Autor Wątek: F-16 dla Gożdzikowej  (Przeczytany 5622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iche

• Gość
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 07, 2005, 14:52:11 »

Tymczasem czeski Gripen lata tylko z samymi Sidewiderami w wersji M póki co.

Kurcze a ja myslalem ze on jest szwedzki  ?

Czeski znaczy, że lata w Czech Air Force. Ale niech będzie, że to bardziej szwedzki niż pepikowy.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 07, 2005, 15:02:59 »
Cytat: KosiMazaki
Ale Sunny wiesz ze cie lubie to dojdzmy do porozumienia.
Lepiej niech dadza nam zamiast F16 wycofywane F14? ;]
Kocham F-14 i chciałbym widzieć tą maszynę nadal latającą w innym malowaniu niż Iranu, ale w Polsce nie ma miejsca dla tej maszyny, jest za ciężka i za droga w utrzymaniu dla naszego lotnictwa.

Z tym, że jakaś maszyna wywalczania przewagi w powietrzu jest nam potrzebna, bo powątpiewam aby nasze Migi i Vipery były w stanie spełniać skutecznie tą funkcję, potrzeba trochę cięższej i silniejszej maszyny pokroju Typhoona, Flankier, Eagle, czy Raptora, ale na tą klasę maszyn nas nie stać.

Chciałbym byśmy mieli pewnego dnia taki problem jak ma teraz Australia, gdzie nie potrafią się zdecydować czy zakupić 100 F-35, czy może 70 F/A-22.

alcatraz

• Gość
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 07, 2005, 15:27:54 »
Cytat: Sundowner
Nawet Mig 29 może zassac sobie jakiś smiec do silnika, mimo iż do pewnej prędkosci ma opuszczone zasłony na głównych wlotach powietrza, ale jeżeli startuje przy wietrze, lub za kims, to nic nie stoi na przeszkodze by coś sie z pasa podderwalo i akurat zostalo wessane przez gorne wloty powietrza. "FOD Walk" powinien byc standardową procedurą na każdym lotnisku na którym operują samoloty odrzutowe/turbośmigłowe.

Apropo  :)

EDITED
Rzeczywiście "zapomnaiłem" dodać, Krzesiny odkurzono w związku z Clean Hunterem i przylotem ef szesnastek.   :wink:

Offline Kusch

• Global Moderator
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 07, 2005, 15:42:03 »
Alcatraz zapomniałeś dodać,że operowały tam "szesnastki" dlatego taka tabliczka informacyjna.A midżer zupełnie przypadkowo znalazł się na tym zdjęciu.
Ewidentny SABOTAŻ!!! to jest SKANDAL!!!(tm)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 07, 2005, 20:11:38 »
Oglądałem program i pojawiło się u mnie pytanie: Ale dlaczego "Fszesnastki" miały migacze zamiast ciągłego światła?? Ja myślałem, że tylko cywilne samoloty migają na niebie. Typhony to samo. Niech ktoś mnie oświeci

PS. W tym patchu 1.11 do locka powinni to poprawić, ale z dyskusją na ten temat to odsyłam do innego działu.

Schmeisser

• Gość
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 07, 2005, 20:52:10 »
Rzeczywiście "zapomnaiłem" dodać

Pakujcie się Alcatraz , wyjeżdzacie do sanatorium w górach Harzu - dużo ruchu na swieżym powietrzu , zbilansowana dieta , nowe znajomosci - ewidentnie poprawią stan waszej pamięci.

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 07, 2005, 22:30:30 »
Dla wyjaśnienia, nie przypominam sobie aby w czasie Clean Hunter 2005  latały mi nad głową jakieś Falcony :D . Zapewne chodzi o SWF 2005.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

alcatraz

• Gość
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 07, 2005, 22:58:35 »
Racja Martin, fotka jest z Clean Huntera, wtedy przyleciały do nas Hornety  :oops: . Tabliczka zapewne została postawiona już wcześniej w związku z modernizacją do standardów Nato (lub którąś z wcześniejszych wizyt Viperów :P )

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 10, 2005, 03:30:31 »
Cytat: Sundowner
Z tym, że jakaś maszyna wywalczania przewagi w powietrzu jest nam potrzebna, bo powątpiewam aby nasze Migi i Vipery były w stanie spełniać skutecznie tą funkcję, potrzeba trochę cięższej i silniejszej maszyny pokroju Typhoona, Flankier, Eagle, czy Raptora, ale na tą klasę maszyn nas nie stać.

No zaraz zaraz! A co ze strategicznymi odwodami Millerwaffe w postaci 3 dyonow DrzwiOdStodoly Mk3?
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

Boxster

• Gość
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 14, 2005, 15:10:25 »
Cytat: Pchelka
na F 14 to nas chyba stać nie będzie  :P

Może statć nas nie będzie, ale skoro są wycofywane to może dostaniemy jakiś dar, coś na wzór Perrego + może gratis z 2szt. AIM-54 Phoenix + kilka stareńkich AIM-7 SPARROW...  :wink:

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
F-16 dla Gożdzikowej
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 14, 2005, 15:42:21 »
I tego uszkodzonego Raptora :D