się o 90% w pionie. Wówczas straty w kolekcji wyniosły praktycznie 1oo %  :026:

Przyczyna do dziś nie ustalona. 

Siara

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Lipca 18, 2008, 20:45:58 »
Duchy. :002:

Tak OT to duchy kiedys i mnie naszly. Z mysla o wypadzie na ryby rano, wsadzilem 1,5 kg bialych robakow do lodowki, a jak wstalem rano to pudelko bylo puste na podlodze kolo lodowki. Zadnego robaka nie znalazlem, ale po 2 tygodniach policja mi pukala do drzwi myslac ze mam jakies zwloki w domu- tyle bylo much na szybie. Duchy.... :karpik

« Odpowiedź #242 dnia: Lipca 29, 2008, 00:16:00 »
Oto co popełniłem - nie chciałem zamieszczać na forum bo to trochę duże jest. Proszę o porady, krytykę i strzał w kolano za taką zbrodnie :)
Jest to Italeri 1/72 bez dodatkowych zestawów waloryzacyjnych, niestety również szpachli (co widać na łączeniach skrzydło-kadłub) i taśmy maskującej

http://www.sendspace.com/file/0mxiwh

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #243 dnia: Lipca 29, 2008, 07:38:16 »
Bardzo ładny model brawo  :001: Czysty i nawet nie widać tak bardzo smug od pędzla. Szkoda tylko, że nie pomalowałeś ram owiewki, ale to można jeszcze naprawić  :004:

« Odpowiedź #244 dnia: Lipca 29, 2008, 09:50:27 »
Owiewke jeszcze mam nadzieje że przyciemnie ją jeszcze, i jeżeli to zrobie to ją pomaluje.

« Odpowiedź #245 dnia: Lipca 29, 2008, 18:34:51 »
Kolejna porcja zdjęć z F-16.

A tu jeszcze linie podziału na MiGu-29. Powiedzcie co o nich sądzicie.
« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2008, 18:41:06 wysłana przez Miodek »

« Odpowiedź #246 dnia: Lipca 29, 2008, 20:20:51 »
Co do tego Viperka to radził bym następnym razem mniejszą ilość farbki nakładać*(zdecydowanie mniejszą  :004:)
A przy fulcrumie bardzo podobna sytuacja.
PS:Nie zapomnij o pilniku bo na fulcrumie widać niedociągnięcia.

« Odpowiedź #247 dnia: Lipca 29, 2008, 20:32:41 »
Nakładałem to pędzelkiem, nic na to nie poradze :). Farby mogłoby być mniej, ale nie byłoby to zbyt widoczne, możliwe że użyłem za dużo lakieru matowego by kalki nie błyszczały się tak mocko (użyłem go tylko na górnej powierzchni płatowca i stateczniku pionowym). Co do 29 to nie postarałem się przy nim - w przyszłości już takich błędów nie będę robił mam nadzieje.

« Odpowiedź #248 dnia: Lipca 29, 2008, 20:40:15 »
Ej tam. To, że nakładasz pędzlem nie znaczy, że nie można tego zrobić dobrze. Używaj do farb rozcieńczalnika. Kładź kilka cienkich warstw zamiast jednej potężnej  :021: Wtedy efekt będzie o wiele ciekawszy, nie będzie takich smug. Popracuj także nad czystością warsztatu, w farbie widać dużo różnych gródek i innego syfu.
No i nie zapomnij, ze każda warstwa musi wyschnąć.

« Odpowiedź #249 dnia: Lipca 29, 2008, 20:54:34 »
To akryle, im nie potrzeba zbyt wiele - pędzelek miałem zanieczyszczony czymś, co mnie niesamowicie zezłościło bo malowałem po ciemku trochę :F
Myśle że nie wyczyściłem porządnie pędzla - następnym razem (czyli A-10:)) wymocze i umyje je porządnie w acetonie.

Agadam

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Października 07, 2008, 11:08:49 »
P-47 z Academy 1/72. Dużo baboli, jak zwykle... Ale i tak jestem z niego dumny. Fotki zrobiłem przed przyklejeniem antenki:

[ 

raf

• Gość
« Odpowiedź #251 dnia: Października 24, 2008, 11:22:21 »
Witam.Jakieś 20 lat temu zacząłem serial "Samoloty ,na których latali i walczyli Polacy".Teraz korzystając ze zbliżającej się rocznicy chciałem troche tego pokazać(jeżeli nie macie nic przeciwko temu :007:).Żeby to nie przeszło w jakąś nudną telenowelę ,puszcze po kilka wybranych modelików na jednej fotce.Wszystko to jest w 1/72.Wiele z modeli dłubałem kilkanaście lat temu,więc nie bijcie za mocno :005:

1.Obce konstrukcje 18-39

2.RWD 18-39

3.PWS 18-39

4.P&L/LWS 18-39-"ziomale" :banan :banan :banan

To tyle(na razie).Pozdrawiam R.G.

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #252 dnia: Listopada 09, 2008, 13:33:42 »
Sopwitch Camel 1/72 Revell- czyli mogło być dobrze, wyszło jak zwykle  :001:

Brakuje mu jeszcze kilku linek, które albo się urwały, albo nie zostały jeszcze zamontowane. Niestety musiałem dokonać kilku podmalówek, bo farba zeszła razem z taśmą Tamiya. To mój pierwszy szmatopłat, więc wybaczcie mi wykonanie. Zdjęcia niestety słabej jakości, bo dopiero czekam na nowy aparat.

air_Wolf

• Gość
« Odpowiedź #253 dnia: Grudnia 01, 2008, 00:10:35 »
mhmmm ładne te modeliki, po świętach zacznę prace nad moim pierwszym modelem ;P
Pozdrawiam

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #254 dnia: Stycznia 10, 2009, 18:53:53 »
Kolejny (drugi z kolei) model mojej narzeczonej. Dreidecker Revella 1/72, wyboru tego konkretnego modelu chyba nie muszę komentować: "zobacz jaki czerwoniutki..." :001: W trakcie budowy nie obyło się bez wpadek: zgubione śmigło, które sam dorobiłem z kawałka patyczka, zaginione kalkomanie oraz mały wypadek po którym model prawie skończony składał się z wielu kawałków nie zawsze równych :003: Efekt końcowy jest całkiem niezły, zobacznie sami.