Trick z cachem nie zawsze się już sprawdza (tak przynajmniej ja miałem). Jeśli się nie mylę - dane często są teraz doraźnie buforowane bez pozostawiania całego pliku na dysku.
Ros, ja tylko subtelnie dałem znać, że są sposoby. Jako, że to forum jest pod pewnymi względami bardziej purytańskie niż FOTA nie będę ryzykował szramy na wspaniałej karierze.

Chociaż z drugiej strony programy do przechwytywania strumienia video są legalne.
Ale przyjmijmy, że skoro dany webmaster nie pozwala bez premium account pobierać plików to trzeba to uszanować. Oficjalnie do protokołu rzecz jasna, bo jak napisałem ta ochrona to totalna głupota. Wymyślono ten cyrk po to by ludzie nie linkowali bezpośrednio plików - raz że obciąża serwer dodatkowo, dwa że ludzie nie wchodzę na stronę - czyli minus w statystykach, a co za tym idzie ryzyko mniejszych dochodów z reklamy na stronie. Można to rozwiązać prosto, w ten sposób by trzeba przed pojawieniem się linka wpisać jakiś losowy kod z obrazka chociażby, a nie takie podchody i zabawa w ciuciubabkę. Ale jak mówię - oficjalnie przystoi to respektować jak mniemam.
Po szczegóły jakby co zapraszam na PW jeśli ktoś ma takową potrzebę. Ale z czystym sumieniem mogę podać, że wystarczy googlować hasła typu "stream download" i tyle.