Autor Wątek: Matrix - there is no archer  (Przeczytany 1602 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Matrix - there is no archer
« dnia: Lipca 05, 2005, 15:15:54 »
czujniki opromieniowania sa umieszczane w statecznikach , prawda?
w jakim zakresie kątów wzgledem zródła promieniowania działają?
bo kręcąc na bima r27r czy r77, jak długo utrzymuje skrzydła +/- 15 stopni względem horyzontu to mam ostrzezenie o locku , sygnal naprowadzania , i jesli zabimuje ją dobrze to gaśnie i po chwili słychać ze szuka
Ale.... jeśli zbyt ostro przechyle maszyne to zaczyna sie matrix bo nie ma zadnego ostrzezenia na bieriozie a rakieta wali mnie jak po sznurku - tak jakby anteny nie odbieraly energii albo całość nie działała

Jeśli chodzi o beamowanie to r77 chyba ma jakiś systemik inercyjny - to moje rojenia zastrzegam , wysnute na podstawie obserwacji zachowania w grze
Otóż jesli przasadzimy z bimem , i zrobimy go idealnie tzn wstrzelimy sie w promien zakretu  i utrzymamy zwrot , ... :D to rakieta przejdzie np 20 m od nas  ,tak jakby sobie okreslila gdzie mniej wiecej ma leciec , na podstawie ostatniego kontaktu

Nastepne pytanie - czy r77 moze być naprowadzana pasywnie z termonamiernika maszyny ?

swier

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 05, 2005, 20:15:20 »
r77 ma aktywny radar (przynajmniej ta wersja w grze). nawet jak ją puścisz z locka uzyskanego eosem to opromieniuje cel. tak se myśle  :)

Wiem na pewno że rakiety sarh w razie utraty locka sa naprowadzane na estymowaną aktualną pozycję celu. natomiast nie wiem jak to jest w wypadku rakiet całkiem autonomicznych takich jak r77. ale chłopski rozum podpwiada że powinien byc jakis taki sprytny systemik  8)

Co do bieriozy to np w su25 czujniki są na koncówkach skrzydeł. a w su 27 w 'żądle' z tyłu i na bocznych ścianach wlotów powietrza. ale chiba niezależnie od pozycji samolotu aparatura powinna ostrzegać przed opromieniowaniem ..

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 05, 2005, 20:32:05 »
wtyraznie , jesli jedno skrzydlo zostaje zasloniete przez kadłubczyli niejako przedluzenie lini skrzydel celuje w zródlo promieniowania wowczas bierioza zamiera , i nic nie widzi
moze oba czujniki musza 'widziec' zródło ? bądz co b/ądz to dipol