Apache to przytulanka dla przedszkolaków w porównaniu do tego czegoś, to ta sama liga 'przerażania' co fw-190 A, P40 i Suchoj 2x/3x
tak chyba powinno byc, to nie ma byc ladne tylko skuteczne, tylko ze nie wiem czy awionika ruskich smiglowcow jest na tyle skuteczna na ile trzeba w warunkach pola walki
nawet apache mialy problemy w iraku z rozpoznawaniem swoj/obcy aczkolwiek widzialem kilka filmow jak apache wiszacy na wysokosci 50-200 m rozwala ludzi, samochody i czolgi prawie jak na strzelnicy, czasem wrecz byly to pojedyncze strzaly do kazdej ofiary
na pewno maja kupe elektroniki na pokladzie, bo obraz byl zoomowany przez operatora uzbrojenia, co prawda twarzy nie daloby sie rozpoznac bo obraz lekko rozmazany ale i tak bylo widac uderzenie pocisku (dokladniej mowiac miejsce uderzenia)
niechcacy dostalem do ogladniecia taki film, ktory trwal ok 50 minut
i zawieral parenascie akcji
niestety tylko do ogladniecia, smutny Pan ktory mi go przyniosl, wlozyl plyte do stacji, odpalil film, obrazowo opisal pewne detale, a po dyskusji nad skutecznoscia apache i jego broni, Pan wyjal cd i go zabral:( nie mialem szansy na kopie
nie wiem czy nasi chlopcy z armii dostali to jako materialy szkoleniowe czy po prostu jako pokaz tego co amerykanie potrafia zrobic jednym apache w nocy
aha materialy dotyczyly terazniejszego konfliktu nie pustynnej burzy