Autor Wątek: Ćwiczenia Francusko Indyjskie Garuda II  (Przeczytany 3200 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

maverickdan

• Gość
Odp: Ćwiczenia Francusko Indyjskie Garuda II
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 14, 2006, 17:36:59 »
Witam
Mimo że jestem zwolennikiem hamburgerowskiej techniki lotniczej to musze przyznać że ten
SU-30 jest piękny. Szkoda, że niema go w locku. Fajnie byłoby polatać z kimś w jednej maszynie.

« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 14, 2006, 17:58:48 »
http://img261.imageshack.us/img261/2886/su30pilotesdsc00960gb.jpg

Ciekawe dlaczego do małego HUD-zika doczepiony jest GPS? Czyżby w drugiej kabinie był tylko "wynoś" wyświetlacza GPS-a z pierwszej, czy najzwyklej w świecie jest to drugi zestaw, tak na wszelki wypadek.
Przyjrzałem się - antena podstawowego jest przed tablicą w drugiej kabinie, w związku z tym jest to drugi zestaw.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 14, 2006, 20:05:09 »
Czy to tylko tak wygląda, czy ten GPS jest przylepiony taśmą klejącą?...

« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 14, 2006, 20:19:23 »
Taki własny "biuletyn".

Nazwa "biuletyn" w lotnictwie wojskowym to taka forma patcha w grze. Dostawca dostarcza płatny biuletyn wg którego należy coś zrobić by usprawnić eksploatację sprzętu. Dotyczy to sprzętu zza wschodniej granicy.
Po wyposażeniu naszego lotnictwa w samoloty Su-7 otrzymaliśmy cały wagon biuletynów, kiedyś spróbowano zbudować ten samolot w Mielcu bez korzystania z owych dodatkowych dokumentów, efekt końcowy był dość zaskakujący... lokomotywa.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 14, 2006, 21:20:24 »
Ja widziałem na niemieckich Phantomach mocowane za pomocą taśmy, zewnętrzne anteny RWR. Czasami kiedy potrzeba nagli, nie ma czasu na wymyślne mocowania  :021:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg