Autor Wątek: Nazwa squadu i emblemat  (Przeczytany 18478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 29, 2005, 18:59:51 »
Cytat: bananpl
No i jak zwykle zdania są podzielone :) ale mamy demokrację wiec może małe głosowanko?  :lol:

Chyba trzeba bedzie zrobic ankietke nr 2 :)
W opcjach do wyboru proponuje umiescic nastepujace emblematy:
1. wersja nr 1 bez napisu Polska (z napisem "Poznan")
2. wersja bez napisu "Poznan" (zamiast niego Falcon4)
3. wersja ostatnia - czyli z Poznan i Falcon 4 (choc ta najmniej mi pasuje :) )
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Iceman

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:00:37 »
Wg mnie nie trzeba zaznaczac ze eskadra jest polska wszakze jest szachownica, ani tymbardziej cokolwiek tlumaczyn na angielski (chociaz breavity codes wole w oryginale takze nietlumaczone :) ) - nie musimy sie wstydzic wlasnego jezyka a kto z zachodu czy wschodu nie zrozumie - to juz jego problem. Falcon 4.0 - i to jest jeszcze jedene za zastapieniem slowka "Poznan" nazwa symulatora, mowi jezykiem uniwersalnym.

tomek1988

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:03:40 »
A może zamiast "Poznań" wpisać "Polska" :) ?

Miszon

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:10:34 »
Poczekajmy na Bobę, myślę, że jego zdanie też powinno się tu liczyć
Cytat: tomek1988
A może zamiast "Poznań" wpisać "Polska"

j.w. jest szachownica, są polkie napisy, wystarczy.
Banan, jeżeli starczy Tobie sił i chęci to miłoby też zobaczyć odpowiednią grafikę , którą członkowie squadu mogliby wrzucuć sobie w podpis na forum. Oczywiście nie pali się z tym, ale tak tylko dumam, przyszłościowo jakoby.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:10:54 »
Cytat: bananpl
Przy okazji niech ktoś DOBRZE przetłumaczy zwrot "POLSKA WIRTUALNA ESKADRA LOTNICTWA TAKTYCZNEGO" to zrobię od raczki wersję angielską :)

Wydaje mi sie ze powinno to brzmiec tak:
"POLISH VIRTUAL 3rd TACTICAL FIGHTER SQUADRON"

Nie jest oczywiście tlumaczenie doslowne (bo nie wszystko mozna doslownie przelozyc). Pominalem w tlumaczeniu slowo "lotnictwo", ktore jak mi sie wydaje (po zerkniecu w nazwy eskadr USA poprzez google) w mianownictwie jednostek USAF nie wystepuje. Najblizszym odpowiednikiem polskiej nazwy jest wlasnie Tactical Fighter Squadron, jak np. w: 4 Wing - Cold Lake: Squadrons & Units - 416 Tactical Fighter Squadron.

Oczywiście w emblemacie, na jego obwolucie nie musi być liczebnika 3rd, bo ta informacja jest juz na tarczy emblematu.

13WELT YouTube Channel

Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:19:56 »
Coś po Angielsku i zupełnie nowy emblemat - gdyby nie można było przejąc "kruka" :)

P.S. Jeżeli chodzi o kolor żółty to w oryginale mógłby być złoty

[ Dodano: Sro 29 Cze, 2005 19:22 ]
Cytat: Miszon
Banan, jeżeli starczy Tobie sił i chęci to miłoby też zobaczyć odpowiednią grafikę , którą członkowie squadu mogliby wrzucuć sobie w podpis na forum. Oczywiście nie pali się z tym, ale tak tylko dumam, przyszłościowo jakoby.

No tak - nie ma sprawy - tylko się zdecydujmy jaki emblemat a wtedy to ja już Wam ...  :lol:
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:36:35 »
Wersja zolta jakos mi nie podchodzi.. Moze odpuscmy sobie na razie rozwazania jak ma wygladac emblemat w przypadku braku zgody z 3ELT, bo widze ze Bananpl tworzy kolejne wersje z predkoscia wieksza niz Chinczycy produkuja skarpetki ;) (podzielibys sie talentem hehe), i przy takiej (zdwojonej) ich ilosci w koncu sie pogubimy :)

Skupmy sie na razie na emblemacie 3 ELT.. Banan - zamiesc prosze polska wersje bez napisu "Poznan" (z Falcon 4 u gory) i slowa "polska" oraz wersje "Poznan" bez "polska". Sadze ze to sposrod tych 2 bedziemy wybierac.. Jak uwazacie?

13WELT YouTube Channel

Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 29, 2005, 19:50:54 »
Wedle loskazu - telas som wsyskie ctely.  :lol:
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Iche

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 29, 2005, 20:05:01 »
Jabym wogóle wywalił to "wirtualna eskadra....". Ale zaznaczam, że ogólnie jest ładnie :).

Iceman

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 29, 2005, 20:08:41 »
zdecydowanie 4

Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 29, 2005, 20:16:49 »
Jeśli można się wtrącić do dyskusji, to wydajemi się, że zgoda 3ELT nie jest konieczna do wykorzystania ich emblematu/godła. 3ELT to nie jest koncern spożywczy (czy jakiś inny), ani przywatna firma , a emblemat/godło to nie zastrzeżony znak firmowy, chroniony prawem autorskim (czy jakimś tam). To tak jakby,chcąc wykorzystać godło państwowe ,trzebaby się zwracać o pozwolenie (np. do Kwacha :) ). Tym bardziej, jeżeli emblemat/godło nie będzie wykorzystywane do jakiś niecnych celów, obrażania tradycji czy historii tej eskadry, nawet jeżeli bedziecie przegrywać wszystkie starcia z innymi eskadrami,dywizjonami etc. :mrgreen:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 29, 2005, 20:22:35 »
No to teraz tylko glosowanko (moze Boba zrobi ankiete) czy wersja 3 czy 4...

13WELT YouTube Channel

Iceman

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 29, 2005, 20:23:16 »
alez jest konieczna. Raz w swietle prawa a dwa dla zasady. W swietle prawa to bylby plagiat. A co do przegrywania. Fani Lock-ona prosze sie nie obrazac. Latanie w f4.0 to nie sieczka w gunzo. Falcon 4.0 to gl. misje co-op a nie "starcia". Tu grupa ludzi tworzy z angielska community (specjalnie nie chce tlumaczyc) i co najwyzej mozemy zabawic sie z innymi lecac wspolna misje a nie walczyc. Kto chce sobie postrzelac ma do tego cala mase celow kierowanych przez komputer, ktore wcale nie sa owieczkami na odstrzal.

Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 29, 2005, 20:41:13 »
Cytat: Iceman
Fani Lock-ona prosze sie nie obrazac. Latanie w f4.0 to nie sieczka w gunzo. Falcon 4.0 to gl. misje co-op a nie "starcia". Tu grupa ludzi tworzy z angielska community (specjalnie nie chce tlumaczyc) i co najwyzej mozemy zabawic sie z innymi lecac wspolna misje a nie walczyc. Kto chce sobie postrzelac ma do tego cala mase celow kierowanych przez komputer, ktore wcale nie sa owieczkami na odstrzal.

Jesli to o mnie, to się nie obrażam, bo nie jestem fanem LOMACa  :mrgreen: , a Falcona właśnie, co podkreślam znakiem w podpisie. Niestety nie latam online, bo mój sprzęt mi nie pozwala :wink:
Popuściłem troszkę fantazji, bo nie wiem właśnie jak możnaby latać (rywalizować) z zagranicznymi dywizjonami, wiec napisałem o "starciach".Ale zostawmy to  

Cytat: Iceman
Raz w swietle prawa a dwa dla zasady

Co do drugiego zgadzam się, co do pierwszego mogę, jeżeli emblemat ma właściciela, a właściciel jest podmiotem gospodarczym. (jeśli sie mylę, walcie po łbie :P, nigdy prawem się  nie zajmowałem ). Jeśli chodzi o plagiat, to zaszedłby on chyba wtedy, gdyby ktoś twierdził, że jest autorem tego emblematu, podczas gdy sobie go pożyczył.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 29, 2005, 21:01:31 »
Cytat: piotrek z.
...jeżeli emblemat ma właściciela, a właściciel jest podmiotem gospodarczym. (...) Jeśli chodzi o plagiat, to zaszedłby on chyba wtedy, gdyby ktoś twierdził, że jest autorem tego emblematu, podczas gdy sobie go pożyczył.

To tak naprawde nie jest istotne - ustalny jedno - Honor nakazuje poprosic wlascicieli o zezwolenie.
(To ich znak, tak jak nasze nicki na necie. Ja bym sobie nie zyczyl, aby ktos uzywal mojego nicka, nawet troche przerobionego w innym miejscu sieci, niezaleznie od intencji tej osoby, a nie zastrzeglem go przeciez w biurze patentow) Ok. Zostawmy ta sprawe na boku.

Cytat: piotrek z.
Niestety nie latam online, bo mój sprzęt mi nie pozwala

Sprzet?? Wydaje mi sie ze online nie ma wiekszych wymagan niz single? Chyba ze masz na mysli jakos łącza.. (Kurcze chyba zacznę używać polskich literek, choć to czasochłonne, bo już się ze mnie Bananpl nabijał :) )

13WELT YouTube Channel