Autor Wątek: Rowan's BoB vs BoB od Be Sure Technology Inc - ciag dalszy  (Przeczytany 45162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hellmut

• Gość
Odp: Rowan's BoB vs BoB od Be Sure Technology Inc - ciag dalszy
« Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 13, 2005, 19:14:15 »
dzięki YoYo :)
to chciałem wiedzieć
pozdrawiam

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #211 dnia: Stycznia 12, 2006, 12:15:20 »
Chciałbym podsumować temat BOBa pana Rovans’a. Troszkę czasu już upłynęło odkąd mamy tego sima. Można zauważyć że zainteresowaniem znikomym cieszy się ta pozycja z wiadomych powodów.
Pojawiły się patche które coś tam zmieniły i poprawiły ale nadal nie jest to to co byśmy sobie zyczyli.Gra ma klimat który jest wart uwagi choć brak multiplayera. Prosiłbym was o wypowiedzi na temat powyższego produktu co pozwoiłoby na skonstruowanie swojego rodzaju recenzji.Rozumiem ze istnieje świetna recenzja na stronie Yoyo ale była robiona zaraz po ukazaniu się produktu oraz bez patchy i spędzonego dluższego czasu na niebie BOBa. Myślę że testerzy są gotowi do konstruktywnej wypowiedzi. Chciałbym byśmy zrobili to w pewnym schemacie.

1.Stabilność i błędy
2.Porawki wniesione przez patche
3.Ocena grafiki
-pogoda (niebo)
-model zniszczeń
-ziemia
-lotniska
-błędy w grafice
4.dzwięki
5.model lotu
6.sama walka
7.nawigacja
8.co nas denerwuje
9.dlaczego warto lecieć na tym simie

odpowiadamy krótko i na temat bez zbędnej dyskusji (potem pociągniemy dyskusję) zależy mi aby zebrać najlepszą wiedzę do kupy aby każdy kto chce pobawić się tym simem mógł sobie wyczytać co go czeka. Dzięki z góry za współpracę i czekam z nie cierpliwością na wasze wypowiedzi.Może wasze wypowiedzi doprowadzą do zwiększenia zainteresowania tym produktem albo doprowadza do klęski na naszej scenie.

« Odpowiedź #212 dnia: Stycznia 12, 2006, 13:27:16 »
To moze ja zaczne :)
Napisze tylko jeszcze jaki sprzet zeby bylo jasne:
Athlon 64 3000+
Gigabyte K8NF-9 nForce 4
XFX Pine Gf6600GT PCIEx16
2x512MB RAM dual channel
Seagate Barracude 7200RPM Sata

1.
Ze stabilnoscia u mnie kiepsko, nawet po zainstalowaniu najnowszych patchy.
2.
Ladne wybuchy AA obok bomberow, troche lepsza stabilnosc gry
3.
- pogoda u mnie na medium, bardzo slabo
- generalnie brak modelu zniszczen, zaczynam sie znastanawiac czy nie ma czasem HP w tej grze :)
- ziemia tez bez rewelacji, na maksa jak zrobie, to muli komp
- lotniska, tak jak cala ziemia
- widac laczenie tekstur nieba
4. nawet bardzo mile, tylko z rzeczywistoscia maja malo wspolnego (mam na mysli te z poza kabiny)
5. hmmm... samoloty nie kreca korkow, trzeba je do tego zmuszac, tak to podsumuje
6. bardzo fajnie to wyglada, tylko ze calosc psuje brak modelu zniszczen i kiepska grafa
7. nic nie napisze
8. wymagania, stabilnosc, grafika, model zniszczen
9. nie warto
Kostek
JG300

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 20, 2006, 14:37:18 »

Ze stabilnoscia u mnie kiepsko, nawet po zainstalowaniu najnowszych patchy.

Nowych to znaczy jakich. Teraz zdaje się jest już 2.03. Sam chciałbym polatać w cos nowego ale nie chce wpaść na minę więc.
Może ktos bardziej obeznany z tematem BoB2 napisze cos więcej o nowym patchu?

Z góry dziękuję :020:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 20, 2006, 18:43:45 »
http://www.shockwaveproductions.com/forum/viewtopic.php?t=5559 aktualnie to mamy już 2.04, patch wyszedł właśnie dziś
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 20, 2006, 19:46:03 »
No proszę to jednak coś się dzieje wokół BoB-a.
Zapewne są tu piloci latający nad Wielką Brytanią. Proszę się podzielić odczuciami z nowego patch.
I jeszcze jedno. Czy ja dobrze rozumiem, że te nowe patche, w tym wypadku 2.04 można zainstalować na gołego BoB-a?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Lipca 20, 2006, 22:38:51 »
Czy ja dobrze rozumiem, że te nowe patche, w tym wypadku 2.04 można zainstalować na gołego BoB-a?
Zgadza się. BoB 2.0 + patch 2.4 daje całość, która do tej pory wyszła, a co do graczy, niestety ze świecą szukać  :015:, choć sam nawet obecnie nie mam zainstalowanego

www.yoyosims.pl

Śmigiełko

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 01, 2006, 12:18:48 »
Dla wszystkich zainteresowanych BoB-em
Nowa cena BoB to 26.90 w pilots.pl

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 01, 2006, 12:40:27 »
Musieli strasznie duzo zamówić tych Bob 2 ... A ,że niedługo wyjdzie Bob Ola to spadek ceny z 99  :013: 26 zł Czy macie jakis inny pomysł. Bo logicznie rzecz biorac to samo DVD z jakims dokumentem moze kosztowac tyle ...

« Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 01, 2006, 12:56:03 »
Brak multi zabił tą grę. Wypuszczanie symulatora pozbawionego tej możliwości było od początku skazane na porażkę.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 01, 2006, 19:14:46 »
Co dokładnie jest na tym DVD? Może kupię :smile:
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

303_Hornet141

• Gość
« Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 02, 2006, 12:17:51 »
... z grą dodatkowa płyta DVD zawierająca film dokumentalny "The Battle of Britain 1940" (materiały archiwalne i kroniki wojenne, język angielski, łączny czas: 50 min)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 02, 2006, 14:49:58 »
Chyba jest to opisane w recenzji, film może żaden odkrywczy ale za tę cenę nawet nie ma co się zastanawiać + gra !!!

www.yoyosims.pl

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 02, 2006, 15:46:35 »
Chyba jest to opisane w recenzji, film może żaden odkrywczy ale za tę cenę nawet nie ma co się zastanawiać + gra !!!
O tak, moja wina, moja wina... :icon_luger_148: lool, YoYo, twój stosunek do YoYosims mnie rozwala :001:
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 05, 2006, 19:32:42 »
Chociaz mam Rowan's BoB-a od  jakiegos czasu to dopiero wczoraj miałem ochote jakoś tak porządnie pograć.Co mi sie rzuciło na oczy/uszy:
1.po przestawieniu dokładnosci garfiki ziemi i pogody nie ma mowy o normalnym graniu

2.samoloty z pewnej odległości widze jako białe kontury(sprawdzałem zarówno na kartach Nvidii i na Ati)

3.ta gra ma już trochę lat,więc nie czepiałem sie do scalanych tekstur,ale lecąc nad wodą czułem sie ,jakbym ryjem sunął po stole w babcinej kuchni na którym leży granatowa cerata

4.czasem odnosiłem wrażenie że modele samolotów są zrobione ze sprite'ów,albo na zasadzie modeli wycinanych na płasko

5.dzwieki w grze..hmmm..powiem tak,dla mnie są ok,na pewno lepsze niż spraye w PF-ie,szczególnie jak mietek zacznie szczekać dwudziestkami :020:

6.Tracety pocisków:panowie,TO JEST TO!!!!!!normalnie miód dla oczu czasem strzelałem po prostu w powietrze żeby na nie sobie popatrzeć

7.Równie miodne są wybuchy pocisków na skrzydłach wrogich samolotów.

8.Model lotu...brak uczucia prędkości,jedyny objaw to brak reakcji na zaciąganie drążka przy predkościach rzędu 600-650 km\godz.Ogólnie zestalować maszynę trudno,jeszcze prościej wyprowadzić,co da się wytłumaczyć,bo samoloty wbrew obiegowym opiniom przeniesionym z PF-a nie były latajacymi bączkami :021:

ogólnie myslę że przy zaimplentowaniu tej produkcji trybu multi gra by znalazła swoich amatorów w myśl znanego powiedzenia"Kazda potwora..."
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg