Autor Wątek: Imprezy i pokazy lotnicze  (Przeczytany 104694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John Cool

• Gość
Odp: imprezy lotnicze
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpnia 18, 2009, 00:04:43 »
Witamy Pavel. Chciałbym tylko zwrócić uwagę że o Air Show w Radomiu w 2009 dyskutujemy już między innymi tutaj:

http://www.il2forum.pl/index.php?topic=10639.0

« Odpowiedź #91 dnia: Sierpnia 22, 2009, 17:08:40 »
Podobnież jutro (22.08) dwa pikniki: w Gliwicach i w Inowrocławiu. Wie ktoś coś więcej?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline Viper

• Trolle
  • *
  • I feel the need, the need for Speeeeeeed...
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpnia 23, 2009, 11:38:43 »
5-6 Wrzesień 2009 VI Międzynarodowy Piknik Lotniczy Euroregionu Beskidy w Bielsku-Białej, Lotnisko EPBA. Program pokazów oraz więcej informacji http://www.epba.pl/
Zapraszam do Bielska. Naprawdę warto :001:
Sygnatura usunięta z powodu naruszenia regulaminu.

« Odpowiedź #93 dnia: Września 11, 2009, 17:54:50 »
Witam,
jutro mają być pokazy lotnicze w Poznaniu na Malcie o godz.17 z okazji 90-lecia Aeroklubu Poznańskiego,informacja z lokalnej TV.

junkers78

• Gość
Odp: Imprezy lotnicze
« Odpowiedź #94 dnia: Września 12, 2009, 09:25:14 »
Ktoś się może wybiera na tą imprezkę?
Wygląda interesująco.
http://www.dny-nato.cz/technika.php

« Odpowiedź #95 dnia: Września 12, 2009, 11:53:06 »
No wygląda wygląda, ale szczerze mówiąc pogoda będzie lipna (tak mi się wydaje) i po Radomiu ręce mi opadły - mimo, że niedosyt pozostał... Czekam na Berlin 11.VI.2010 ;-) Może ktoś tam jedzie?

« Odpowiedź #96 dnia: Września 12, 2009, 14:33:56 »
Jestem niewtajemniczony w kwestii wypadów na zagraniczne pokazy. Ile kasy należałoby przeznaczyć na wypad na ILA z noclegiem ,powiedzmy na dwa dni? Nigdy nie byłem na ILA i chętnie bym tam wpadł w przyszłym roku, zważywszy choćby na to ,że u nas w 2010r. na nic większego prócz Góraszki zapewne nie będzie można liczyć. :008:
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

« Odpowiedź #97 dnia: Września 12, 2009, 15:17:20 »
To zależy od wielu czynników: np. czym jedziesz, w ilu jedziesz (to akurat w przypadku gdy jest kilku płatników na paliwo :P), skąd jedziesz, czy spisz itp. Ja jadąc na Berlin (bardzo, bardzo wstępny plan) liczę tak: 500 km w obie strony (50zł na paliwo jak polecę z 3-4 osobami oprócz mnie), jeżeli nocleg to u ciotki (20 km  od Schonefeld :D) chociaż myślę że obędzie się bez noclegu...  Czyli mogę założyć, że po najmniejszej linii oporu za 200zł mam świetną zabawę 250km od domu i w trasie :) Ale myślę, że przyjmę wstępnie te 250 zł i będzie 'git-majonez' :D

« Odpowiedź #98 dnia: Września 12, 2009, 15:45:07 »
19.09 w Krakowie, błonia nowohuckie od 11.00 pokaz balonowy połączony ze zlotem motocykli. Loty balonów od 18.09 (chyba rano)
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #99 dnia: Września 12, 2009, 21:40:53 »
Nocleg jak tańszy to 20-30 euro, z 10 euro na dwie eintagkarte (komunikacja miejsca), dojazd to zależy skąd z Polski i czym, 40-90 zł, no i same bilety na ILA na 2 dni hmmm z 40-60 zł, po drodze doliczyć jakieś jedzenie jeszcze to tez min 20 euro. Tak już trochę mi się ceny z przed roku rozmyły ile mnie to wyniosło, tylko ze ja byłem z 4 dni i 2 dni na sam Berlin (oczywiście ILA tak od 10 do 16), muzea i turystyka.

Przedtem jak byłem bez nocowania, przyjazd raniutko odjazd w nocy to zamknąłem się całościowo chyba w circa 200zł ale to już ponad 3 lata temu.
« Ostatnia zmiana: Września 12, 2009, 21:50:26 wysłana przez Josiv »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #100 dnia: Września 13, 2009, 11:57:36 »
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

« Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 16, 2010, 17:59:39 »
19.06.2010 mają odbyć się w Dęblinie małe pokazy lotnicze  z okazji 85-lecia WSOSP i 10-lecia Biało-Czerwonych Iskier. Możliwe ,że oprócz maszyn polskich na niebie zaprezentują się też jacyś obcokrajowcy.  ;)
http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/16-pokazy_i_zawody_lotnicze/20879-deblin_2010_a.html
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

« Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 18, 2010, 15:57:45 »
Piknik Lotniczy w Szkole Orląt
Biuro Organizacyjne AIR SHOW informuje, że w 2010 roku nie będą organizowane pokazy lotnicze AIR SHOW. Zapraszamy Państwa na inne imprezy lotnicze w jednostkach Sił Powietrznych. W ramach obchodów 85-lecia Wyższej Szkoły Oficerskiej Sił Powietrznych w dniach 17 – 20 czerwca 2010 roku odbędzie się piknik lotniczy na dęblińskim lotnisku.

http://www.airshow.sp.mil.pl/index.php/pl/aktualnoci/138-piknik-lotniczy-w-szkole-orlt
Oficjalne potwierdzenie.  :001:

« Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 18, 2010, 16:05:46 »
W kalendarzu niestety koliduje (częściowo) z Luchtmachtdagen w Gilze Rijen, które odbywa się 18-19. Sam jeszcze nie zdecydowałem czy ILA Berlin czy Luchtmachtdagen :|

« Odpowiedź #104 dnia: Marca 03, 2010, 10:54:39 »
http://lotniczapolska.pl/Piknik-w-Deblinie-jak-AIR-SHOW,12061

Piknik w Dęblinie jak AIR SHOW
Gwiazdą pikniku będą Biało-Czerwone Iskry. Zaproszony został radomski Orlik, a także zespoły zagraniczne, które jednak jeszcze nie potwierdziły udziału. W planach są różne pokazy dynamiczne, w tym walka F-16 i MiG-29, której nie zobaczyliśmy w Radomiu. Piknik odbędzie się 19 czerwca w ramach czterodniowych obchodów 85-lecia "Szkoły Orląt".
Uroczystości z okazji 85-lecia "Szkoły Orląt", połączone z Dniami Dęblina, odbędą się w dniach 17-20 czerwca br. W programie obchodów znalazły się m.in. międzynarodowa konferencja "W przyszłość z lotniczą wiedzą i doświadczeniem 85 lat dęblińskiej Szkoły Orląt", pokaz praktyczny pt. "Wykorzystywanie technik satelitarnych w kontroli ruchu lotniczego i ruchu pojazdów na lotnisku", zwiedzanie uczelni podczas Dnia Otwartego (w tym symulatorów lotu), część artystyczna (m.in. Festiwal Filmów Lotniczych), spotkanie z gen. Mirosławem Hermaszewskim, Dzień Sportu i spotkanie lotniczych pokoleń. Organizatorzy przygotowują też bogatą wystawę statyczną, na której planują zgromadzić wszystkie typy statków powietrznych, latających w Siłach Zbrojnych, oraz atrakcyjne pokazy w powietrzu. Jednym z jego elementów będzie praktyczny pokaz naprowadzania statków powietrznych (F-16 i Mi-24) na cele naziemne w ramach bezpośredniego wsparcia lotniczego (CAS) na bazie Taktycznego Zespołu Kontroli Obszaru Powietrznego, z wykorzystaniem zautomatyzowanego wozu dowódczego ZWD-3.
Jak poinformowano nas w 4 Skrzydle Lotnictwa Szkolnego, które odpowiada za "lotniczą" część uroczystości, obok gwiazdy obchodów – Biało-Czerwonych Iskier, świętujących w tym roku 40. rocznicę utworzenia zespołu Rombik, którego są kontynuatorem – wystąpi drugi zespół akrobacyjny Sił Powietrznych, radomski Orlik. Zaproszenia wysłano także do licznych zespołów zagranicznych, jednak nie wiadomo, czy ze względu na planowanie kalendarza pokazów z dużym wyprzedzeniem, któryś z nich zdoła wziąć udział w pikniku. Jak dotąd nie uzyskano żadnego potwierdzenia. Jest za to szansa, że niezaprezentowana podczas tegorocznego AIR SHOW w Radomiu walka samolotów F-16 i MiG-29 odbędzie się właśnie w Dęblinie. W powietrzu zostanie zaprezentowanych jeszcze wiele innych statków powietrznych, na szczegóły trzeba jednak poczekać. Jednym z nich z pewnością będzie śmigłowiec SW-4, używany w 1 Ośrodku Szkolenia Lotniczego do szkolenia podchorążych. Może zobaczymy też latające Su-22, może Roberta Kubicę ścigającego się w bolidzie z samolotem...
:509: