Autor Wątek: Czyszczenie grzyba w Evo  (Przeczytany 2467 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kamyk

• Gość
Czyszczenie grzyba w Evo
« dnia: Czerwca 13, 2005, 20:05:38 »
Witam !
Od dluzszego czasu mialem problem z grzybkiem, ale dopiero od tak miesiaca stał sie on na tyle dokuczliwy, ze prawie uniemozliwia gre - mozliwosc patrzenia w prawo i do góry ( plus 2 skosy z prawej strony) 'zacina sie'. Polega to na tym, iz mimo wcisniecia grzybka do gory (czy w prawo) nie reaguje on na polecenia. dopiero przy dokładnym wyszukaniu miejsca (jazda po grzybie az wskoczy) pojawia sie pozadany widok.

AA i jeszcze jedno takie cos dzieje sie srednio po minucie uzywania , przy czym ogladanie sie w prawo i w gore w trybie szybkim nie jest mozliwe.

I tu moje pytanie co mam zrobic? Myslalem nad dobraniem sie do grzybka ale nie wiem jak sobie z tym poradzic. Ktos mial moze podobny problem i moze podzielic sie wiedza?

-------------------------------
Mój drag ma rok - kuleczka smarowano regularnie . - nie wiem co moze byc przydatne w informacjach o joy'u

Z gory dzieki!

Schmeisser

• Gość
Czyszczenie grzyba w Evo
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 13, 2005, 20:15:53 »
rozkręc rączke i juz
żadna filozofia , i nie ma sie co obawiać , w srodku nie ma niczego co mogłbyś zniszczyc przez nie uwagę ( z uwagą też by było trudno , szczerze mówiąc)
potem wypnij z wiązki przewodów płytę z HAT'em ( jesli się da) i na początek spirytusem po 4 mikroswitchach, bez oszczędności zeby aż sciekało , i ponaciskaj je , poobracaj te male czarne guziczki
a jak nie pomoże to znaczy ze sklepane są blaszki w nich i czeka cie sesja z lutownica, i jesli tego nie robiłes to popros kogos z doswiadczeniem , bo sie skonczy poodklejaniem scieżek z laminatu

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Czyszczenie grzyba w Evo
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 13, 2005, 23:31:19 »
to pomoze podczas rozkrecania:
http://www.saitek.ru/other/evo/
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Czyszczenie grzyba w Evo
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 14, 2005, 00:38:16 »
Wielkie "Dziękuję" za tego linka.

8)

303_Pinker

• Gość
Czyszczenie grzyba w Evo
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 14, 2005, 15:00:33 »
Dzięki za zdjęcia lecz niestety są one nie wystarczające. Mam podobny problem z evo i nadal nie mogę dobrać się do hata :(

Schmeisser

• Gość
Czyszczenie grzyba w Evo
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 14, 2005, 16:45:06 »
mozna by spróbowac nalac do słoika denaturatu , zanurzyć koncówkę drąga z hatem w denaturacie , potrzymac kilka minut a potem suszarka odsuszyć
Zaszkodzić nie zaszkodzi a pomóc na jakiś czas powinno
Zanim się odważyłem rozebrac potencjomatry z wingmana , stosowałem tą metodę.

Ze zdjęć wynika iż nie ma tam żadnych elemetów wrażliwych na wilgoc , jak naprzykład kondensatory elektrolityczne (niebieskie wałeczki wysokości ok 1 cm i średnicy 4-5 mm )