Troche stary temat ale...
Zamontowalem sobie - po raz pierwszy chyba od ponad roku - Lock-On (1.02) no i walcze od wczoraj z ustawieniami joya. Mam Microsofta Sidewinder Precision Pro. Samoloty w Lock-On latają na tym joyu strasznie dziwnie. Gdy lece z stabilizacją (H) to jeszcze jakos ujdzie ale jak tylko ją wyłącze, samolot robi takie cyrki, ze szok. Co to trym wiem (w FS2004 mam z nim do czynienia codziennie) ale w Lock-On on albo nie działa, albo działa tak tragicznie. Mam trym przypisany do klawiszy joya i gdy juz trymuje, delikatnie, to nic sie nie dzieje, az nagle boom i trym idzie tak do gory/dołu, ze samolot robi albo swiece, albo idzie w nurkowanie. Poza tym w Test joya jest niby wszystko ok ale podczas lotu nie mogę wejsc w zakret (samolot - cały czas pisze o Su-27, Mig-29, Su-33 - leci tak, jakby mial włączony jakis bank limit, czyli nie mozna wejsc w nawrót/zakret tak, zeby sie az ciemno w oczach zrobiło).
Kombinowałem juz z joyrange.cfg (dawałem i na zalecane 200 albo na zalecane w innych miejscach 700). Nie wiem za bardzo jak powinienem ustawiac te Curv i Shift w ustawieniach osi joya. Ma to być prosta?
Ah, joy jest w porządku, bo w FS2004/FSX działa perfekcyjnie. Tylko w tym Lock-On szaleje.
Pozdrawiam