Właśnie, w Falconie nie lata się dla grafiki, a AF to nie żaden krok wstecz, to zupełnie odrębna wersja Falcona, która rozwija się własnym torem. Nie da się przywrócić efektów z BMSa bo w AF nigdy nie było BMSa. Z dostępnych wersji F4 najładniejszą grafikę miał FreeFalcon 3.1, który właśnie zawierał BMS i wielu Falconsimerów ceni sobie FreeFalcona, zresztą nie tylko ze względu na grafikę.
Osobiście uważam że grafika w AF nie jest taka najgorsza, przede wszystkim jest ładnie zrobiony kokpit, również ten 3D, także w AF nabiera sens lądowanie na ILS, bo zdarza się kiepska widoczność przy gruncie. Może nie jest to szczyt graficznego realizmu, ale na pewno nie krok w tył. Co do dźwięku wg. mnie jest w 95% identyczny jak w innych wersjach, więc nie wiem co jest w nim takiego strasznego.
Nie bronie AF bo sam wiem, że jest cholernie zabugowany, ale warto przytoczyć fakty, że rokuje on w tej chwili najciekawszą przyszłość ze wszystkich wersji i jest najdynamiczniej rozwijany. Co do efektów audiowizualnych, nawet ich kiepska jakość, choć wcale nie twierdzę że taka właśnie jest, nie jest rzecz jasna bugiem, jednym się podoba, drugim nie, ot co.