Ok. Przeczytałem i dla jasności tylko dopytam, bo już nie wiem co mogę zrobić jeszcze.
Otóż, tzw. ciężki na nos, ciężki na ogon (Bf109 jakikolwiek, jakoś upodobałem sobie tę maszynę - czemu, to inny rozdział, jeszcze mi nieznany

) udaje mi się. Czuję po prostu, że zmiana prędkości ma na to wpływ - znaczny. Kilka razy klawisz X, potem Z, albo na odwrót i maszyna już nie zadziera nosa, ani nie ciągnie mi ogonem do ziemi. Ale... właśnie, to ciągłe skręcanie w lewo... znaczy delikatne odchylanie od osi lotu na lewo. Z tym nic nie zrobię, czy tak?
Wkleję screen, gra po polsku, więc nie mam opisu trim... coś

Jeżeli można to jakoś skorygować, bardzo będę wdzięczny za wskazanie która akcja za to odpowiada. Próbowałem już wszelkich skojarzeń klawiszowych, i nic

Jedynie kursor -> rzuca lekko maszynę do poziomu, ale potem znowu
zurück ściąga na lewo. Nie mniej, czasami zauważam, że... samolot jednak idzie jak po sznurku, aż zdziwiony jestem, skąd, jak? Że nie ciągnie w górę, wiem, bo to zrobiłem, ale że nie ściąga na lewo? Błąd gry, czy... można jakoś to zrobić

Przejrzałem inne wątki dotyczące trymowania, niestety niekoniecznie odpowiadały na moje pytanie.
Jest to możliwe, czy sobie odpuścić, zakląć schei...! i lecieć ze spotniałą łapką na joy`u dalej?

Zgodzę się, że ciasne wywijasy nie są mocną stroną tych maszyn. Ale... zrzucić nieco mocy na przepustnicy, klapy - bojowo i już idzie ciut łatwiej - takie odczucia laika