Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 158418 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: nasze modele
« Odpowiedź #255 dnia: Stycznia 10, 2009, 19:37:45 »
Zacny, zacny :D :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #256 dnia: Stycznia 13, 2009, 15:00:23 »
Zawsze chciałem mieć w kolekcji jakiegoś pasażera. Poszedłem więc do sklepu, kupiłem i zacząłem budowę z nastawieniem szybkiej weekendowej zabawy z samolocikiem. Po tygodniu szpachlowania i wycinania z brył plastiku części troszkę przypominających elementy samolotu dałem sobie spokój. Dopiero po kilku miesiącach, w ten weekend postanowiłem na szybko skończyć ten model, bez wielkich ceregieli. Wyszło mi takie coś:
DC-10, Revell skala 1/72

Aha, podstawka jest tymczasowa.

« Odpowiedź #257 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:13:53 »
Pamiętam jak młodym pacholęciem będąc miałem z enerdowskiej  VEB Plastikard  w skali 1:100 takich coś koło dwunastu. Wisiało toto sobie spokojnie na żyłce wędkarskiej (oj były wtedy grube te żyłki chyba nawet około 0,9mm  :002: ) rozpiętej w kształcie litery "V" w pokoju. Aż pewnego dnia ....  :015: żyłka pękła i z wysokości około dwóch metrów.... :542: :542: :542:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #258 dnia: Stycznia 14, 2009, 11:56:41 »
Mały OT :002:
Wczoraj moja narzeczona uczyła się na zaliczenie przedmiotu i min. musiała znać większe lotniska i linie lotnicze Europy. Oczywiście wspomniałem jej o linii KLM, z której pochodzi mój samolot. Co prawda nie miała tego w swoich materiałach do nauki, ale jedna linia lotnicza więcej nie zawadzi. Przed chwilą przyszła i nastarcie mówi: "dostałam KLM", ja oczywiście ucieszony, bo to przecież prościzna w tym wypadku, a ona na to, że napisała Anglia zamiast Holandia. Witki mi opadły  :118:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Stycznia 14, 2009, 21:36:35 »
Przed chwilą przyszła i nastarcie mówi: "dostałam KLM", ja oczywiście ucieszony, bo to przecież prościzna w tym wypadku, a ona na to, że napisała Anglia zamiast Holandia. Witki mi opadły  :118:

Nie przejmuj się, pewnie ma inne zalety i zrobiła ci doskonałą kolację :-)

pozdrawiam,
qrdl

junkers78

• Gość
« Odpowiedź #260 dnia: Lutego 21, 2009, 15:01:23 »
Witam przedstawiam wam model plastikowy Sukhoi SU-27 SEA-Flanker w skali 1:72.Model  jest po przejściach moja dziewczyna jak sprząta to wyciera mi modele z kurzu i co prawda niszczy je trochę ale już nigdy tego nie zrobi dziś robię zadymę.                                                 
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2009, 23:29:06 wysłana przez Razorblade1967 »

junkers78

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Marca 01, 2009, 10:51:13 »
Następny mój model Mig-29 Mf wykopałem go z piwnicy i trochę musiałem go polepić żeby doszedł do siebie.

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #262 dnia: Marca 01, 2009, 11:20:56 »
Miałeś na myśli 21

chincz

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Marca 02, 2009, 12:03:17 »
VB_TAG został rozwiązany, ale za to działalność operacyjną rozpoczyna I./LG67 "Lubliner Kindergarten".
Niestety dowódca szwadronu wymaga, żeby maszyny były idealnie czyste i na połysk ;)

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #264 dnia: Marca 09, 2009, 21:16:58 »
Ot taka ciekawostka. Nie mój, ale pasuje chyba tylko tutaj. Znalezione na HyperScale
http://www.clubhyper.com/forums/plasticpixframe.htm

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #265 dnia: Marca 09, 2009, 21:33:51 »
Nie mój, ale pasuje chyba tylko tutaj.

Nooo.... nie tak bardzo. Topic nosi tytuł "Nasze modele" z naciskiem na "nasze". A więc takie, które wykonalismy sami.
Dziadek Kos

« Odpowiedź #266 dnia: Marca 10, 2009, 22:42:24 »
Ot taka ciekawostka. Nie mój, ale pasuje chyba tylko tutaj. Znalezione na HyperScale
http://www.clubhyper.com/forums/plasticpixframe.htm
To czyjaś wolna wyobraźnia, czy to coś naprawdę istniało???
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #267 dnia: Marca 10, 2009, 22:50:55 »
Przepraszam.. nie moglem się oprzeć ;)
Skrzyżowanie P-11C z "Korsarzem" :) Śmiszne... no chyba, że coś takiego latało... :003:
Pozdrawiam, Banan.
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

« Odpowiedź #268 dnia: Marca 21, 2009, 17:06:37 »
Jakiś czas temu spłodziłem marszałka polowego. Skala 1:35, czyli pi razy drzwi 50mm wzrostu ma. 

I fotki z kładzenia głównych kolorów

Neoman

• Gość
« Odpowiedź #269 dnia: Marca 22, 2009, 13:56:30 »

Mój pierwszy malowany model i pierwszy model po długiej przerwie.
Starałem się, żeby był jak najbardziej autentyczny ale chyba nie wyszło :003: Oto wzór:http://www.bl.mw.mil.pl/index.php?akcja=mi2
Kabina nie malowana bo wpadłem na pomysł pomalowania dopiero po jej sklejeniu.
Następny w kolejce Jak-11 :004:
PS: Jak oni produkują te modele, że prawie każdy helikopter ma cięższy ogon od kabiny? Jak widać na zdjęciu podparłem go zatyczką bo inaczej leci do tyłu. Do zbiorników paliwa napchałem papieru (zły pomysł) ale to nic nie dało. Pamiętam, że poprzednio przy sklejaniu UH-1 było to samo.
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2009, 14:03:25 wysłana przez Neoman »