Co myślicie o stworzeniu Forumowego konta
Odnośnie punktu 3,
Ewentualnie niewykorzystane pieniądze z konkretnego projektu przeznaczyć na inny cel (np. postawienie i utrzymanie serwera do IŁ2, gdzieś na forum jest o tym mowa, ufundowania małej nagrody w konkursie Dziadka Kosa, utrzymanie i konserwację serwera forum itp.) lub przeznaczyć na cele charytatywne i wspomóc potrzebujących. Można również trzymać na koncie (i cieszyć się odsetkami

) jakąś rezerwę i uruchomić ją w chwili doraźnej potrzeby (pamiętacie zapewne zamieszanie

przed pogrzebem Gen. Skalskiego).
Natomiast uważam, że zjazdy forumowiczów, jeżeli już to powinny być finansowane z odrębnych środków zgromadzonych jedynie ze środków osób zainteresowanych i biorących udział w tym zjeździe.
Prowadzenie takiego rachunku powinno być jasne i czytelne z wyszczególnieniem wpłacających i kwot przez nich wniesionych. Obowiązkowo powinien być publikowany, co miesiąc (lub kwartał) bilans, czyli rozliczenie wpływów i wydatków.
Decyzje o wydatkowaniu środków takiego konta powinna podejmować kilkuosobowa (3-5) rada wyłoniona z aktywnych użytkowników forum na jakiś określony okres. A wybierana w trybie przedstawionych kandydatów i głosowania. Oczywiście prowadzący konto (skarbnik) nie może być członkiem tej rady.
Powinien być opracowany regulamin takiego rachunku. Każdy wpłacający powinien mieć świadomość, że obligatoryjnie wyraża zgodę, że niewykorzystane środki przeznaczone na jakiś cel zostaną rozdysponowane w sposób, jaki ustali rada.
Może to trochę skomplikowane, ale moim zdaniem bardzo ważne. Sprawy rozliczeń finansowych jak znam życie doprowadziły do wielu nieporozumień i awantur.
Istnieje inna jeszcze możliwość prowadzenia rozliczeń, osoby robiące zbiórkę odpowiadają za zgromadzone środki rozliczają wydatki i osobiście odpowiadają przed osobami, które dokonały wpłat.
Jedynie niewykorzystane środki przekazują do CBF&Ił2 (Centralny Bank Forum), to może uprościłoby trochę procedury, ale i tak nie zwolniło CBF&IŁ2 od posiadania regulaminu i przedstawiania rozliczeń.
Sprawą takiego regulaminu powinien zająć się ktoś kompetentny w tych sprawach,
ja przedstawiłem tu tylko swoje przemyślenia.
Teraz powiem coś kontrowersyjnego i mało zapewne popularnego.
Od pewnego czasu mamy na forum problem z logowaniem się oszołomów.
Może rozwiązaniem byłoby wprowadzenie dobrowolnej jednorazowej opłaty przy pierwszym logowaniu w wysokości, co łaska, (ale nie mniej niż np. 50 PLN

ups.. pomyłka, oczywiście 5 PLN).
Niestety nie wiem jak to wygląda i czy jest to możliwe od strony prawnej i czy takie wpłaty podlegają opodatkowaniu.
W każdym bądź razie jestem gotowy uiścić taką opłatę.
Jednak patrząc na to z drugiej strony pozbywając się takich użytkowników na forum może zabraknąć atrakcji, jakich dostarczyło nam tu już paru osobników

.
Pozdrawiam.