Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 158181 razy)

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Odp: nasze modele
« Odpowiedź #300 dnia: Maja 24, 2009, 22:28:38 »
Powiem szczerze, że nie pamiętam gdzie ten model widziałem, a tym bardziej autora. Jeśli jest Twój, jak piszesz, to bardzo dobrze. Kwestia języka jest jak najbardziej aktualna. Uzasadniając , sprawa była wielokrotnie wałkowana na forum. Jeśli ktoś wkleja tekst w obcym języku powinien czuć się w obowiązku choćby go streścić po polsku. W przciwnym razie pewnego dnia będziemy mieli "wklejanki" wszelkiej maści i językach, a przecież nie o to tu chodzi. W tym przypadku jest to tym bardziej dziwne, że to przecież Twój model i napisanie dosłownie 2-3 zdań nie jest chyba ponad twoje siły. Right ? Powodzenia przy następnym modelu.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline marcin728

• PAT
  • *
« Odpowiedź #301 dnia: Maja 25, 2009, 21:18:39 »
Też się cieszę i życzę powodzenia:P.Niedługo być może,że zapostuje kolejny "nie mój model"  :004:

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #302 dnia: Czerwca 12, 2009, 23:18:52 »
Oto mój pierwszy złożony i pomalowany do końca model  :002: Jako, iż miał to być "ten pierwszy", wybór padł na coś taniego z marketu. Nie miałem żadnego sprzętu do malowania, więc trzeba było coś dokupić. No i tak wyszło, że model okazał się być 4 razy tańszy od reszty  :003:

Skala 1:72
Firmy Aeroplast

A tutaj linki, jak wygląda Iskra w wersji rzeczywistej w barwach 3 Eskadry Lotnictwa Taktycznego :001:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/TS-11_Iskra_R_RB3.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/TS-11_Iskra_R_RB6.JPG

PS. Dzięki Junkers za wskazówki  :004:

« Odpowiedź #303 dnia: Czerwca 13, 2009, 00:19:38 »
Dare, stała sama od siebie czy musiałeś doważać?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Dare

• APAsq
  • *
  • #5 - WBCI
« Odpowiedź #304 dnia: Czerwca 13, 2009, 01:13:59 »
Dałem troszkę Poxiliny  do dziobu tak na wszelki wypadek. Masa jej była niewielka**, ale nie wiem czy bez tego Iskra stała by twardo na przednim kole  :004:

**(przed wyschnięciem Poxilina była ciężka  :002: Niestety jak stwardnieje robi się lekka więc odradzam stosowania tej metody  :003:)

« Odpowiedź #305 dnia: Czerwca 16, 2009, 21:10:00 »
Hej

I ja coś może pokażę :003:

Spitfire IX Italeri 1/48 bez dodatków, brak brudzingu był w zamyśle budowy, poza tym łom już przemalowany :002:

P-51D Mustang ICM 1/48 bez dodatków.

Pozdrawiam :001:

Offline Lewy

• *
  • Prowadzę, nie piję
« Odpowiedź #306 dnia: Września 07, 2009, 08:25:15 »
Może ten model nie jest bardzo starannie wykonany, nie jest pięknie pomalowany i nie ma śladów eksploatacji, ale ma coś czego nie ma wiele moich modeli...jest skończony  :002:

Supermarine Walrus "Waluś" Mk.I, Revell 1/72. Kalki z kilku innych zestawów, własciwie żadna nie pasowała, ale postanowiłem, że ten model skończę za wszelką cenę.

« Odpowiedź #307 dnia: Września 12, 2009, 12:30:22 »
Hej

Ten Waluś całkiem całkiem, chociaż kalki się błyszczą i trochę mało sponiewierany, jednak, tak jak napisałeś Lewy najważniejsze ,że skończony, sam coś o tym wiem ,swoją P-11 robię już ponad rok ,a z kokpitu nie wyszedłem.

Pokażę może coś jeszcze swojego.

P-51 B Mustang 1/48 Tamyia tzw: Gentilowe Cudo

I jeszcze cała rodzinka moich Mustangów, wszystko 1/48 oczywiście jak widać:

Pozdrawiam

qrdl

• Gość
Odp: Nasze modele
« Odpowiedź #308 dnia: Września 13, 2009, 02:15:31 »
Rzeźnia... naprawdę trudno dawać miniaturki? Czyżby to była prawda, że cofnęliśmy się w rozwoju do ery obrazkowe??

Tako rzecze Zaratustra

Proszę od tego momentu dawać miniaturki.

« Odpowiedź #309 dnia: Września 13, 2009, 13:24:14 »
Rzeźnia... naprawdę trudno dawać miniaturki? Czyżby to była prawda, że cofnęliśmy się w rozwoju do ery obrazkowe??

Czy Zaratrustra jest w swej wspaniałości żywnie przekonany, że efekty pracy modelarskiej najlepiej przedstawiać za pomocą słowa? Kurdę, te fotki mają po 40~50kb!

Lewy, miło, że poradziłeś sobie z tym szrotem i do tego wykonałeś bez zarzutu naciągi i anteny. Faktycznie malowanie mógłbyś urozmaicić jakimś syfem. Taką skaczącą po wodzie kaczuchę można bardzo efektownie wymęczyć, polecam farby olejne dla plastyków. Kalki ewidentnie wymagają zmiękczaczy i połysku przed i po nałożeniu.

Melon miło, że skończyłeś ze Spitami, ale zrób w końcu model jakiegoś ładnego samolotu. Po mustangach widać, że nie miałbyś z tym problemu. No i super, że z syfieniem się zaprzyjaźniasz.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #310 dnia: Września 13, 2009, 13:35:24 »
Ja tam wolę od razu pełną rozdzielczość, leniwy jestem, nie chce mi się klikać w miniaturki.

Mustangi bardzo fajne :)

« Odpowiedź #311 dnia: Września 13, 2009, 15:53:31 »
Dzięki za komenty, ja też uważam,że nie mam sensu wrzucania miniatur, chyba ,że naprawdę TRZEBA, no to będę tak robił.

Smoku, dla mnie Spit to najpiękniejszy samolot na świecie, w Mustangach też jestem zakochany, taki mój gust.
Lecz tak jak napisałem "pracuję" nad P-11, a  następnym modelem po niej ma być....Mustang D-20 w malowaniu Polish Aerobatic Team.

Chciałbym mieć i Fokę i Meserka, bo to piękne maszyny ,ale czas, czas, czas no i pieniądze.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #312 dnia: Października 01, 2009, 10:53:00 »
Fishbed wykonany, jako doświadczenie psychologiczne w celu przekonania się czy umiem do końca skleić model 1:44 (chodzi oczywiście o wytrwałość i motywację, bo pracowałem nad nim przeszło rok). :003:

« Odpowiedź #313 dnia: Października 01, 2009, 21:18:01 »
Frey, szczerze to fotki są tak słabe, że równie dobrze możesz napisać, ze model powstał w 15minut. Postaraj się zrobić zdjęcia lepiej oświetlając model i najlepiej na jednorodnym tle o kontrastowym do modelu kolorze. Skala to poważnie 1:44, czy się pomyliłeś ?

« Odpowiedź #314 dnia: Października 02, 2009, 09:08:44 »