Autor Wątek: Mi-2  (Przeczytany 2158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Mi-2
« dnia: Czerwca 18, 2005, 18:16:56 »
Od wczoraj jestem w posiadaniu ślicznego i hardcorowego Mi-2 od Nemeth (FS2004), z bólem jednak stwierdzam że wiem na temat historii naszego śmiglaka dość mało poza paroma oficjalnymi faktami, o których wiedzą wszyscy; Czy ma ktoś może skany starego TBiU które dostarczą troche wesołosci w dzisiejszych czasach? Bylem w Pelcie ale niestety w komisie nie ma :( albo namiary na jakieś fajne stronki na temat Mi-2 ze Świdnika?

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

HansVonStunke

• Gość
Mi-2
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 19, 2005, 20:29:22 »
wow...nie wiedzialem, ze Liga Polskich Rodzin ma smiglowce    :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Mi-2
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 20, 2005, 08:44:21 »
W którymś ze starszych numerów Lotnictwa był artykuł o wersjach uzbrojonych Mi-2, jeśli Cię interesuje to poszukam.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Mi-2
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 21, 2005, 08:54:31 »
Szukaj szukaj  :D  thx, wszystko potem na maila sturmovik@interia.pl poprosze

Model naprawde jest bardzo fajnie zrobiony, bez przejscia tez calej procedury startowej nie da sie nawet go uruchomic :)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Iche

• Gość
Mi-2
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 21, 2005, 09:54:02 »
Cytat: YoYo

A tutaj widzę, że lądujesz na Polach Mokotowskich z przesyłką do szpitala MSW :D.

Schmeisser

• Gość
Mi-2
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 21, 2005, 10:03:32 »
Dlaczego ten śmigłowiec lata w barwach Ligi Polskich Rodzin  :D
Mój wujek miał służbowe mieszkanie na terenie zakopiańskiego szpitala i w młodości dosyć często spędzałem tam wakacje . Do lądowiska helikoptera miałem jakies 400 m - jak zaczynałem biec na dzwięk gwizdu do dobiegałem w momencie w którym rozpoczynał się start . Powoził tym podobno jeden z najlepszych pilotów górskich , a obiegowa opinia wsród personelu latającego z nim była taka że on pije z Ponurym  :D

trendus

• Gość
Odp: Mi-2
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 08, 2010, 14:55:17 »
Mi-2 z Pruszcza Gdąńskiego. Numer boczny 3803