Autor Wątek: Newview.  (Przeczytany 27044 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
newview
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 06, 2005, 09:51:08 »
Migol, musiałeś coś źle ustawić, umnie chodzi i newview i myszka
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

newview
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 06, 2005, 14:41:04 »
Dzięki, w taki m razie będę szukał.

Czaju

• Gość
newview
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 16, 2005, 19:50:41 »
Chciałbym wykorzystywać wszystkie osiem kierunków HUT-a przy rozglądaniu się. Czy ktoś wie jak trzeba skonfigurować NewView?

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
newview
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 16, 2005, 21:44:50 »
W NewView nie ma chyba żadnych opcji dotyczacych kierunków hata, to ilo kierunkowy jest hat zależy od jego konstrukcji i elektroniki - bo każdy hat składa się z 4 przycisków, ruch skośny jest wykonywany poprzez włączenie 2 switchy jednocześnie, jeżeli niepozwala na to mechanika budowy hata czy też przetwarzająca informacje elektronika, to nie skorzystamy z tych dodatkowych 4 kierunków z NewView czy bez niego.

Piniol

• Gość
newview
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 06, 2005, 13:09:08 »
Chyba dobrze trafilem. Uzytkuje Newview do wspomagania Cam2Pan (kamera sledzi ruch diody IR na glowie). Wszystko jest wspaniale ale nigdzie nie moge sie dowiedziec do czego sluza magiczne liczby w k1 k2 i k3 w zakladce Helmet. Czy ktos cos wie, ewentualnie prosze o linka do jakis wiadomosci. Pozdrawiam!

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
newview
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 06, 2005, 14:02:10 »
Z jakiegoś helpa:
Threshold and K1/K2/K3 controls the maximum extent of view movement obtainable. Too high a number may make your POV move too far around the cockpit at the maximum stick deflection and result in your viewpoint getting "stuck" in a corner. Too low a number will result in not being able to move your view to the rear sides of the cockpit. You will need to experiment to find an appropriate value for your particular preference.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

DROPI

• Gość
newview
« Odpowiedź #36 dnia: Września 27, 2005, 23:47:33 »
Ciekawe czy zamiast Trackira mozna uzywać zwykłej kamery internetowej :?:

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #37 dnia: Września 27, 2005, 23:53:36 »
przejrzyj dział soft&hard

newview
« Odpowiedź #38 dnia: Września 28, 2005, 16:06:17 »
Witam!

Ostanio skonfigurowałem ten programik i napisze, że lata mi się świetnie ;). Zmieniłem tylko jedną opcję, mianowicie ustawiłem "End speed" z 30 na 15 (patrz rys. 4 od Kaa). Po tej "modernizacji" :lol: lata mi się o wiele przyjemniej.

PS. Po ustawieniu i zapisaniu tego programiku można grzebać w ustawieniach klawiszy czy nie? Czy jest zagrożenie, że coś się wysypie?

Pozdrawiam, Link.

kaa

• Gość
newview
« Odpowiedź #39 dnia: Września 28, 2005, 16:51:30 »
można grzebać dopóki pozostajesz w zgodzie z tym co pisałem wcześniej.

Widget

• Gość
Odp: newview
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 18, 2006, 17:18:01 »
Mam pytanko, bo nie mogę wyczaić, która opcja to wyłączenie/włączenie ruchu ? Czasem Ur Gear mi wariuje i strasznie drga, nie mogę wtedy spokojnie obserwować kontaktu, pewnie jest to możliwe tylko gdzie, przypisać klawisz, który lockuje bieżący widok. Czyli patrze w kierunku kontaktu, wyłączam ur geara, obserwuję kontakt (widok zostaje w miejscu gdzie w międzyczasie nacisnąłem klawisz), jeżeli potrzeba włączam ur geara.

Please help

Piniol

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 18, 2006, 19:58:09 »
Najnowsza wersja programu posiada tzw.ruchomą martwą strefę (floating-w zakładce helmet). Po prawej stronie wpisz wielkość dla x,y,  0=wył, im więcej tym większa strefa ale opóźnienia w działaniu. Dla urgeara 1 powinno być optymalnie.

Widget

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 19, 2006, 13:11:55 »
Niezupełnie o to mi chodziło, myślałem o czymś w rodzaju freeza, że po naciśnięciu widok się zatrzymuje a ja mogę się wkoło rozglądać bez zmiany widoku.

A co do tego floating dead zone, to w jakiej wersji to masz ? Nie mogę nigdzie znaleść linków do NewView bo chyba nie zrobili strony projektu. Szukałem nowszej wersji po tym jak przeczytałem Twojego posta, ale nie znalazłem. Jest coś nowszego niż ver. 29 ?

Piniol

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 19, 2006, 13:20:31 »
Mam wersję 36 PL. Poszukaj w necie, na pewno znajdziesz. Funkcja o której mówisz to Disable Mouse or Movement. Zbinduj sobie dowolny przycisk w sekcji buttons, assignments.

« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 05, 2006, 17:58:58 »
Czy jest możliwe jednoczesne używanie TRackIR-a i newView, albo inaczej: rozglądanie się na zmianę za pomocą Tracka i grzybka hat-switcha?