Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 157920 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nasze modele
« Odpowiedź #690 dnia: Lutego 17, 2025, 20:22:36 »
Kurcze, nie pamiętam. Albo Mr Hobby Semi Gloss Clear, albo matowym Tamiyi. Raczej to pierwsze. Kolory to AK RC. Chyba jednak bardziej kolorystycznie podobają mi się farby, które użyłem na He-162, czyli Mr Hobby Aqueus (to te same "RLM" co w Jaskółce. Powiedzmy, bo ten brązowo-pseudo-fioloetowy, to inny wariant z epoki, z trzech różnych, tego konkretnego "RLM", numerka nie pamiętam. Na He jest on taki ciemno-zielony. Ogólnie to niezły bajzel jest z tymi kolorami w źródłach i modelarskiej "wiedzy powszechnej").
Dawniej Qbeesh.

« Odpowiedź #691 dnia: Lutego 17, 2025, 20:59:22 »
Jaskółeczka jest MEGA! Ale Salamandra trochę die-castowa jak na mój gust (bez urazy to tylko moje prywatne odczucia).
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #692 dnia: Lutego 17, 2025, 23:06:55 »
Fajny zestawik! Czy ja dobrze widzę, że część półek jest pod kątem?
Dzięki! Półki są proste. To co widzisz to złudzenie optyczne + zakrzywienie spowodowane obiektywem w smartfonie ;).

Fajne. Nosi mnie na podwodniackie klimaty, chociaż coś bardziej pre-2wś. Tymczasem pykłem sobie takie od sasa do lasa.
Dzięki za miłe słowa. Twoje modele to poziom mistrzowski ;).
Polecam okręty podwodne, bo skleja się je szybko i równie sprawnie maluje.

« Odpowiedź #693 dnia: Lutego 18, 2025, 15:19:59 »
Jaskółeczka jest MEGA! Ale Salamandra trochę die-castowa jak na mój gust (bez urazy to tylko moje prywatne odczucia).

Hehe. Ale to jest taki samolot właśnie, taki jego urok. Co ciekawe nie był to najłatwiejszy model, jaki robiłem, wbrew pozorom. Cukiereczek z niego wyszedł, ale jak patrzyłem po sieci to tak przeważnie wychodzi. :)
Dawniej Qbeesh.

« Odpowiedź #694 dnia: Marca 06, 2025, 17:37:44 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #695 dnia: Marca 20, 2025, 20:59:37 »
Wpadłem na pomysł zrobienia sobie dioramy, oczywiście z samolotem, lata 60/70 PRL. Nic wielkiego ale skończony pierwszy element na rozgrzewkę ;). Lotniskowy Ził-157, skala 1:72 więc się naciukałem nieco drobnicy.

« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2025, 11:15:59 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #696 dnia: Marca 21, 2025, 06:53:59 »
Fajny ten modelik, ładnie pomalowany.

« Odpowiedź #697 dnia: Marca 21, 2025, 11:44:40 »
Bardzo ładny. Terenik też robi.
Dawniej Qbeesh.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #698 dnia: Kwietnia 27, 2025, 11:15:27 »
Raz na parę lat warto odświeżyć warsztat ;). Tym razem na biurko poszła jak dla mnie jedna z najpiękniejszych "rur" używanych w lotnictwie polskim - Su-7 (tu w wersji BM z 5 Pułku Lotnictwa Myśliwsko-Szturmowego w Bydgoszczy). Samoloty tego typu były dostosowane do przenoszenia ładunków jądrowych, do czego byli szkoleni polscy piloci z Bydgoszczy. Model wzbogacony o dioramę z ИАБ-500 (IAB-500), bombę szkolną imitującą taktyczny ładunek nuklearny. Po zadziałaniu zapalnika eksplozja materiału wybuchowego tworzyła obłok paliwowo-powietrzny który zapalając się tworzy kulę ognistą imitującą kule ognistą wybuchu jądrowego. Model w skali 1:72. Zrobiłem jak umiałem ;>.

Tym się zajmowałem nie latając w decka ostatnio ;D. Może pora wrócić na trochę do modelarstwa. Półkę w sumie przygotowałem :D.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #699 dnia: Kwietnia 27, 2025, 19:08:04 »
Wyszło super! 👍
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #700 dnia: Kwietnia 27, 2025, 21:45:16 »
Na ZiL-e i bombsztalu można było trochę odważniej waschami podziałać (zwłaszcza IAB nieco płasko, bez wyrazu wyszedł), ale "rura" całkiem, całkiem udana.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #701 dnia: Kwietnia 28, 2025, 00:32:00 »
Piękna diorama i model. Moje gratulacje YoYo!

« Odpowiedź #702 dnia: Kwietnia 28, 2025, 08:05:23 »
Najs!

« Odpowiedź #703 dnia: Kwietnia 28, 2025, 16:29:00 »
Klasa. Gratulacje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #704 dnia: Kwietnia 30, 2025, 07:29:09 »
Dzieki, musze popracowac jeszcze nad fotografia, to nie jest mocna moja strona, niby dobrze ale mozna lepiej przedstawiac modele. Kupilem nowy obiektyw wiec moze kolejne foto beda lepsze, ale to juz kolejnego modelu (bo wene zlapalem hehe). Fakt tez ze 1:72 duzo ciezej sie przedstawia, no bo wszystko jest dosc male.

www.yoyosims.pl