Autor Wątek: Pętla kretyna :D  (Przeczytany 8381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Pętla kretyna :D
« dnia: Czerwca 16, 2005, 23:05:15 »
Wg Clancy'ego to manewr rozwinięty przez lotnictwo izraelskie , i mający za zadanie nadać bombie tor balistyczny celem maksymalizacji czasu przebywania jej w powietrzu.
Oczywiście mówimy o bombie grzybotwórczej.

Całość jest spójna , przynajmniej z punktu widzenia szczątkowej wiedzy jaką posiadam na temat współczesnego lotnictwa, czy moge prosić szanownych kolegów o ustosunkowanie się do wspomnianego manewru?

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 17, 2005, 00:13:11 »
Na mój qfajmański rozum, to trzeba się rozbujać, podciągnąć mocno do góry i w momencie, kiedy AOA będzie równało się ok. 40st (+- - trzeba jeszcze uwzględnić opóźnienie)., wypuścić bombkę - jako że tg 45st = 1, więc przy tym kącie uzyskujemy największą odległość lotu megayayecznicy.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 17, 2005, 00:42:57 »
No nie wiem czy wymysliło to akurat Lotnictwo Izraelskie. Na pewno manewr ten był przewidywany dla samolotów F-101 Voodoo. Su-7 też miały zrzucac bomby atomowe w ten własnie sposób. Chyba było to wcześniej niż Państw Żydowskie posiadlo broń atomową. No ale ja się uczę na egzamin, znaczy wycinam ściągi i nie mam czasu sprawdzac dat. Swoją drogą  F-101 miał lecieć z Bombą nawet w okolice Moskwy, szkoda tylko ze paliwa miał tylko w jedna stronę. Pilot miał za to zaliczony darmowy  kurs Survivalu, który miał mu ułatwić przedarcie się z okolic Białorusi do najbliższych wojsk NATO lololol.
Po manwerze opisanym przez Szpaka, kontynuujemy oczywiscie manewr wykonując Immelmana by oodalić się jak najszybciej i jak najdalej od strefy rażenia.

Pozatym Clancy to lektura dla 13 latków z KanZaZ, zawiodłem sie na was Schmeisser...
We'll come in low, out of the rising sun, and about a mile out, we'll put on the music...

kaa

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 17, 2005, 00:57:39 »
Szpaku, lot z dużym jajem przy AoA 40°? jeśli już to lot wznoszący pod kątem 40° - przy małym AoA.

Schmeisser, ja również czytałem o Su-7. jaki samolot miał być nosicielem jaja w Heyl h'Avir? F-4? A-4? i którego Toma czytasz? :P

Gizmo, nie wyśmiewaj się - chłopak jest młody duchem po prostu.  :lol:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 17, 2005, 10:21:27 »
SturmForumFuhrer Kusch dał mi materiały wywiadowcze do przeczytania pod kryptonimem "Suma Wszystkich Strachów"

A nosicielem miał być Skyhawk

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 17, 2005, 10:30:03 »
Dive Loft? Ostatnio moj ulubiony tryb rzucania jajek w Falconie. Próbowalem to samo wprowadzić w Ił2/PF, ale brak komputera ktory by mi wszystko obliczał troche komplikuje sprawe
"Sume wszystkich strachów" jeszcze jakoś zniosłem,  "Długu honorowego" już po prostu przetrawić nie mogę <żygi>

Aha, zwrociliscie uwagę na wiek tego łebka ktory sie rozpłaszczył Skyhawkiem? CZy nie mial nieco za malo lat?
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 17, 2005, 10:35:18 »
18 prawda?

Ale to prawda
Pamiętacie z iłowych czasów takiego pacjenta IAF101_Hurricane? Często wpadał na polskie serwery- jego dziadek wyjechał z Polski po wojnie, on już jest 'sabra' i w wieku 15 lat dostał przydział do wojska - do jednostek pancernych
Obecnie jest starszym sierżantem, kierowcą czołgu Merkava 3 i ma lat 19

Z tego co piszesz M. to wynika ze to najzwyczajniejszy zrzut ala  tryb CCRP - continously computed release point. W locku kładzie się celownik na cel , potem w palnik, i do góry ,i za chwile słychać tylko jak 'coś' zchodzi z podwieszenia

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 17, 2005, 10:39:26 »
... kierowcą czołgu Merkava 3 i ma lat 19

Kiedy przyjeżdża?
Leszek

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 17, 2005, 10:42:34 »
Był w Polsce rok temu , w Auschwitz - chciałem się z nim spotkać ale wprost powiedział że jego wychowawcy by się to nie spodobało...

Wiecie jak oni ich tam szprycują propagandą ? Lepiej niż józek G

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 17, 2005, 10:50:13 »
Wlasnie cos kolo tego, czyli wygląda na to ze jednak nie potrzeba czterech lat studiów by opanować nowoczesny samolot, pewnie nawet by sie okazało ze i nie trzeba mieć zdrowia kosmonauty

Cytat: Schmeisser
Z tego co piszesz M. to wynika ze to najzwyczajniejszy zrzut ala tryb CCRP - continously computed release point. W locku kładzie się celownik na cel , potem w palnik, i do góry ,i za chwile słychać tylko jak 'coś' zchodzi z podwieszenia

Tak mi się wlasnie wydaje, ze to podtryb CCRP. W Falconie musimy zachowac odpowiedni rezim rzucania (kąty, przeciazenie), mozna ustawić ilośc bomb w serii, czy pojedynczo lub parami, oraz separacje między bombami (dobre do niszczenia pasów spoza zasięgu AAA)  NIech mi ktos teraz powie ze tak samo mozna w LO :)
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 17, 2005, 10:54:30 »
Można
W A10 - bo to jedyny zachodni samolot zabierający prezenty
Jesr ripple interval, ripple quantinity
Jak raz pociągnąłem po minutowym programowaniu maszynki zrzutowej kolumnę t80 to kamien na kamieniu nie pozostał
A w Migach i sukach?

pozwolisz że zacytuje rozmowe miedzy sunem a mną :D   :

Sundowner:
U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia
Schmeisser
U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste

Iche

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 17, 2005, 11:40:10 »
Też sobie przy tym gmerałem w Falconie. Jest jeszcze D-TOSS, załatwia sprawe po cichu, bez radaru. Trzeba tylko odpowiednio na hudzie wmanewrować znacznikiem w cel.

Meehau, wypracowałeś jakieś optimum dla maksymalnego zasięgu rzutu przy w miare dobrej celności?

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 17, 2005, 11:43:03 »

Sundowner:
Schmeisser

Dobre, dobre. Chyba zrobię sobie z tego sygnaturkę :D. Mogę ?
Widze Herr Smeisser, że zostaliście kufają pełną gębą :D

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 17, 2005, 12:16:00 »

Sundowner:
Schmeisser

To jest tekst roku !  :lol:  :lol:  :lol:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 17, 2005, 12:26:34 »
ABSCHUSS!!  :lol:  :lol:  :lol:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"