Autor Wątek: record avi  (Przeczytany 6716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
record avi
« dnia: Maja 10, 2005, 17:25:47 »
Znalazłem w menu edytora opcje record avi, edit avi , tyle ze nieaktywne
Czy lock ma możliwość zgrywania tracka, czy tez przebiegu gry do avi ?
Tak.. wiem nikt mnie nie musi uświadamiać że po włąćzeniu tej opcji zrobiłoby mi się 4 framy na minute :) Po prostu pytam

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: record avi
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 10, 2005, 18:31:30 »
Jest możliwosc  przerobienia tracka do avi.Tylko troche miejsca to zajmuje i w moim przypadku także dłuugo trwa.Lepiej użyć programu Fraps lub innego ale to już do jakiegoś eksperta pytania :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 11, 2005, 11:05:39 »
to działa
nawet fajny jest edytor do tracka - można zaprojektować zobie najazdy kamer itp.
inna sprawa że tragicznie niewydajny jest system zgrywania 30 sekundową sekwencję kisił z 10 minut

po południu se postawie amerykanski lotniskowiec, spuszcze mu na łeb bomby, nagram , w tle puszcze Narodnają Wajne Alexandrowa i zapisze się na forum lomac.ru

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 11, 2005, 11:52:32 »
po południu se postawie amerykanski lotniskowiec, spuszcze mu na łeb bomby, nagram , w tle puszcze Narodnają Wajne Alexandrowa i zapisze się na forum lomac.ru

jak sie zorientuja ze to jestes ten slynny pogromca latajacej sklejki z okresu IIWS o blond  (teraz farbowanych) wlosach - ani chybi idziesz pod sciane na Lubiance :)
 :mrgreen:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 06, 2005, 21:24:15 »
a tak na marginesieinnych  tracków . to  czy można jakoś przerobić plik .trk  na  .avi  żeby można było pokazać to komuś kto nie ma Locka a go "zarazic" lataniem  :twisted: Jeżeli nie można to jak toto zrobic .Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość

Przenoszę tutaj.Następnym razem proszę użyć opcji SZUKAJ!!!

Kusch®

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

NESQUIK

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 13, 2005, 13:02:09 »
Wczoraj sobie zgrałem krótkiego tracka do avi, ale plik video jest bez dźwięku. Czy dźwięk jest zapisywany oddzielnie w innym pliku? Po przetworzeniu obrazu pojawiło się okienko, że właśnie jest zgrywany dźwięk, tylko gdzie?

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 31, 2006, 07:37:30 »
Ja też mam z tym problem, ale trochę inn. U mnie po Record AVI wszystko się zaczyna tak, jak powinno, ale po ekranie Recording Sound (pasek postępu dochodzi do końca) wszystko się kończy, czyli nawet nie zaczyna zgrywać obrazu do avi.

Dla pewności sprawdziłęm, czy gdzieś na którymś dysku czegoś nie zrobił, ale raczej nic nie znalazłem. Zresztą z tego, co pamiętam, powinnien umieścić plik w katalogu Movies. A pamiętam, bo kiedyś mi to działało... Mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat?

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 19, 2006, 17:01:00 »
Mam problem z tym zgrywaniem filmow do avi. Wczesniej odpalal mi sie ten "zgrywacz" w locku. Teraz po reinstalacji, kiedy klikam record avi to wywala do windy i znika proces lockon'a na amen. Nie wiem czemu. Moze ktos sie juz z czyms takim spotkal? Prosze o jakies sugestwie co z tym zrobic.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 19, 2006, 17:02:33 »
Sprawdź, ewentualnie przeinstaluj kodeki.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 21, 2006, 12:37:10 »
Reinstalacja kodekow nie pomogla :/ Moze pozniej sprobuje przeinstalowac calego lock'a.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 21, 2006, 20:31:39 »
  Chyba jednak najlepiej używać Frapsa ,fakt że materiał zajmuje sporo miejsca
no i trzeba pamiętać że nagrywanie kończy  się automatycznie po parunastu sekundach [ knefel w pogotowiu :002:].
Ja osobiście zgrywam Frapsem [ razem z dźwiękiem ] i montuję w Pinnacle 9 ,
po wypaleniu płytki super efekt na dużym ekranie.

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 21, 2006, 20:33:33 »
Bawilem sie frapsem ale denerwuje mnie to ze jak zapodam wszystko na maxa to mam nie za duzo klatek a fraps zrzuca tyle ile produkuje Ci gra - a w tym wmontowanym w lock'a zrzuca plynnie niezaleznie od ilosci klatek!

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 21, 2006, 20:41:23 »
No tak ,masz racje.

Wodzu

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 26, 2006, 11:55:06 »
a tak na marginesieinnych  tracków . to  czy można jakoś przerobić plik .trk  na  .avi  żeby można było pokazać to komuś kto nie ma Locka a go "zarazic" lataniem  :twisted: Jeżeli nie można to jak toto zrobic .Jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość

Przenoszę tutaj.Następnym razem proszę użyć opcji SZUKAJ!!!

Kusch®

Dołączam sie do pytania.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 26, 2006, 13:34:11 »
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,6849.15.html

Iq85 Opisz proszę technikę jakiej używasz do nagrywania oraz jakimi programami to robisz??
Próbowałem cath3d ale tnie jak diabli- Fraps też nie bardzo raptem 14 fps wyciągam

Bardzo prosto
Nie rozumiem ludzi którzy nagrywają locka za pomocą Frapsa, czy też innych programów.
Po to jest wbudowana nagrywaczka avi, żeby z niej korzystać

Nagrywam sobie tracka, później otwieram go "video edit", oglądając ustawiam kamerki (zapisując sobie czasy konkretnych scen), następnie biorę "record avi" i tak każdą scenę (od razu masz do dyspozycji wszystkie kodeki filmowe jakie masz zainstalowane, a w FC nawet jednocześnie zmienia rozdzielczość na 640x480) i renderuje sobie film nie w tempie 1:1 tylko z zadaną ilością FPS, ale tak wolno żeby wszystkie klatki nadążył przerobić (u mnie renderuje z prędkością 2-3FPS czyli trwa to piekielnie długo tym bardziej, że chciałem mieć film z 25FPS).
Zalety są m.in. takie, że nawet jak masz słaby sprzęt to przy nagrywaniu filmiku możesz ustawić detale na full
Co prawda mam jeszcze problem z dźwiękiem (nadal nie doszedłem do tego dlaczego nie działa dźwięk, mimo że nagrywa go).
Co do programów to dalej jest edycja w Virtual Dub (przycinanie itd.) no i montaż wszystkiego w Sony Vegas 6
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg