Autor Wątek: Filmy (strony z filmami)  (Przeczytany 290394 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John Cool

• Gość
Odp: Filmy (strony z filmami)
« Odpowiedź #525 dnia: Sierpnia 20, 2007, 17:25:48 »
Co jak co ale mogliby dać temu niusowi mniej bojowy tytuł. "Rosjanie szybko odpowiedzieli na paradę w Warszawie" LOL. Rzeczywiście adekwatny do ćwiczeń przygotowywanych przez kilka miesięcy :005: Pomijam już fakt, że 2 lata wcześniej odbyły się ćwiczenia Peace Mission 2005.

« Odpowiedź #526 dnia: Sierpnia 25, 2007, 09:35:02 »
Nie wiem czy ta strona już była. Są tutaj także filmy z DWŚ. Ze współczesnych - np. nieudane lądowania na lotniskowcach albo skutki beztroskiego oglądania przez stojących na balkonie GI's zrzutu bomby w Iraku. 
http://alexisparkinn.com/military_videos.htm#MILITARY   

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #527 dnia: Sierpnia 27, 2007, 00:24:38 »

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #528 dnia: Sierpnia 31, 2007, 22:25:57 »
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #529 dnia: Sierpnia 31, 2007, 22:56:12 »
Osobiście to wklejałem do tematu o Thunderbirdsach :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

tomasz19700

• Gość
« Odpowiedź #530 dnia: Września 13, 2007, 19:23:21 »
jestem tu nowy pozdrawiam wszystkich. mam pytanie jak pobierac filmy ze strony    http://flightlevel350.com  :001:

tomasz19700

• Gość
« Odpowiedź #531 dnia: Września 18, 2007, 07:13:40 »
czy ktoś moze mi pomóc :001:

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #532 dnia: Września 18, 2007, 08:47:46 »
czy ktoś moze mi pomóc :001:

Sprawdziłem i niestety nie można pobrać tych filmów ani VDownloaderem ani wtyczką do Firefoxa Video Downloader. :/ Z tego co się zdążyłem zorientować jedynym sposobem żeby ściągnąć film jest założenie konta Premium co oczywiście jest płatne. Info masz tutaj.
Być może ktoś zna jakiś inny programik do ściągania plików video bezpośrednio z sieci, ale jeżeli VDownloader nie działa to nie wiem czy coś pomoże.
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #533 dnia: Września 18, 2007, 09:59:10 »
Ros, jeżeli coś się wyświetla na Twoim komputerze to znaczy, że musisz to w jakiś sposób ściągnąć. Skoro pobierasz dane to możesz je zapisać i żadne durne pseudo zabezpieczenia przed małolatami, których sensu nijak pojąć nie mogę, nie są w stanie temu zapobiec.

« Odpowiedź #534 dnia: Września 18, 2007, 10:32:45 »
mam pytanie jak pobierac filmy ze strony    http://flightlevel350.com  :001:

Jeśli posiadasz Operę to podaje receptę:
- wchodzisz do katalogu c:\Program Files\Opera\profile\cache4\
- wyszukujesz plików z rozszerzeniem flv (najlepiej po dacie i godzinie)
- ściągasz program FLV Player 1.3.3
- cieszysz się filmikami  :001:
Dla innych przeglądarek musisz znaleźć odpowiedni katalog. Dla IE będzie to prawdopodobnie: Temporary Internet Files (piszę prawdopodobnie bo to Microsoft  :003:).
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #535 dnia: Września 18, 2007, 10:33:58 »
Ros, jeżeli coś się wyświetla na Twoim komputerze to znaczy, że musisz to w jakiś sposób ściągnąć. Skoro pobierasz dane to możesz je zapisać i żadne durne pseudo zabezpieczenia przed małolatami, których sensu nijak pojąć nie mogę, nie są w stanie temu zapobiec.

Owszem Jascha, tylko jest jeden problem. :) 3ba znaleźć taki sprytny programik, który to umożliwia. Ja używam VDownloader i on zwykle sobie radzi z tymi zabezpieczeniami, jak jednak widać na powyższym przykładzie są sytuacje kiedy jest bezradny. Jeśli więc ktoś ma większą wiedzę w tym zakresie to powinien się nią z nami podzielić. :D Co by potomni mogli skorzystać z naszych doświadczeń. ;)

EDIT:
Widzę, że tomasz19700 znalazł sposób dla Opery. Jak w takim razie z Firefoxem tzn. w jakim folderze przechowuje on takie pliki?
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #536 dnia: Września 18, 2007, 10:53:39 »
Jak w takim razie z Firefoxem tzn. w jakim folderze przechowuje on takie pliki?

Właśnie sprawdziłem w Mozilli pliki przechowywane są w katalogu: c:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\5a61aqc8.default\Cache\  :002:. Później musisz wyszukać plik (najlepiej po godzinie i dacie bo pliki nie posiadają żadnych rozszerzeń) dodać rozszerzenie flv i wszytko gra  :002:.
Motto obrony plot.: najpierw zestrzel - poukładasz sobie już na ziemi.

« Odpowiedź #537 dnia: Września 18, 2007, 11:02:03 »
Trick z cachem nie zawsze się już sprawdza (tak przynajmniej ja miałem). Jeśli się nie mylę - dane często są teraz doraźnie buforowane bez pozostawiania całego pliku na dysku.

Ros, ja tylko subtelnie dałem znać, że są sposoby. Jako, że to forum jest pod pewnymi względami bardziej purytańskie niż FOTA nie będę ryzykował szramy na wspaniałej karierze. :D Chociaż z drugiej strony programy do przechwytywania strumienia video są legalne.

Ale przyjmijmy, że skoro dany webmaster nie pozwala bez premium account pobierać plików to trzeba to uszanować. Oficjalnie do protokołu rzecz jasna, bo jak napisałem ta ochrona to totalna głupota. Wymyślono ten cyrk po to by ludzie nie linkowali bezpośrednio plików - raz że obciąża serwer dodatkowo, dwa że ludzie nie wchodzę na stronę - czyli minus w statystykach, a co za tym idzie ryzyko mniejszych dochodów z reklamy na stronie. Można to rozwiązać prosto, w ten sposób by trzeba przed pojawieniem się linka wpisać jakiś losowy kod z obrazka chociażby, a nie takie podchody i zabawa w ciuciubabkę. Ale jak mówię - oficjalnie przystoi to respektować jak mniemam.

Po szczegóły jakby co zapraszam na PW jeśli ktoś ma takową potrzebę. Ale z czystym sumieniem mogę podać, że wystarczy googlować hasła typu "stream download" i tyle.

« Odpowiedź #538 dnia: Września 18, 2007, 12:59:37 »

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #539 dnia: Września 18, 2007, 20:58:31 »
Australijski F-111 vs północno-koreański statek szmuglujący narkotyki:

http://www.liveleak.com/view?i=9ed_1187506461
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg