Autor Wątek: Ciekawostka dla poczatkujacych (Nawigacja za pomoca Tacan)  (Przeczytany 3430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

RUsCH

• Gość
Dzis jak codzien grzebalem na necie i wygrzebalem swietny filmik przedstawiajacy nawigacje za pomoca takana.Film jest ekstra ma tylko dwa male minusy:zajmue okolo 100 megsow i jest po francusku :(.Ale to nie szkodzi da rade zrozumiec oco chodzi.Sciagnijcie sobie polecam.Adres stronki http://www.checksix-fr.com/ w dziale Falcon 4.0 SP zakladka Videos.

erbaX

• Gość
Ciekawostka dla poczatkujacych (Nawigacja za pomoca Tacan)
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2005, 21:53:46 »
Dzieki za tego linka teraz dopiero kumam o co chodzi z ta nawigacja TACA-nem.  :D  Jak ja jeszcze duzo niewiem. Ale wszystko przedemna :D

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 19, 2005, 22:59:19 »
Filmik świetnie 'wyreżyserowany'. Polecam wszystkim, którym obce jest pojęcie radiala. Do uzupełnienia, polecam materiały jak zwykle z cywila (FS).

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 19, 2005, 23:11:49 »
Fimik bardzo ciekawy. Wydaje mi się, że nawigacja w Falconie ma dużo wspólnego z FS. Ściągnąłem filmik głównie po to, żeby zobaczyć jak on wygląda i jaki jest jego stopień skomplikowania. Wcześniej myślałem, żeby zacząć grać dopiero w Fighter Ops, ale nie wiem, czy wytrzymam :) . Chociaż, nawet jakbym go teraz kupił, to nie miałbym pewnie czasu na grę. Taka jest sytuacja z innymi grami :( .

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 19, 2005, 23:27:17 »
Cytat: tomek1988
Wydaje mi się, że nawigacja w Falconie ma dużo wspólnego z FS.

Już się kiedyś o to spieraliśmy, ja uważam, że FS jest pod względem nawigacji znacznie ciekawszy (czytaj bardziej rozbudowany), co jednak nie wynika z niedoskonałości Falcona, tylko ze specyfiki latania myśliwcem, bo w Falconie są tylko TACANy i ewetualnie ILS, który można sobie odpuścić, a w FS radiolatarnie kierunkowe, bezkierunkowe, ILSy, procedury podejść, korytarze powietrzne dolne, górne i kupa innych rzeczy.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 19, 2005, 23:46:53 »
Cytat: Miszon
Wydaje mi się, że nawigacja w Falconie ma dużo wspólnego z FS.

Już się kiedyś o to spieraliśmy, ja uważam, że FS jest pod względem nawigacji znacznie ciekawszy (czytaj bardziej rozbudowany).

Rozumiem, czytałem niedawno ten wątek. Chodzi mi o to, że jeżeli wcześniej grało się w FS, to nie ma chyba większych problemów  z dostosowaniem się do Falcona.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 20, 2005, 01:03:47 »
Swietny filmik  :564:

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 20, 2005, 09:26:33 »
Rozumiem, czytałem niedawno ten wątek. Chodzi mi o to, że jeżeli wcześniej grało się w FS, to nie ma chyba większych problemów  z dostosowaniem się do Falcona.

Zgadza się, FS wymusza pewną poprawność i dokładność podczas latania (kto zrobił choćby Instrumental Checkride ten wie o co chodzi), która jeżeli wejdzie w krew, jest rzeczą bardzo przydatną.