Autor Wątek: Niespotykane i rzadkie zdjęcia wsp. samolotów wojskowych  (Przeczytany 357522 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek1988

• Gość
Odp: Niespotykane i rzadkie zdjęcia wsp. samolotów wojskowych
« Odpowiedź #900 dnia: Stycznia 03, 2012, 22:41:52 »
Chyba, że to jest jakiś fake.

Podpis z Wikipedii: "Computer rendering showing two F-15s of the 32nd TFS chasing a derelict MiG-23 over West Germany".

« Odpowiedź #901 dnia: Stycznia 03, 2012, 22:48:55 »
No taaa, ale co tam - ładnie wygląda.  :020:

tak sprawdzałem czy ma kabinę, że nie czytałem co jest pod spodem, a wszedłem tam z tematu o katastrofach w Air Forcach na świecie. W różnym czasie różne państwa należały do "świata", to też jest ciekawe.

Ok, jak "computer rendering" to do d... wucetu, po co śmiecić.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #902 dnia: Stycznia 03, 2012, 22:56:03 »
Ten rendering to przedstawia przede wszystkim wersję MiG-23ML lub późniejszą, zaś jak wiemy - w rzeczonym incydencie pod Kortrijk spadło coś co wyraźnie wygląda na MiG-23M  :121:

« Odpowiedź #903 dnia: Stycznia 03, 2012, 23:05:46 »
No i nie ten układ plam kamuflażu, dobra dałem ciała i już  :karpik
Oczywiście jest okazja żeby "pojeździć" sobie po emerycie, a to że stary, a to że ślepy i jeszcze QRnA nie odróżnia wersji, co za... aż się nie chce pisać.

OK, żartuję, można spoko zostawić, aby m ł o dzi e ż sobie poużywała, albo trzasnąć do kosza i wlepić mandat za zaśmiecanie. Tak czy inaczej biorę na klatę  :578:

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #904 dnia: Stycznia 03, 2012, 23:28:37 »
Tak czy inaczej biorę na klatę  :578:

Jedyna opcja jaką może wybrać prawdziwy facet z jajami, tylko lalunie będą się migać (MiG-ać?) :D

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #905 dnia: Stycznia 20, 2012, 10:15:34 »
M28 AFSOC w Afganistanie:

« Odpowiedź #906 dnia: Stycznia 20, 2012, 11:46:03 »
Toyo, Ty to przynajmniej masz coś na swoje usprawiedliwienie. Wiadomo, emeryt, starość nie radość itepe. Ale zimny to nie wiem jak się wytłumaczy ;) Ten rendering to przedstawia krzyżówkę MLki z eSką (patrz zadek eee, znaczy dysza i statecznik, skrzydełka). Na dodatek jest też w tym pierwiastek radosnej tfurczości kolesia co to renderował (23 nie ma płetwy ustateczniającej pod kadłubem, tej składanej).

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #907 dnia: Stycznia 20, 2012, 12:46:57 »
Tak z ciekawości spytam, a co miał 23 w miejscy płetwy pod kadłubem, tej składanej?
Jedynym samolotem tego typu bez płetwy był MiG-27 przystosowany do prób na lotniskowcu Tbilisi, z marnym skutkiem zresztą; przy okazji ciekawostka, że ten MiG na renderze, jak się dobrze przyjrzeć, leci ze złożoną płetwą (taki ma dokładnie obrys w rzucie bocznym po złożeniu), co jest niemożliwe. Na koniec smaczek: złapany moment gdy podwozie i płetwa są równocześnie (prawie, jak widać). Bardzo rzadkie ujęcie.

« Odpowiedź #908 dnia: Stycznia 20, 2012, 16:53:17 »
Tak z ciekawości spytam, a co miał 23 w miejscy płetwy pod kadłubem, tej składanej?
Ponury możesz rozwinąć pytanie? Nie załapałem o co konkretnie się pytasz.

przy okazji ciekawostka, że ten MiG na renderze, jak się dobrze przyjrzeć, leci ze złożoną płetwą (taki ma dokładnie obrys w rzucie bocznym po złożeniu),

Hm. Ja tam widzę tylko stały element płetwy podkadłubowej z wypełnionym miejscem w które wchodził element ruchomy. Jak dla mnie to to tylko radosna "tfurczość" grafika, która niewiele ma wspólnego z rzeczywistością :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #909 dnia: Stycznia 29, 2012, 21:21:46 »
Zespół Русские Витязи nad Iranem: http://sergeydolya.livejournal.com/423952.html?thread=71866384

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #910 dnia: Lutego 01, 2012, 11:46:51 »
Jeśli to nie fake lub zręczny montaż to byłoby to pierwsze wyraźne zdjęcie północnokoreańskiego MiG-29 izd. 9-13  :001:

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #911 dnia: Lutego 01, 2012, 14:38:10 »
No to teraz pojechałeś grubo :) Fajne ma kolorki, taką samą farbą malowaliśmy lamperie na kompani :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #912 dnia: Lutego 01, 2012, 14:45:04 »
Wygląda na to że chyba jednak autentyczne - pojawiło się też kilka ujęć tej maszyny z telewizji.
Ten napis to prawdopodobnie jakaś okazjonalna inskrypcja z okazji zmiany władzy, poświęcona nowemu wodzowi  :002:

« Odpowiedź #913 dnia: Lutego 01, 2012, 14:50:49 »
To na pewno 9.13 ? Nie powinien mieć większego garba?

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #914 dnia: Lutego 01, 2012, 14:55:11 »
Fakt, to izd. 9-12.