Autor Wątek: Su-27 Ace vs ja.  (Przeczytany 3263 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Meehau

• *
  • CyC
Su-27 Ace vs ja.
« dnia: Czerwca 03, 2005, 15:27:20 »
Czolem.

Zapraszam do sciagniecia, obejrzenia i ew skomentowania niniejszego ACMI :)

TUTAJ

Nagrywany na Falconie SP4.2 OCI.
W sumie nic takiego wystrzalowego, ale IMO mozna zobaczyć dosc ciekawy (nerwowy) przebieg walki BVR, ktora skonczyla sie WVR i generalnie wynikła "strzelanina" straszna. Przeciwnik to AI Su-27 ace, uzbrojenie 2x R-77, 2xR-73, zaczynamy w odleglosci 30nm, 16kft... mozna przy okazji zobaczyć zabawy w unikanie Adderów oraz to jak AI oszukuje (!) utrzymując lock radarowy nawet gdy ukryty jestem między górami. Troche za duzo też paliwa zeszlo. Wszelkie uwagi mile widziane :) Powrzucajcie też swoje ACMI jesli macie jakieś ciekawe, zawsze to okazja by podpatrzeć jakieś triki :mrgreen:
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Su-27 Ace vs ja.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 03, 2005, 15:46:23 »
Moim zdaniem genialny pomysł. Niech co bardziej doświadczeni Falconowcy w miarę możliwości wrzucają tu swoje ACMI w celach szkoleniowych dla nas żółtodziobów!! :)

:564:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Iche

• Gość
Su-27 Ace vs ja.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 03, 2005, 16:04:20 »
Ciekawe zakończenie walki: head-to-head, AIM9x trafił, AA11 chybił. Manewr obronny Meehaua bardziej dynamiczny ale za to Su27 eksponowała się na tle ziemi. Niech mi ktoś powie, czy dla naprowadzania rakiet krótkiego zasięgu maję w tej grze zanczenie takie zjawiska, jak na powyższym przykładzie albo grzejące słoneczko na przykład?

tomek1988

• Gość
Su-27 Ace vs ja.
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 03, 2005, 16:27:54 »
Szkoda, że to track. Chętnie bym obejrzał, ale na razie nie mam Falcona. Czekam na AF, tylko nie wiem, czy kupię, bo przesyłka z Ameryki kosztuje pewnie drugie tyle :( .

Iceman

• Gość
Su-27 Ace vs ja.
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 03, 2005, 16:29:55 »
dla powyzszych pociskow AA warunki te nie maja prawie zadnego (AA-11) lub zadnego (aim9x) znaczenia :) AA11 koszysta ze "standardowego" naprowadzania na podczerwien jednakze z czujnikiem ciepla i elektronika bardzo zaawansowanymi. 30 G tez robi swoje, a szerokokatny czujnik to cos co tygrysy lubia najbardziej. Za to aim 9x korzysta z technologi termowizyjnej. Troche mniejsza manewrowosc niz aa-11, ale za to prawie bezbledny czujnik. Oba pociski z wektorowaniem ciagu - oba rewelka (podobnie jak izraelski Python IV). Ogolnie wszystkie te pociski da sie zgubic praktycznie tylko wysokim aspektem bo CM nie bardzo dziala w tych przypadkach dzialaja :) Odnosnie tej broni jak zwykle polecam lekturke RP5 manual oraz filmik ktory gdzies krazy po neciku pokazujacy probne wystrzelenia AIM-9x :)

Offline Meehau

• *
  • CyC
Su-27 Ace vs ja.
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 03, 2005, 16:46:54 »
Tutaj jak juz wiedzialem ze walka pojdzie na noze to wrzucilem drugi program do CM na panelu RWR i jak tylko zauwazylem ze Suka odpalila R-73, wyrzucilem flary i break, dopiero po tym odleglosc byla na tyle mala ze glowica sidewindera znalazła swoim chlodnym okiem gorący cel, Su juz wlasiciwe wychodzil z mojego pola widzenia i chyba zwykly Sidewinder już nie zdolalby za nim pojsc.

A w ogole trak sie tak dziwnie rozpoczyna bo mialem pomysł, zeby zniknąc Su z oczu, wylaczyc radar i przelatujac miedzy pagorkami, uniemożliwić mu zlapanie pewnego locka, zblizając sie samemu na odległośc prawie pewnego strzału....
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Boba Fett

• Gość
Su-27 Ace vs ja.
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 03, 2005, 17:40:47 »
Cytat: Meehau
...A w ogole trak sie tak dziwnie rozpoczyna bo mialem pomysł, zeby zniknąc Su z oczu, wylaczyc radar i przelatujac miedzy pagorkami, uniemożliwić mu zlapanie pewnego locka, zblizając sie samemu na odległośc prawie pewnego strzału....

Pomysl dobry, ale nie na suke chyba :) Ten samolot jest zbudowany z mysla o przechwytywaniu nisko lecacych celow i pociskow manewrujacych :) zlapal by Cie z gaciami na kostkach. Osobiscie wychodze z zalozenia ze przewaga wysokosci (oraz wsparcie elektroniki i awacsa) daja lepsze efekty w przypadku suki, oczywiscie wszystko zalezy od sytuacji wokol. Sam na sam lepiej walnac z duzej wysokosci straszaka i wtedy podpedzic do suczki na pelnym gazie. Ta maszyna ma niewiarygodne przyspieszenie (nie takie jak Mig-29 ale jednak). I gdy kolega wystawi sie nam posladkami lub skrzydelkiem poslac poprawke, zabawa z su to za duze ryzyko. Dlatego tez duzy plus za ta walke, jest hardkorowa.
 :564:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Su-27 Ace vs ja.
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 05, 2005, 11:12:44 »
Cytat: tomek1988
Szkoda, że to track. Chętnie bym obejrzał, ale na razie nie mam Falcona. Czekam na AF, tylko nie wiem, czy kupię, bo przesyłka z Ameryki kosztuje pewnie drugie tyle :( .

tomek1988.. padł na forum pomysł "hurtowego" zakupu AF. Zawsze to taniej wyjdzie za przesyłkę, niż gdybyśmy mieli zamawiać oddzielnie, więc może się powiedzie.

(Sorki za OT, ale chciałem kolegę podnieść na duchu ;) )

[ Dodano: Nie 05 Cze, 2005 12:15 ]
Cytat: Iceman
...oraz filmik ktory gdzies krazy po neciku pokazujacy probne wystrzelenia AIM-9x :)

Posiadam ten filmik, jeśli ktoś jest zainteresowany to dajcie znać..
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel