Autor Wątek: Lock On - "zamrożony" obraz.  (Przeczytany 2331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

markov_

• Gość
Lock On - "zamrożony" obraz.
« dnia: Czerwca 13, 2005, 10:27:13 »
Witam.
Po instalacji LO wlączam dowolną misję. Pokazuje mi się kokpit oraz info, że jak wcisnę "S' to będę się bawić. No i po wciśnięciu w. wspomnianego guziczka obraz jest zamrożony, tak jakby była wciśnięta pauza. Jak kliknę na "Enter" to obraz przeskakuje o jedną klatkę. Żeby grać musiałbym walić w enter jak w Fire w salonie gier  :D . Spotkał się ktoś z czyms takim?

Pierwszy komp: ustawienia gry na minimum detali, hardware: P4 2,6, 512RAM DDR, GF5200FX, software: Win 98SE.
Drugi komp: ustawienia gry na minimum detali, hardware: AMD Athlon 1,4, 512RAM SDRAM, GF5200FX, software: Win 98SE.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 13, 2005, 10:45:48 »
Interesowałby mnie twój config komputera oraz na jakich ustawieniach latasz :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 13, 2005, 15:54:22 »
Ściągnij patche i powinno być dobrze. Ja mam podobny sprzęt do "drugiego kompa" (parametry poniżej) i chodzi dobrze. Nawet na ustawieniach medium (ustawienia w temacie "optymalne ustawienia Lock-on"). Możliwe, że trafiłeś w totka i lock-on chodzi u ciebie tak, a nie inaczej. Lock-on ma to do siebie, że na różnych kompach chodzi zupełnie inaczej. Miałem kiedyś problem z fps-em i opisałem to gdzieś na forum. U mnie był fps, a u ciebie taki właśnie zgrzyt. Możliwe jednak, że się mylę. Ale pamiętaj. Nie odlatujesz jak nie zpatchujesz.

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 13, 2005, 15:56:03 »
Win 98SE ma problemy z lockiem.... sproboj conajmniej 2000.
Pozatym zainstaluj najnowszego directX i sterowniki do grafiki

http://patches.ubi.com/lock_on_modern_air_combat/lock_on_upgrade_all_v1.02.exe
A tu jest adres patcha do gry....

markov_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 13, 2005, 16:09:20 »
Witam.
Zadane Wam pytanie poprzedziłem:
a) próbą zagrania z patchem 1.02 i bez tego patcha (dodam jeszcze, że co któreś uruchomienie gry nie mam tła w menu startowym tylko białą plamę),
b) zainstalowaniem DirectX 9c.
W to, że płytka wyszła z tłoczni walnięta nie wierzę. Może rzeczywiście to wina Windy :). Spróbuję na 2k.
I sprawdzę jeszcze nowe stery do grafiki.
Bosze co za buczowata gra.
A może powinienem kupić sobie nowego kompa? :)

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 13, 2005, 16:55:17 »
Cytat: markov_
A może powinienem kupić sobie nowego kompa?

Jak masz mozliwosc to czemu nie? :)
Wiecej ramu i kup sobie grafike... bo to co masz to nie jest karta graficzna... najwyzej karta   :mrgreen:

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 13, 2005, 19:40:35 »
Miałem to samo. Czasem było białe tło w menu (tyle, że za każdym razem), a podczas gry ekran stawał się błękitny. Po zainstalowaniu Win XP odrazu życie nabrało kolorów, dosłownie i w przenośni. Tobie też to polecam, chyba, że chcesz mieć tak dalej. Nie chcesz :D

PS. Jak już coś kupujesz to kupuj Procek, a ten P4 2,4 daj mi  8)  :wink:

markov_

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 14, 2005, 08:28:49 »
No i Panowie się wyjaśniło.
Po odpaleniu na Windzie 2k (przypomniałem sobie że na dysku posiadam zainstalowany ten system  :D tylko na nieaktywnej partycji), wszystko OK. Żadne tam sterowniki, dajrekt iksy i inne. Tzn. nie wiem, jak bardzo stabilna jest ta gra przy mojej konfiguracji, bo chwilę tylko się pobawiłem.
Ale swoją drogą, ja rozumiem, że Windows 98 to nowy system nie jest i coś może na nim nie działać, ja zaskoczony tylko byłem zachowaniem się gierki. W niejedną wymagającą sprzętowo grę grałem i jak Hardware nie wyrabiał, to co najwyżej miałem przegląd slajdów. Ale pierwszy raz spotkałem się z sytuacją, że mamy slajdy dopiero jak walniemy łapką w enter. Chyba, że to miało być tak: siedzisz z dziewczyną przy kompie, ty grasz a ona przyciska enter, im szybciej przyciska tym lepiej się bawisz. Genialne.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 14, 2005, 14:14:38 »
Sterowniki to dobra rzecz. Po zainstalowaniu najnowszych sterowników otrzymałem fps +2 :D

markov_

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 14, 2005, 16:12:24 »
U mnie FPS i tak uzależniony jest od szybkości tłuczenia w Enter  :lol: więc żadne sterowniki i inne jakieś tam wynalazki nie pomagają.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 16, 2005, 15:53:50 »
Win XP. Enter nic tu nie da :D

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 16, 2005, 22:35:12 »
Ale po co od razu XP... 2k wystarczy

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 19, 2005, 16:35:57 »
Etam. Ja się przekonałem, że lock-on najlepiej działa na XP i tyle. :)

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 20, 2005, 08:28:24 »
nie ma róznicy miedzy xp a 2k
Tzn są ale na poziomie klienta domeny czy korzystania z zasobów rozproszonych.
Aplikacje obsługują tak samo, korzystając chyba nawet z tych samych wersji user.dll

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 20, 2005, 13:09:50 »
Dobra nie przeciągajmy. Do wszystkich forumowiczów, aby nie poruszać tego typu problemów oficjalnie oznajmiam: Do lock-ona wymagany jest WinXP lub 2k. :) Potem najnowsze sterowniki i troszkę Bożej łaski :D