Autor Wątek: Imprezy i pokazy lotnicze  (Przeczytany 104736 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dawidtj

• Gość
Odp: imprezy lotnicze
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 17, 2007, 17:55:00 »
Wkrótce IV Międzynarodowy Piknik Lotniczy Euroregionu Beskidy - Bielsko-Biała 8 i 9 września 2007

Więcej na http://www.gorpol.pl/?site=31&artykul=241#powieksz

f-16

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 23, 2008, 13:54:06 »
tak samo 5 sierpnia 2007r. bylem na imprezce lotniczym w nowym targu
jest tam mila atmosfera i w ogóle super samolot choć za czasów II wojny światowej
w te wakacje znowu zamierzam tam jechać :001:

Proszę w swoich postach stosować poprawną pisownię. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2008, 14:32:45 wysłana przez Kos »

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 11, 2008, 11:34:58 »
Wiadomo co z Air Show 2008? Podobno miało być w Krzesinach, ale ostatnie informacje na ten temat są z 2006. Wszystko ucichło. Będzie? :121:
 W tym roku znalazłem tylko pikniki te co zawsze + znowu wystawa Air Fair w Bydgoszczy i piknik w Mielcu z okazji 70lecia PZL.
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 11, 2008, 14:37:27 »
Wiadomo co z Air Show 2008? Podobno miało być w Krzesinach, ale

Nic na ten temat w Bazie sie słychać, ale może będzie piknik na święto jednostki.

Marcin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

« Odpowiedź #49 dnia: Kwietnia 09, 2008, 20:33:46 »
Też mi się przypomniało dopiero o tym Air Show w Poznaniu w 2008... Myślałem, że chociaż jakieś info będzie jasne jest czy nie. Ale rzeczywiście po kwadransie szukania po sieci, na temat taj imprezy nie pojawiły się żadne wzmianki od końca 2006 roku. Zresztą jak dobrze zauważyć, to były to rewelacje GW, wojsko nigdy się do nich nie odniosło. Widać były wyssane z palca.

Wie ktoś może coś więcej na ten temat? Czy tylko rok był zły (w Radomiu w końcu co 2 lata, więc następny wypadłby w 2009)? Czy też w ogóle sprawa Air Show w Poznaniu to czysta fikcja i zostaje Radom?

Thorvir

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 12, 2008, 23:00:35 »
Proszę nie zapominać o nieco mniejszym ale i tak przyjemnym V Pikniku lotniczym w Krakowie w dniach 28-29 czerwca 2008.
Serdecznie zapraszam! :001:

« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 21, 2008, 13:29:35 »
Niestety w tym roku w Polsce posucha. Ale zapraszam do Mińska Mazowieckiego ( prawdopodobnie 31 maja ) na Dzień Otwarty jednostki. Jak co roku duża szansa na podziwianie MiGa-29 w pokazie indywidualnym.

« Odpowiedź #52 dnia: Maja 12, 2008, 16:50:41 »
Proszę nie zapominać o nieco mniejszym ale i tak przyjemnym V Pikniku lotniczym w Krakowie w dniach 28-29 czerwca 2008.
Serdecznie zapraszam! :001:

W tym roku zapowiada się niezwykle ciekawie  :001: Radzę zajrzeć na stronę pikniku http://www.pikniklotniczy.krakow.pl/ . W przewidywanych przylotach znajduję się między innymi Spitfire mk IX i Grumman Avenger
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 12, 2008, 18:52:58 »
Witam
Jak rozmawiałem z facetem z MLP mówił że mają być też Texany II z Grecji, masz jakieś info czy będą? A w jakim składzie Iskry mogą przylecieć? Jak dotąd byli w 4, ale facet z którym rozmawiałem przez telefon mówił że nawet 6 wchodzi w grę, co o tym myślicie?

« Odpowiedź #54 dnia: Maja 12, 2008, 19:17:03 »
A w jakim składzie Iskry mogą przylecieć? Jak dotąd byli w 4, ale facet z którym rozmawiałem przez telefon mówił że nawet 6 wchodzi w grę, co o tym myślicie?

Jest to bardzo możliwe ponieważ patrząc na oficjalną stronę tegoż zespołu wyczytałem że w tym sezonie przewidywany jest nowy program pokazów w składzie właśnie 6 samolotów  :banan Powinienem zjawić się na Nocy muzeów to może czegoś się dowiem w sprawie pikniku :001:
IŁ-2 FB/AEP/PF 4.04m. Lock On 1.12b

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Maja 12, 2008, 19:48:03 »
No właśnie, warto też dodać Noc Muzeów do imprez lotniczych. Też nie opuszczę tego :) Mam nadzieję że podświetlą jakoś fajnie dwudziestego dziewiątego.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #56 dnia: Maja 13, 2008, 11:06:02 »
Niestety w tym roku w Polsce posucha. Ale zapraszam do Mińska Mazowieckiego ( prawdopodobnie 31 maja ) na Dzień Otwarty jednostki. Jak co roku duża szansa na podziwianie MiGa-29 w pokazie indywidualnym.

Z tego co udało mi się ustalić pokazu w powietrzu nie będzie w związku z czym nie pojadę tam. Dzięki temu zrobił mi sie czas i kasa na ILA w Berlinie a akurat jeden z mioch znojomych szuka kogoś do wspólnego wyjazdu na tę imprezę więc....być może pojadę. Życie pokaże.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #57 dnia: Maja 16, 2008, 11:49:05 »
Z tego co udało mi się ustalić pokazu w powietrzu nie będzie

Niestety łudziliśmy się wszyscy jakiś czas ale nic z tego nie wyszło. Od czasu mojego zaproszenia wiele się zmieniło. Rzeczywiście pokaz będzie w Berlinie ( sobota i niedziela ) a kręcił będzie "stary znajomy" pułkownik Robert Kozak. Niestety nie mogę tam się wybrać w tym roku,  :015:ale szczęśliwcom na ILA życzę wielu wspaniałych wrażeń. :001:

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Maja 17, 2008, 00:46:53 »
Witam !
Właśnie wróciłem z Nocy Muzeów w MLP, i muszę przyznać, że ogólnie organizacja i wszystko zrobione zostało wspaniale. Część samolotów podświetlona, nawet od środka. Padający wcześniej deszcz sprawił że mokra blacha w odpowiednim oświetleniu wyglądała bajecznie. Poza tym było dość ciepło co spowodowało powstanie mgiełki nad trawą. Jednym słowem: cudo. Do tego fajny zespół jazzowy (tak myślę, bo w zasadzie to pierwszy kontakt z jazzem)

Jedna rzecz, bardzo a bardzo mi się nie spodobała, mianowicie to, że nowy nabytek jakim jest "29-ka" stał w kompletnym cieniu. Aby zrobić fajne zdjęcie trzeba było mieć lampę błyskową wielkości szafy ubraniowej, albo naświetlać powyżej 12 sekund. Duże zainteresowanie MiGiem powodowało ciągły ruch w jego okolicach, toteż ciężko było o jakiekolwiek foto.

Wrzuciłem na Patricksa pierwsze zdjęcie, to jest prosto z aparatu bez jakiejkolwiek obróbki, tak na zachęte. W najbliższym czasie ciąg dalszy.
http://www.patricksaviation.com/photos/Dominicus/24882/

Pozdrawiam, Dominik

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 26, 2008, 09:10:34 »
Kto z Braci wybiera sie na Piknik Lotniczy w Krakowie :011:
Może jakieś Piffko wypijemy?
11:05 PM