To się więcej nie powtórzy. Nie będę więcej zakładał zdrowego rozsądku u ED 
Ale ostatnio zauważyłem, że całe te postępy w kampanii i na konto niejakiego Pilota 1 i szlag mnie trafi chyba zaraz!!!
Jeszcze nie szukałem na lockon.ru. Jak rzeczywiście to tak wygląda, to tak ich zbluzgam, że im bokami wyjdzie!
Bucic, zamiast jeździć po Bogu ducha winnych ludziach, weź głęboki wdech policz do 10 i spróbuj jeszcze raz

.
Opcja declassify jest u mnie nieaktywna i dałem sobie spokój z walką z tymi ustawieniami.
Dwie osoby powyżej zasugerowały, żebyś używał edytora misji. Czyli wciśnij w menu głównym przycisk
EDIT a
nie CAMP potem na klawiaturze Ctrl-O, wybierz interesującą Cię misję/kampanię, Ctrl-Shift-D, wpisz
eagle i już możesz zmienić poziom trudności, payloady, skiny, imię pilota, targety i co tam jeszcze można

Dlaczego w 1.1 hasło blokuje wszystkie parametry nie wiem, ale jakoś z tym żyję. Ktoś z ED pewnie by mi to mógł wyjaśnić, podobnie jak kilka innych dziwnych rzeczy które dzieją się w Lock’u ale ani bym tego nie zrozumiał, ani mi to do szczęścia nie jest potrzebne. Więc żyję sobie dalej spokojnie szczęśliwy z tego co mam.
Czego i wszystkim innym na święta życzę.
Pozdrawiam