Autor Wątek: Upgrade  (Przeczytany 4273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Upgrade
« dnia: Sierpnia 12, 2005, 22:34:28 »
Po "niewielkich" różnicach zdań dotyczących istotnych kwestii tego forum (przypomnę chodzi o tzw. dyslektyków) rozwiązałem problem poprzez dodanie hacka spellcheck (thx Josiv). Niestety wiąże się to z usunięciem wszystkich styli dodatkowych. Cena luksusu
Wracając do tematu pojawił sie nowy klawisz pomiędzy "podgląd", a "wyślij". Dzięki tej małej zmianie moderatorzy (kush ;-) ) mogą teraz przy pojawieniu się błędów banować od ręki.
 :564:

Offline Kusch

• Global Moderator
Upgrade
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 12, 2005, 23:09:28 »
Tylko czy teraz przez te jasne tła nie stanę się bardziej miłosierny.Czarne tak fajnie wyzwalało pozytywne wibracje  :mrgreen:  :mrgreen:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline Kos

• Global Moderator
Upgrade
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 12, 2005, 23:14:51 »
No i w taki sposób Forum pozbyło się Dziadka Kosa! hehehehe  - wracam na urlop.
Dziadek Kos

Upgrade
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 12, 2005, 23:15:23 »
Trochę szkoda "czarnego Forum", było trochę bardziej przytulnie (czytaj niemiecko :mrgreen: ), ale ten dodatek ortograficzny działa świetnie.

ps. teraz będzie przynajmniej niemiecki porządek :mrgreen:  :wink:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Upgrade
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 12, 2005, 23:48:51 »
Jezu jak jasno! Gdzie są moje Aviatory !

Boba Fett

• Gość
Upgrade
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 13, 2005, 00:53:23 »
Buuuu  :567:
No i koniec czepiania sie pisowni ?  :lol:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Upgrade
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 13, 2005, 01:07:24 »
Cytat: Boba Fett
Buuuu  :567:
No i koniec czepiania sie pisowni ?  :lol:

A dlaczego? punkt 3 regulaminu....czek it ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Waylander

• Gość
Upgrade
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 13, 2005, 08:44:36 »
No wszystko fajnie. Na poczatku myslałem ze mam coś z oczami jak zobaczyłem jasne tło. Musiałem lampę w pokoju wyłączyć  :shock:  Czy będzie jeszcze subblack?

Sufler

• Gość
Upgrade
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 13, 2005, 11:28:48 »
powiem tak........

bez mojego subblack jest tu po prostu .... nie nie będę publicznie mówił jak jest:(

napisze to tak........

20 lat temu jak ja chodziłem do szkol to w tym kraju dyslektyków i innych takich było raptem 2-5% a teraz jest ich 25%........
ja rozumiem nieużywanie polskich znaków... to przyzwyczajenie np z IRC czy innych takich z lat 90-tych (sam tak piszę) ale nagle widze, że prawie każda nowa osoba na tym forum to DYSLEKTYK!

moderatorzy a wy nie macie MP i granatów zaczepnych?

lenistwo i tyle, dla takiego powodu zmieniać forum w jasne cos?
eeeeeeeeeeeeee
banować, banować, banować !!!!!!!

PS. Użyłem tego narzędzia, aby zobaczyć jak działa.... hy hy hy myślicie, że im się będzie chciało je używać jak nie chce im się głowy używać?

:evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :evil:  :573:  :shock:  :(

Upgrade
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 13, 2005, 11:35:09 »
Jeśli mnie pamięć nie myli to pierwsze forum było szare. Teraz od dawna używam tego jasnego i nie wiem o co wam chodzi z tymi egipskimi ciemnościami... Toć to oczy bolą jak się patrzy na te białe literki na czarnym tle  :mrgreen:
Achtung Spitfeuer!

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Upgrade
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 13, 2005, 11:44:11 »
A ja od początku używałem subsilver, więc nie widzę żadnego problemu. Poza tym czarne na białym nie męczy tak bardzo wzroku.
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Upgrade
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 13, 2005, 11:47:56 »
Zgadzam się, napisanie wiadomości POPRAWNĄ polszczyzną, będzie wymagało wykonania jednej czynności więcej, oraz MYŚLENIA. Nie spowoduje to jednak automatycznie wyeliminowania błędów, ponieważ da się napisać wiadomości z błędami, lecz teraz nie ma żadnego tłumaczenia  chorobami z dysleksją na początku.
A tak przy okazji pisanie z błędami to nie jest dysleksja, i takie tłumaczenie świadczy tylko o nieznajomości tematu. W ramach podpowiedzi podam trzy nazwy dysgrafia, dysleksja oraz dysortografia. :569:

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
Upgrade
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 13, 2005, 11:48:24 »
Zgadzam się z przedmówcami. Ja też używam od początku skórki sub silver. Kiedyś testowałem inne kolorystyki ale żadna nie przypadła mi do gustu więc zostałem przy tej :).

PS
Do usłyszenia (?) ;) we wrześniu, bo dzisiaj wyjeżdżam nad morze (wracam 27 ale dostęp do neta będę miał 1. września.)
Pozdrawiam
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Upgrade
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 13, 2005, 12:00:29 »
Właśnie przetestowałem moduł - szkoda że nie podkreśla automatycznie błędów na czerwono, a robi to tylko "na żądanie", toteż Dziadek Kos nie straci posady przez bezduszną maszynę :D

Swoją drogą ciekawe, że pozwala on (moduł, nie Kos) na wpisywanie brzydkich wyrazów (z błędami czy bez), zdziwiły mnie rzekomo "błędne" wyrazy z dziedziny lotniczej, jak "skrzela", "bowden" czy "wychyłowy", no ale nobody is perfect :P
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

tomek1988

• Gość
Upgrade
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 13, 2005, 12:15:02 »
Trzeba je było dodać do słownika.