Autor Wątek: FC ustawienia trudnosci w kampanii  (Przeczytany 2802 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

swier

• Gość
FC ustawienia trudnosci w kampanii
« dnia: Czerwca 25, 2005, 22:45:48 »
joł  :)

chce człowiek wreszcie polatać kampanie z FC a tu ..... zablokowane ustawienia trudnosci  :?

w 1.02 kampania po prostu 'przejmowała' ustawienia które sobie człowiek w options zapodał. a tu ... dupa

próbowałem zmienic je też juz w kampanii w 'customize' => 'options'. i nic. poblokowane

jak to u Was wyglada?

serwusik!

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 26, 2005, 01:00:21 »
Tia, tez tak chcialem i nie moge. Kamanie maja parametr ReadOnly="1" przez co nie mozna ich edytowac w grze. Chcielm "pocfaniakowac" i zmienialem paratemtry. Niestety, po jakiejkolwiek edycji (nawet bez zmian, wystarczy zapisac ponownie) gra mowi ze jest blad pliku i koniec. Trzeba poprostu grac w kampanie zrobione przez fanow.
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

swier

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 26, 2005, 01:55:12 »
nie no nie chce mi sie wierzyć że kampanie są do przejscia tylko ze z góry ustalonym poziomem trudności. To byłby kompletny bezsens :?
Przeciez jeden gracz chce grac FR a drugi SW. A trzeci coś posrodku

a tu masz. takie coś  :?  :?  :?

pogrzebie na ruskim forum moze cos znajde. Ktos ma jeszcze doswiadczenie z kampaniami w FC?

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 26, 2005, 10:02:24 »
Jeżeli chodzi o ikonki to Shift F2/F6/F9.Jezeli chodzi o reszte to na mape np nie zaglądam bo takie mam zasady no a eksternal tylko do luknięcia na sliczny samolocik.
No i polecam kampanie Su-25T Flaming Cliffs :D  8)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 26, 2005, 11:47:16 »
lepiej uwierz swieru
do zmian opcji trudnosci służy DECLASSIFY w edytorze

60 lat temu by nie było problem , wysłało by się chłopaków od Haydricha żeby poprosili twórców  kampanii o hasło ...a dziś...

Ehh
Est ist alles verloren , es ist zu ende...

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 03, 2005, 19:03:48 »
Possalem kilka kg kampanii do LO 1.1 i zauwazylem dziwny zwyczaj. Wszystkie sa szywrowane. Co to kurna za jakas gupia moda?
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 04, 2005, 07:58:46 »
co kraj to obyczaj

Przyznasz i exterminowanie 4 Krazów w eskorcie dwóch bmp i gazika za pomocą suki 25 , 4 ton bomb i 40 niekierowanych pocisków rakietowych to umiarkowanie trudne zadanie o 12 w południe i wlaczonych ikonach
o 1 w nocy , bez ikon , całość przedstawia się nam w zupełnie innym świetle :D Chociaż raczej jego braku :)
Moim zdaniem ciekawy pomysł - możesz zagrać tak jak chciał twórca misji albo nie grac wcale

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
Ustawienia - DIFFICULTY
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 12, 2005, 14:45:28 »
Mam Lock On Flaming Cliffs 1.11 i ostatnio chciałem sobie odpalic kampanię.
Niestety program nie pozwala mi zmieniać ustawień stopnia trudności, a konkretnie WYŁĄCZYĆ podpisy (Labels)!

W ogóle bawi się moimi ustawieniami, jak chce - również graficznymi.
W każdej z dostępnych kampanii wybiera co innego i większości rzeczy nie pozwala zmienić.

Próbowałem już różnych sposobów:
GLOBAL ON i OFF
Pilot Default i nie
Próbowałem nawet zmienić atrybuty plików w katalogu LO z read only.

Nic z tych rzeczy nie pomogło.

Czy ma ktoś może pomysł na rozwiązanie tego problemu?

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: FC ustawienia trudnosci w kampanii
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 12, 2005, 15:14:36 »
Bucic Ja Cię ładnie proszę,spróbuj czasami przeglądnąć forum,nawet bez opcji szukaj zajeło mi to minute i trzydzieści sekund.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 12, 2005, 21:53:47 »
Edytor misji, opcja declassify

Hasło: "eagle"

mam nadzieję, że nie dostanę bana za upublicznianie haseł....

Nie

Kusch
« Ostatnia zmiana: Grudnia 12, 2005, 21:56:15 wysłana przez Kusch »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 12, 2005, 23:30:33 »
Jest prosta metoda na niektóre uparte pliki z kampanii. Ja gram przez edytor. Co prawda więcej mocy zżera, ale przynajmniej pozmieniam co chce i ... działa.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 13, 2005, 01:29:59 »
Cytat: Bucic
WYŁĄCZYĆ podpisy (Labels)!

Na etykiety, podpisy, labels czy jak je tam jeszcze zwać nie trzeba kombinować jak koń pod górę :) Wystarczy podczas misji kombinacja Shift-F10 i wszelkie labele idą w cholere. To najmniej pracochłonny sposób :)

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 15, 2005, 18:06:13 »
Wysłany przez: Kusch
Bucic Ja Cię ładnie proszę,spróbuj czasami przeglądnąć forum,nawet bez opcji szukaj zajeło mi to minute i trzydzieści sekund.

Sorry, ale problem wydawał się na tyle durny... a co tam durny-debilny :006: że myślałem, że to jakaś nietypowa awaria spowodowana moim grzebaniem w plikach.

To się więcej nie powtórzy. Nie będę więcej zakładał zdrowego rozsądku u ED :003:
: Grudzień 13, 2005, 12:33:44
Opcja declassify jest u mnie nieaktywna i dałem sobie spokój z walką z tymi ustawieniami.

Ale ostatnio zauważyłem, że całe te postępy w kampanii i na konto niejakiego Pilota 1 i szlag mnie trafi chyba zaraz!!! :006:

Jeszcze nie szukałem na lockon.ru. Jak rzeczywiście to tak wygląda, to tak ich zbluzgam, że im bokami wyjdzie!

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 15, 2005, 19:05:48 »

To się więcej nie powtórzy. Nie będę więcej zakładał zdrowego rozsądku u ED :003:

Ale ostatnio zauważyłem, że całe te postępy w kampanii i na konto niejakiego Pilota 1 i szlag mnie trafi chyba zaraz!!!

Jeszcze nie szukałem na lockon.ru. Jak rzeczywiście to tak wygląda, to tak ich zbluzgam, że im bokami wyjdzie!

Bucic, zamiast jeździć po Bogu ducha winnych ludziach, weź głęboki wdech policz do 10 i spróbuj jeszcze raz  :001:.

Opcja declassify jest u mnie nieaktywna i dałem sobie spokój z walką z tymi ustawieniami.

Dwie osoby powyżej zasugerowały, żebyś używał edytora misji. Czyli wciśnij w menu głównym przycisk EDIT a nie CAMP potem na klawiaturze Ctrl-O, wybierz interesującą Cię misję/kampanię, Ctrl-Shift-D, wpisz eagle i już możesz zmienić poziom trudności, payloady, skiny, imię pilota, targety i co tam jeszcze można   :002:

Dlaczego w 1.1 hasło blokuje wszystkie parametry nie wiem, ale jakoś z tym żyję. Ktoś z ED pewnie by mi to mógł wyjaśnić, podobnie jak kilka innych dziwnych rzeczy które dzieją się w Lock’u ale ani bym tego nie zrozumiał, ani mi to do szczęścia nie jest potrzebne. Więc żyję sobie dalej spokojnie szczęśliwy z tego co mam.

Czego i wszystkim innym na święta życzę.

Pozdrawiam

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Bucic

• *
    • GIMP
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 15, 2005, 22:47:26 »
Sorry, ale wzięło górę stare przyzwyczajenie z Flankera,gdzie cokolwiek by się nie otwierało, to otwierało się właśnie w edytorze.

Czy w ED są ludzie "Bogu ducha winni", to bym się spierał, a sama postawa niektórych (jakby nie było) konsumentów przypomina mi mentalność "klientów" z poprzedniej epoki, kiedy producent robił wielką łachę dostarczaniem produktu w ogóle.

Wielu już mnie pytało, co mi daje moje "narzekanie". Ano dokładnie to samo, co mi daje obrona dobrego imienia Narodowych Sił Zbrojnych np. Kłamca nie trafi przeze mnie do paki, ale kłamcą zostanie i inni to zobaczą i może chociaż się zastanowią, zanim zaczną pleść dyrdymały. To samo z ED - głupota jest głupotą, a nie "mądrością inaczej" i nie rozumiem, dlaczego miałbym w takim wypadku siedzieć cicho, a już strzał bezpośrednio w ED za pomocą listu publicznego jest jak dla mnie najlepszą metodą.

Mam mieć większe opory przed wytknięciem głupot (to co innego niż błędy) ED, niż ED ma przed wciskaniem fuszery?? Pytanie retoryczne i kwestia postawy.

"Bogu ducha winnych" :001: