Autor Wątek: Nasze modele  (Przeczytany 157932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rolam

Odp: nasze modele
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 27, 2005, 20:40:44 »
Oko mistrza :D

Tak Italerka. Blachy Eduarda. Wykorzystam tylko częśc z nich niestety (razem z instrukcją od kiciusia zawieruszyłem od nich , ale osłony trakcji i porkywy silnika + kilka drobiazgów użyje). Cieniował będę przed. Położyłem już rdzę i przetarcia. Niedługo ostatnie malowanie i przecieranei w celu wyciągnięcia rdzewki. Jak tylko uporam się z gąsięnnicami .... :icon_evil:
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

kaa

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Lutego 20, 2006, 18:35:46 »
Kilka nowych fotek starych modeli.

Panzerknacker - ten sam  co w pierwszym poście.

Ka-50 i OH-58 Italerki, oba w 1:72

Nelson (Tamiya 1:700) i zabytkowy Bismarck nieokreślonej firmy i skali (podejrzane - Matchbox/Revell i 1:800)

Kolejny staroć: szwajcarski Emilek w 1:72, chyba Revell...

Tyle na razie. Jak dobrze pójdzie niedługo skończę dwa nowe modele (w tym znane niektórym Zero... muszę tylko w paru miejscach coś poprawić :P).

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #92 dnia: Lutego 20, 2006, 19:16:48 »
Chociaż to nie moja skala ale mnie się podobają. Nie za czyste troszkę?
Dziadek Kos

kaa

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Lutego 20, 2006, 19:27:15 »
Owszem, czyste, bo brudzingu się dopiero uczę. Najnowszy z nich - Hs 129 - był dopiero drugim, który próbowałem brudzić. A skończyłem go dwa lata temu... Na Ka-50 okopcone są tylko trochę boczne stateczniki pionowe.

Molzey

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Lutego 21, 2006, 10:24:06 »
No to ja też pokażę.....
Mój wiecznie nieskończony T-34 z "papiuru"...

Skala oczywiście 1:25.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 21, 2006, 11:37:43 »
Nigdy bym nie przypuszczał że to papier....bardzo mi sie podoba Myszka ;]

@Kaa
Bardzo fajne modele, Kamovik mi się podoba i Miecio ;P Szkoda że są takie sterylne, ja bym je uciapał błotem i innymi syfami :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Lutego 28, 2006, 10:48:54 »
No to ja też pokażę.....
Mój wiecznie nieskończony T-34 z "papiuru"...

Skala oczywiście 1:25.

Takie pytanie, w jaki sposób uzyskujesz efekt spawu płyt ? Model po prostu jest ... niesamowity !!

Molzey

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Lutego 28, 2006, 11:01:48 »
Spawy to zwykła szpachlówka do drewna.Nakładana końcówką wykałaczki i w razie potrzeby nieco "pocieniana" skalpelem.Model stoi już ze dwa lata nie ukończony,niestety.... :015:Może,kiedyś,jakoś....zostanie skończony ,ale na razie co go wyciągnę z pudełka i trochę przy nim pogrzebię to mi się odechciewa.
I do niesamowitości to mu spooooooro brakuje.Niemniej ,dziękuję :121:

« Odpowiedź #98 dnia: Marca 22, 2006, 14:54:46 »
Witam. Tym razem model żaglowca, ale tym razem nie mój model, lecz ojca. Wykonał go od zera na podstawie planów w modelarzu z drzewa, drutu, płótna i nici.

Nie mam pojęcia w jakiej jest skali, jak się nazywa itp. jak ojciec wróci z pracy to mogę spytać :)
Model nie jest jeszcze skończony w 100%, ale myślę że warto pokazać :).
Achtung Spitfeuer!

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #99 dnia: Marca 22, 2006, 15:33:12 »
Warto pokazać! Piękny i świetnie wykonany. Gdybyś mógł jeszcze podać orientacyjne wymiary....
Dziadek Kos

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Marca 24, 2006, 17:22:28 »
Wspaniały !! Żaglowce i ich modele są po prostu... piękne. Wielki respekt dla Twojego taty za cierpliwość i umiejętności. :564:

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Marca 29, 2006, 23:23:56 »
Nie sklejałem od dobrych kilku lat i jak widzę wasze modele to wstydzę się cokolwiek pokazywać.
Wrzucę chociaż ostatni mój model: E-2 Hawkeye karton 1:33  :002:
[img=http://img362.imageshack.us/img362/1354/e219lm.th.jpg]
[img=http://img525.imageshack.us/img525/9018/e228el.th.jpg]

Od dwóch lat leży gdzieś kadłub Mustanga i czeka na mnie. :005:
Może jeszcze uda się wrócić do tego nałogu.
To były czasy, gdy zasypiało się w pokoju pachnącym klejem Hermol i farbami olejnymi  :002:

DCS/FSX/AC/pCARS

« Odpowiedź #102 dnia: Marca 30, 2006, 02:07:39 »
To może i ja dorzucę coś od siebie
Model Kubelwageana w skali 1:33
Model jak widać w fazie budowy wszelkie widoczne szpary zostaną przykryte papką, która po zaschnięciu imitować będzie spawy. Model cieniowany suchą pastelą i kreda kolorową

Niestety jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję wstawić dalszy ciąg prac nad „Kiblem” jak tylko znów pożyczę aparat od kumpla

I jak się podoba?

5800x3D / NZXT B550 / 64GB@3600 /4TB NVME Gx4 / RTX4080Super / NZXT X63 / Thermaltake 1kW / Huawei GT34
Meta QUEST 3 / Thrustmaster Warthog + TFRP

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #103 dnia: Marca 30, 2006, 07:13:45 »
Prawdę mówiąc to na fotkach niewiele widać z uwagi na nieprawidłowe ich wykonanie.

Ja tylko mam małą prośbę do wszystkich Kolegów zamieszczających zdjęcia swoich modeli w tym dziale. Otóż nie pokazujcie tutaj fotek z budowy lecz gotowe modele. Mamy dział "Jak powstaje model..." i tam jest właściwe miejsce do tego typu zdjęć wraz z opisem poszczególnych faz jego budowy. Poza tym proszę również o wstawianie zdjęć (w miarę) prawidłowo wykonanych - ułatwi to wszystkim oglądającym właściwą ocenę przedstawianego modelu.
Dziadek Kos

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Marca 30, 2006, 15:22:37 »
Większość zdjęć jest ostra na dalszym planie, być może po użyciu autofocusa przybliżałeś aparat i taki był tego skutek. Poza tym, jeżeli nie chce Ci "objąć ostrością" całego samochodu, to spróbuj zwiększyć głębię ostrości.