Autor Wątek: Rowan's BoB vs BoB od Be Sure Technology Inc - ciag dalszy  (Przeczytany 45168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Rowan's BoB vs BoB od Be Sure Technology Inc - ciag dalszy
« Odpowiedź #60 dnia: Września 04, 2005, 22:01:23 »
Wyczytałem teraz ze patcha mają dać za około 6 tygodni, czyli pocztątek pazdziernika pewno :(
oby wybrali tylko wiecej beta testerów a nie tylko super komp prezesa Shockwave ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #61 dnia: Września 04, 2005, 22:08:49 »
Znowu pogrzebałem w plikach konfigowych i gra prawie działa.Włącza się i latać się da ale brakuj tekstur ziemi oraz zacina się przy włączeniu niektórych opcji graficznych (to znaczy działa z 10 sekund bardzo ładnie a potem zwis).Dodać muszę,że pomimo dużej ilości samolotów na niebie gra chodzi ładnie,przy maksymalnych ustawieniach grafiki jakie udało mi się ustalić za stabilne (określił bym, je jako wysokie ale nie max).Jeżeli wydadzą patch poprawiający to wszystko to jest nadzieja na dobry sim.Polatałem trochę i chyba nie jest jednak z FM tak źle jak sądziłem na początku.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Września 04, 2005, 22:16:23 »
Porób może screeny swoich optymalnych ustawien i daj na wszelki wypadek na forum - moze sie przydac , mozesz skorzystac z tego serwera : http://imageshack.us/

Dobry news co do rzeszy samolotów na niebie, screeny wyglądają niezle jak leci 60 Do-17 i 30 herbaciarzy róznej maści ale widac ze ludziska mieli po 7-9 fps wtedy :\

Niech zmienią też ten płaski grunt i płaską teksturę, chociaż niektóre screeny wyglądają ładnie:

http://www.btinternet.com/~the_soupdragon/BoB/Storm2.jpg

http://www.btinternet.com/~the_soupdragon/BoB/Hawk.jpg

www.yoyosims.pl

latzky

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Września 04, 2005, 23:54:57 »
z dużej chmury mały deszcz.

Bociek

• Gość
pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #64 dnia: Września 05, 2005, 00:06:43 »
Polatałem przed chwilą w BOB2 - jak to dobrze mieć rodzinę za granicą (dzięki wuju za płytkę) Gra mi się odpaliła bez problemu - Menu wczytuje się szybko. Podczas lotów nie wykrzacza sie jak pisali inni. Raz wywaliło mi sie do windy jak zapisywałem ustawienia zmienionej klawiatury - bo deafultowa jest idiotyczna. Pierwsze wrażenia - ciężko powiedzieć po 40 min grania - najpierw trening startu. Bardzo szybko i łatwo poszło. Łatwiej niż w IŁ2. Klikanego kokpitu nie stwierdziłem (ale nie zagłębiłem się w klawiaturę). Samolot w powietrzu sachowuje się chyba poprawnie - chyba model lotu jest taki jak zapowiadali. Pierwsza kraksa - co to, walnąłem w domek a moja maszyna robi jakies idiotyczne koziołki w powietrzu jak przechodnie w carmageddon (oczywiście w jednym kawałku) i nagle spada na ziemię - buch! tak brzydkiego bitmapowego wybuchu nie widziałem dawno. Rozwaliłem się koło drzew otaczających pola (jak w lock on). Co znowu? Te drzewa to ordynarne 2D!!! wyglądają jak dekoracja w teatrze! A tekstury gruntu paskudne - widac nawet przejścia miedzy nimi - mało tego widac przejścia na niebie!!! Niechlujstwo totalne. Co mi po drużynie pilotów którzy się szlajają po lotnisku i ćwiczą coś, kiedy wygląda to żałośnie - jak banda robocopów. Graficznie są gorsi od pilotów w starym IŁku.  Druga misja - turkey shotin czy coś - atakuję mietka. A ten co tak skacze mi w celowniku - ma lag czy co? Nie bo to offline! Ale zaraz sie uspokoił i uraczył mnie nawet fajnymi figurami akrobatycznymi. Nawet niezły był. Pierwszy abschuss :twisted: .Widziałem jak leciał w dół z anemicznym zadrapaniem na lewym skrzydle. Rozwalił się o taflę morza (chyba było zamarzniete) i stanął w płomieniach (oczywiście w wodzie). Niechlujstwo totalne.
Wystartuję sobie mietkiem - wnętrze kabiny przerdzewiałe jakieś. Brzydkie - samoloty angielskie przynajmniej kabine mają ładną. Samolot stoi na pasie startowym z wyłączonym silnikiem i coś dygocze! Może się boi wystartować.
Nie będe sie kusił na ocenę tego sima - niech FM zajmą się ci co na tym się znają. Grafika to rozczarowanie  ( nie grzebałem w ustawieniach bo nie chciałem prowokowac losu)
PS - Rowan zawsze wypuszczał gnioty.

PS2 - gra zapowiadała sie idiotycznie od samego początku. Gdy uruchomiłem instalator to zostałem poinformowany że nie mam miejsca na dysku, gdy trochę miejsca zrobiłem, to dopiero wtedy zostałem zapytany na którym dysku będzie przeprowadzona instalacja. :lol:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #65 dnia: Września 05, 2005, 00:19:17 »
... hmmm, nie strasz :(

Ja raczej nie nastawiam sie od poczatku na jakis przełom - to bylo wiadome ze nic takiego nie bedzie - bardziej pociagaja mnie klikane kokpity i jeszcze pare bajerkow, ogolnie widac ze modele ptaków są dość ładne, tylko ta ziemia - widac nawet na twoim screenie nakladnie sie tekstur, a masz ten film na dvd Battle of Britain z Discovery Wings?

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #66 dnia: Września 05, 2005, 01:01:17 »
YoYek przecież ta tekstura jest identyczna jak w FS2004, taka sama plama więć nie ściemniaj że cie tak razi  :twisted:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #67 dnia: Września 05, 2005, 08:01:50 »
Cytat: KosiMazaki
że cie tak razi
W FS jednak jest to bardziej zróżnicowane, jest też wiecej obiektów i domek babci Heli też stoi,

1/ a tak na marginesie są inne tekstury - np. zimowe?
2/ jak wygląda kampania i kiedy niby się kończy?

www.yoyosims.pl

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Września 05, 2005, 08:33:12 »
Czy mógłby mi ktoś doradzić? Jak wspomniałem wcześniej nie działa mi ani mysz, ani hat. Yoyo - jeszcze sie nie dorobiłem TrackIR-a :D:D. Zoom na kółku myszy, oraz HAt działają tylko na widokach zewnętrznych. Może przeoczyłem cosik w konfiguracji? Gra wykrywa mi Joystick prawidłowo, jako Cyborg Evo. Na Naprawdę nie mam pomysłu, co z tym zrobić. Czy ktoś miał podobne problemy?

Ps. Podczas lotu - gra nie wywala mi sie do Windows, chodzi płynnie. Co  do tekstur ziemi - zgodzę się z większością głosów - kupa. Nie miałem okazji przyjrzeć się teksturom kokpitu, bo go nie widze :D.

« Odpowiedź #69 dnia: Września 05, 2005, 08:41:10 »
U mnie bez  zmian :(
Totalny szajs  a  narzekalo  sie  na LOCK-ON,a  ktory przy BoB  chodzi rewelacyjnie

Micho

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Września 05, 2005, 09:24:52 »
ej ludzie jak narazie wszyscy narzekają na grafe, a my dla grafy nie latamy  :wink:

tekstury już w starym bobie na dzień jego wydania były kaszkowato/cukierkowe/syfiaste

a to przecie tylko podrasowany remake tamtej gry,

niech jakiś tester FM i Dm wypowie się o gierce  :mrgreen:

« Odpowiedź #71 dnia: Września 05, 2005, 09:57:12 »
Cytat: Bartolnikow
Czy mógłby mi ktoś doradzić? Jak wspomniałem wcześniej nie działa mi ani mysz, ani hat.

Jesli używasz programu nview do Ił-a, zmień nazwę pliku NPClient.dll (na dowolną) na czas gry w BoB'a. U mnie rozwiązało to problem niedziałającego hat'a.

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Września 05, 2005, 09:59:14 »
uuuuuuuu.... a widzisz :d Dzięki, nigdy bym nie wpadł na to rozwiązanie :)

swier

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Września 05, 2005, 10:03:23 »
Pozwólcie sie zapytać Panowie ... kto z Was ma oryginała a kto wersję zapasową ze sklepu Pewne-Zwierzę-Pociągowe Interactive ... ? Bo Bociek pisze że ma oryg i wszystko chodzi ... więc może tu leży problem ..?

Bociek co do klikalnego kokpitu, to zagłębianie się w klawiaturę nic nie da  :lol:  :lol:

Nie mam BoBa (znaczy mam ale 'starego'), ale stanę w jego obronie. Nie wymagajcie krwi od suszonej ryby. Ten sim ma juz parę lat, i cudów się z nim nie zrobi. Treścią tej gry (już w pierwszej odsłonie), było coś innego niż grafa.

Jeśli ktoś kupował BoBa dla grafy, to imho nie przemyślał dokładnie swojej decyzji ... jak się w simie szuka ładnych drzewek i wody itp to polecam PF

Może by ktoś wreszcie napisał coś o FM ...?

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Września 05, 2005, 10:20:29 »
Swier - zgadzam sie z Tobą w 100%. Jeśli ktoś posiada wersję "zapożyczoną" to nie powinien narzekać na twórców gry, tylko na osobę tworzącą wersję leasingową :) A poważnie nie sądzę, że głosy buntu pojawiające się na forach developerów BOB-a były radosną twórczością dzieci Cracków. W mojej opinii niektórych ogarnęła wściekłość - kiedy wydając 30 funtów, otrzymali niedopracowany "bubel". Słyszano też głosy, że wielu osobom gra działa bez zarzutu.
Ja osobiście wyznaję zasadę Try&Buy. Jeśli Rowan nie był łaskawy udostępnić wersji Demo zostałem zmuszony do "pożyczenia" owego produktu. Nie marudzę na wywrotki Windows'owe - bo wiem, że to może być zasługa "pożyczkodawcy". Ale tekstur "bibliotekarz" raczej by nie sfunfolił.

Jednak nie do końca zgodzę się z niektórymi opiniami odnoszącymi się do grafiki. Może tekstury są do kitu, ale co mi się podoba - to klimat gry. Mgiełka, szaro-bure kolory, żadnych wyostrzeń (jak ma to miejsce w jarawo-kolorowym PF). Taka cholerna Angielska pogoda. I to właśnie mnie zauroczyło - jak na razie.
Na razie tyle mogę powiedzieć, bo jak już wcześniej wspomniałem - nie wiele się na oglądałem :)