Autor Wątek: Jaki modem z firewallem do Neostrady ?  (Przeczytany 785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dziki

• Gość
Jaki modem z firewallem do Neostrady ?
« dnia: Maja 11, 2005, 10:58:57 »
Witam

Mam neostrade 128 z modemem Thophsona Speed Touch.
Jako firewalla używam Norton Internet Security.
Przymierzam się do kupna modemu lub routera ADSL z wbudowanym firewallem.
Który modem byście mi polecili ?
Słyszałem dużo dobrego o US Robotics ADSL Modem/Router USR 9105. Jest on w miarę tani (260 zł) lecz podobno nie można w nim wyłączyć firewalla. Czy jest to istotne w przypadku HL ?
Proszę o rade.

Pozdrawiam.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 11, 2005, 11:49:07 »
Dziki, ja polecam to co sam używam czyli D-Linka, nie chodzi tu o sam model bo ten jest dosc drogi (ponad 400 pln) ze wzgledu na Wi-Fi, ktore tobie nie jest chyba potrzebne. Po prostu D-Link daje 5 (!) letnia gwarancje. U mnie chodzi od okolo 8 miesiecy bez zarzutu tak na Wi-Fi jak i na przewodach.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

dark2

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 12, 2005, 15:17:26 »
hej, używam dokładnie takie ustrojstwo (USR 9105) i jestem bardzo zadowolony. Dzielę neo na 3-4 kompy i działa wszystko super, mogę też latać na HL, ale nie mogę postawić własnego serwera - bo nie zmieniałem konfiguracji dego modemu - ale jest możliwość odblokowania odpowiednich portów i wtedy nie powinno być problemów. Ze strony roboticsa można ściągnąć instrukcje, można tez wygooglać odpowiednie forum użytkowników neo..gdzie znajdziesz więcej.. ze swojej strony zapewniam o stabilnym i szybkim łaczu (korzystam z najtańszej wersji neo i pingi w granicach 50-200 w zależnosci od serwerka)..

pozdrawiam
Dark