Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 157835 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nasze modele
« Odpowiedź #450 dnia: Października 19, 2014, 12:57:52 »

Gratulacje, bardzo fajnie wyszły te powierzchnie blach. A jak wnętrze kabiny, można  prosić o jakąś fotkę?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #451 dnia: Października 19, 2014, 15:12:21 »
Ciekawe ujęcie /efekt/ Lim-2 (ostatnie z dużych ), mokra płyta z zachodem w tle .

Hehe, a wiesz, masz rację, to efekt zupełnie niezamierzony, wyszedł przypadkiem i w sumie zauważyłem to po Twoim wpisie.

O żesz w d... Daj się Panie Admin umówić kiedy, bo pragnę dostąpić zaszczytu osobistego wykonania zdjęcia :D

Miron, nie ma sprawy, z tym, że jeszcze nie doczekaliśmy się fotek ze slubu od Joska  8) hehe.

Gratulacje, bardzo fajnie wyszły te powierzchnie blach. A jak wnętrze kabiny, można  prosić o jakąś fotkę?

Tu nie ma czego oglądać, kabina jak z pudełka, jedynie pomalowane elementy i dodane zabrudzenia/obdrapania.

W ramach testowania z tłem zrobiłem jeszcze jedną fotkę, tło z bristolu, więc nie ma tu załamań, szkoda, że wcześniej nie wpadłem, ale w sumie tak by nie było "mokrej płyty" ; ) + dodałem wózeczek na silnik. Dzięki za opinie! Przydałby się ołówek do serii, ale też wolałbym coś w kamuflażu teraz.

Na pewno te są za to takie bardziej "czyste".
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #452 dnia: Października 19, 2014, 19:21:25 »
Miron, nie ma sprawy, z tym, że jeszcze nie doczekaliśmy się fotek ze slubu od Joska  8) hehe.

O, główny zainteresowany się nie podzielił? Trzeba by tu jakie dochodzonko zrobić, komisję śledczą powołać... Jak wrócę do stol(n)icy to zadam komuś kilka niewygodnych pytań :)
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #453 dnia: Stycznia 06, 2015, 22:21:50 »
"Kameraden! Nasi koledzy w kotle demańskim liczą na nas!"

Tante Ju powstała dość dawno temu. Malowanie "pudełkowe", gdybym robił ją obecnie dostała by albo inne malowanie albo inną rejestrację.
... A pomysł na scenkę chodził mi po głowie od zeszłej zimy.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #454 dnia: Stycznia 07, 2015, 00:25:05 »
Malowanie fajne, luty '42 - czyli Demjańsk - a może i Stalingrad. A dlaczego rejestracja inna? Wstyd szkolną dawać ;) ?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #455 dnia: Stycznia 07, 2015, 08:28:29 »
Fajne, fajne, a jaka sceneria, się napociłeś przy tej dioramie czy bardziej zmarzłeś ;) !
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #456 dnia: Stycznia 07, 2015, 09:38:07 »
Przepiękne, jednym słowem! Brawo.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #457 dnia: Stycznia 07, 2015, 13:54:37 »
Bardzo sympatyczny ten junkers. Jakbyś chciał zrobić podstawkę z prawdziwego zdarzenia to bardzo łatwo i realistyczny dla skali śnieg można wykonać mieszając sidolux z sodą oczyszczoną  :)

« Odpowiedź #458 dnia: Stycznia 07, 2015, 17:22:25 »
@Rutkov - Egzemplarz o tym oznaczeniu został przebudowany na wersję pływakową i utracony podczas operacji kreteńskiej. Było o tym na stronie której link dałem tutaj. Niestety obecnie jest on "404" :cry:.
@YoYo - Trochę mi przedmuchało łapki jakieś 20/30 minut.
@Wind - Myślę tak zrobić. Kettenkrad + pozorant, który tam się nieśmiało przebija, a o którym pisałem na tanksimie to taka mała wprawka/próba/przymiarka do tego.
                                                                                  S. Dali

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #460 dnia: Stycznia 07, 2015, 20:37:56 »
Dzięki Sorbifer.
Czyli drogi są dwie: albo na stronce były niepełne dane, albo przydzielili rejestrację innej maszynie.
                                                                                  S. Dali

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #461 dnia: Stycznia 07, 2015, 23:15:14 »
Akbar, bez przesady. Jak ci by rejestracja wadziła, to myślę, że znajdą się amatorzy na taki "zdefektowany" model. Na przykład ja. ;)   Skala co prawda 1/72, trochę za mała, ale co tam, nie przeszkadza, jak ładna sztuka kultowej maszyny.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #462 dnia: Stycznia 07, 2015, 23:45:06 »
W 1/72 ta maszyna ma tylko 40cm rozpiętości. Nawet na 1/144 nie jest mniejszy od Bf109 w 1/72.

« Odpowiedź #463 dnia: Stycznia 08, 2015, 22:18:29 »
43 cm i 26 cm długości :). Jak pisałem robiłem go jakiś czas temu, gdy przyjmowałem bezwarunkowo każdą informację producenta modelu. Potem odkryłem głębiny internetu i kiedyś trafiłem na przytoczoną wcześniej notkę o utraceniu. Zacząłem traktować pudełkowe malowanie jako SF (Szkoła Pilotażu B36 1938) bo skąd niby w 38-m żółte elementy szybkiej identyfikacji, a i zimowe malowanie także weszło chyba później (no chyba, że znów o czymś nie wiem  ???). Ale przytoczone przez Sorbifera zdjęcia (jeszcze raz dzięki) wyjaśniają sprawę.

PS. Sorbifer nie wyślę Ci bo ze "zdefektowanego" najpewniej stałby się "sproszkowany" :).
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #464 dnia: Kwietnia 13, 2015, 09:02:40 »
Dawno temu skleiłem taki papierowy model śmigłowca Apache z "Małego modelarza" :) Zajęło mi to dwa miesiące, a siedziałem godzinami codziennie.