Autor Wątek: Jak spuszczac bomby na cel w szturmowcu?  (Przeczytany 3911 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
Jak spuszczac bomby na cel w szturmowcu?
« dnia: Maja 25, 2005, 17:36:17 »
Jestem początkującym pilotem Su-25. Ostatnio zerwałem romans z Sukhoiami i wskoczyłem do wcześniej wspomnianej samobomby (bo narazie pełni u mnie taką funkcję :D). Mój problem nie polega na tym jak spuszczać bomby na cel, a jak go znaleźć? Z tego co wywnioskowałem komputer nie ma żadnych problemów nawet w nocy. Czy jest jakiś sposób na w miarę szybkie znalezienie celu??

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 25, 2005, 17:42:58 »
W przypadku Su-25 to zaleca się jeść dużo marchewki :D
No i oczywiście cały czas spoglądamy sobie na wskazniki.
To tak na szybko.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 25, 2005, 17:55:07 »
marchewka pozatym jest bardzo zdrowa i dobra na potencję
oczywiście nie starta, a dobrze przywiązana

tak na szybko to sugerowałbym poświęcic 4/8 podwieszeń na tzw. bombki oświetlające
dają jakieś 45 sekund mocnego światła

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 25, 2005, 19:17:31 »
Dobra,małe porady:

Obserwujemy busolę,która wskazuje nam waypointy,czyli kierunek w jakim musimy lecieć aby dostac sie w poblize celu

na zdjeciu powyzej prawidlowe wskazania czyli strzalki pokrywają sie z sobą pokazujac nam kurs w jakim powinnismy leciec

Tutaj nieprawidlowe wskazania

Oraz licznik wskazujący ile pozostało km do wyznaczonego waypointu.

Dobrze zapamietac w ktorym waypoincie zaznaczony jest cel.Na poczatek dobra metoda to:
Zaznaczamy w edytorze waypoint tak ok 5/6 km przed celem, zażywamy witaminę A wykonujemy górkę i wypatrujemy ofiar.

Do nocnych ataków tak jak napisał Głos zabieramy bomby swietlne.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

swier

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 25, 2005, 23:31:40 »
ja zupełnie serio polecam sobie naszkicowac na kartce plan lotu z naniesonymi waypointami i z grubsza kursami. bo bez tego sie mozna pogubic w tym co akurat pokazuje ustrojstwo na skrinkach Kuscha. a jak nawet zapomnimy ktory waypoint mamy aktualnie wskazywany, to sie patrzy jaki jest kurs od way do way (to ta gruba strzala - ta cienka pokazuje realny kurs do waypointa), porównuje sie ze szkicem, i już wszystko wiadomo  :)

Jest małe ułatwienie ..... jak się zapoda tryb ataku naziemnego (chyba 7 defaultowo), to owo przydatne urządzonko pokazuje kierunek na cel. i odległość.

O tyle to mało realistyczne że jak cel się porusza, to ciagle mamy wskazany prawidłowy kierunek.

mało to realne  :?  ale ułatwienie wielkie. zwłaszcza w nocy. jedyne co trzeba robić to leciec po waypointach, potem w rejonie celu przejsc w tryb ataku, i leciec wprost na cel. a jak odleglosc wyniesie nul, to zrzucic na 1500 flary. widac cel jak na dłoni  :twisted:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 25, 2005, 23:43:11 »
kartka ze szkicem to jak najbardziej ok rozwiązanie którego zalety doceniłem również

Pamiętasz Swieru, kiedyś polewaliśmy z bandy fetyszystów którzy zroblili sobie sim-party i większość  z nich miała na sobie kombinezony nomexowe, po dwie pary rękawic, maski tlenowe, podkładki na udach do pisania, i chełmy z kompletem filtrów :D ? Może to my się mylimy , a oni dotarli do 'jądra' :D?

swier

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 25, 2005, 23:57:47 »
pamiętam. wszyscy mieli tez cougary, przed misjami robili odprawy z  mapami itd, i mieli wynajety dom który zamienili w jedną wielką sieć kompów. jacyś ultrasi falcona to byli

dostało im sie pare epitetów z których 'p##rd####i fetyszysci' to było najsłabsze  :mrgreen:

teraz o nich raczej mysle jako o poszukiwaczach simowego Graala   8)  :wink:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 26, 2005, 10:09:17 »
stary dobry swier....
zawsze  miał skłonności do poszukiwania doznań granicznych
az boje się spytać ja się jego kotek miewa  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 26, 2005, 10:17:42 »
Ci Goscie robili sobie jeszcze odprawy na rzutniku :) hardcore
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 06, 2005, 14:59:20 »
Czy ktoś może mi dać link (czy cokolwiek :D) z opisem tego ustrojstwa??

damos

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 06, 2005, 18:19:56 »
czy to pomoże ?

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 06, 2005, 18:27:45 »
Ostatnio zauważyłem , ze coraz częsciej siegam do obejscia autoryzacji odpalenia , czy zrzutu

Mam taką misję gdzie trzeba zbombić kolumne ciężarówek pod eskortą dwóch Vulcanów , dwóch avengerów i stada gości z stingerami. Wykonując ustalone podejscie , zostałbym ( i zostałem :D ) rozstrzelany na kawałeczki.

Moja bardzo wredna metoda to zrzut zasobników z AO45 , z wysokosc 50 m na nadzwiękowej , a do tego trzeba włączyć obejscie autoryzacji.
Lot z mniejszą predkoscią niż naddzwiękowa kończy się zniszczenem samolotu przez eksplozje własnych bombek

Svarog

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 06, 2005, 23:25:27 »
Ledwo sie wcisnelym...mam problem z logowanniem.
Ty est dobry rosklad na Su-25
http://www.blitzpigs.com/SU-25_tutorial/weapon_systems.html

Co hodze o bombordowanjy z Su-25T, to ty cheba eszcze myslec.

ALE :) drobny typs nie w temat!
Vikhrem da sie walic samolety non stop.
Wszysko ustawiasz dla pracy po ziemi vikhrem.
Bazy celi stawisz menze 20-29, podliatasz do samoleta z tylky, albo z pszody,
lokuesz jak w wypadky z cholgom, tylko samolet lowisz znachkem na ILS, a nie po telewizory. Po zalokowanju zmniejszasz bazy celi w okrese 10-5
(liepej 5) wlanchasz laser i "FIRE"...samoleta niema! Bazy mozno nie zmienjac, ale w tedy
dokladnoc trafenja bendze gorsza.

Pracye na odleglosci od 10 kilometrow, masz 16 raket....est tym bogem w niebe! :)
(prosze wrogam nic nie muwic :wink: )

[ Dodano: Sro 06 Lip, 2005 23:47 ]
Tako pytanie...gzeh nie pozartowac :D  :D  :D

Mój problem nie polega na tym jak spuszczać bomby na cel, a jak go znaleźć?

Odpowiedz
spuszczasz jak na diwcziny, pod odpowedniem kontem

jak go znaleźć?
nieh diwczina szyka, jak nie znaleźnie, to masz naprawdy problem!
 :D sorry :D

Rokosowski

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 06, 2005, 23:58:29 »
Kurde jakie bomby świetlne w XXI wieku??? Przecież ten Su-25 to jakiś Ił-2 Szturmowik! Zresztą coś w tym chyba musi być bo konkuretem Su-25 był niejaki Ił-112! Żebyście widzieli to straszydło! :mrgreen:
A na serio to napisz sobie patcha który umożliwia podwieszenie pod Su-25 LANTRINA, Liteninga II albo Snipera-XR  - i po kłopocie!

Ponizej masz zdlęcia do wykonanaia modeli 3D.

LANTRIN

LITENING II

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 07, 2005, 00:09:37 »
Cytat: Rokosowski
Kurde jakie bomby świetlne w XXI wieku??? Przecież ten Su-25 to jakiś Ił-2 Szturmowik!

LOFC to kiszka z archaicznymi maszynami :(... ja ci proponuję przerzucić się na Falcona4, serio, gierka ma super awionikę, no i na bierzącą są robione nowe kokpity, uzbrojenia... niejeden się przesiadł i sobie chwali... forum jest piętro niżej, no i ma przyzwoity fps... :)

pozdrawiam,
qrdl