Autor Wątek: STANOWCZY PROTEST!!!  (Przeczytany 4991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rokosowski

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« dnia: Sierpnia 29, 2005, 12:59:15 »
Zgłaszam stanowczy protest wobec skandalicznej cenzorskiej działanosci na forum moderatora/adnimistratora o nicku Ponury! Osobnik ten przedwczoraj zamknął a następnie skasował dwa założone przeze mnie tematy! Za pierwszym razem stwierdził, że dyskusja prowadzone przeze mnie i uzytkownika WilkzPolski w temacie "Lotnictwo sowieckie w latach 1980-tych" jest dziecinno-onetowa i oparta na danych z sufitu. Niestety zapomniał zapytac się mnie chyba, czy mam ukonczone 18 lat (a mam) i nie udowodnił mi czemu to aby podane przeze mnie szacunkowe dane są nieprawdziwe! Poza tym nie rozumiem dlaczego  ten moderator ma prawo oceniać argumentację używaną w dyskusji przez innych użytowników tego forum względem swojego widzi mi się i na tej podstawie zamykać czyjeś dyskusje! Pomimo to utworzyłem drugi wątek "Lotnictwo radzieckie w latach 1980-tych", w którym podałem dokładne dane liczbowe o poruszanym temacie oraz ich żródło! Tym razem Ponury nie silił się na wyjaśnienia tylko po prostu usunął wczoraj oba tematy bez żadnego uzasadnienia.
Wobec takich faktów jestem oburzony stosowaniem przez administratora/moderatora Ponurego tego typu niezrozumiałych dla mnie cenzorskich praktyk na forum i zwracam się do właściciela prowadzacego to forum (czyli zdaje się pana Kozimazaki) o wyjaśnienie mi zasad postępowania z kasowaniem/zamykaniem tematów i jak ma się do nich opisana tutaj działalność Ponurego!

Z poważamien

Rokosowski

Offline Kusch

• Global Moderator
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2005, 13:14:11 »
Stanowczo się nie zgadzam.Ponury zamknął ale Ja usunąłem.
Amen.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2005, 13:30:42 »
Popierając Rokosowskiego naraziłbym się... A co tam, Popieram :D
Kiedyś też byłem pod ostrzałem, tylko nie ponurego, a kosa. W tym przypadku racja była po stronie kosa (choć tylko trochę bo ortografy robiłem z powodu źle nastawionej klawiatury, ale to szczegół). Mój dawny nick to 9grudni@. Moje stare posty chyba jeszcze gdzieś gniją.

Offline Kusch

• Global Moderator
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2005, 13:55:29 »
Może jeszcze napisze dlaczego usunąłem.
Nie wnikając w wartość merytoryczną tematu,całość zrobiła się nieestetyczna.Zwłaszcza po połączeniu tych dwóch tematów.W dodatku temat został zamknięty więc po co miał "straszyć".
Mam zamiar usunąć jeszcze parę zamkniętych tematów w dziale Lock-On.Tylko dajcie mi odrobinę czasu.

Rokosowski

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:01:03 »
Więc trzeba było usunąć tylko niestetyczne posty.

PS. Poza tym nie rozumiem czemu to moje tematy były gierkowo-pecetowe i poszły do kosza a ponizej wisi temat pt. "Działka laserowe", który jakoś nie wydaje się moderatorom gierkowo-starwarsowy.

Offline Kusch

• Global Moderator
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:09:50 »
Tak masz rację.To moja wina mogłem zostawić twój ostatni post i go przeedytować.
Trochę zbyt szybko nacisnąłem przycisk usun.
Przepraszam.Następnym razem będe bardziej ostrożny,co nie oznacza,że nie bede uzywał przycisku usuń.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:14:22 »
Zresztą opis działu wygląda tak:
"Prawdziwe lotnictwo wojskowe wczoraj i dziś. Jeśli zawsze męczyło Cię po co jest jakaś antenka lub przycisk, to napisz to tutaj. Technika, wyposażenie, ciekawostki, zdjęcia".
My mamy prawo nie wedzieć. Bardziej oblukani forumowicze wytłumaczą co jest nie tak i po sprawie. Nie rozumiem po co tyle krzyku. :| Bo mnie np. zawsze męczyło jaki był stan lotnictwa Rosyjskiego w latach 80-tych.

Rokosowski

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:17:28 »
OK!

Jeśli kogoś interesują te moje dane ze skasowanego wątku to są one pod adresem:

http://www.sci.fi/~fta/russia3.htm

Offline Kusch

• Global Moderator
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:21:50 »
Cytat: Rokosowski
PS. Poza tym nie rozumiem czemu to moje tematy były gierkowo-pecetowe i poszły do kosza a ponizej wisi temat pt. "Działka laserowe", który jakoś nie wydaje się moderatorom gierkowo-starwarsowy.

Nie uważam aby temat o działkach był starwarsowy,ale o tym bedziemy dyskutować w tamtym temacie.
I powtarzam jeszcze raz nie usunąłem tematu ze względu na zawartoć merytoryczną.

Rokosowski

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:27:43 »
OK! Chętnie o tym podyskutuje!

Elwood

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:30:13 »
Powyższą dyskusję przeniesiono z Lotnictwa Wojskowego.
Między innymi dla takich użytkowników jak Ty, Rokosowski, zrobiłem regulamin który ma tylko  cztery punkty. Jak widzę nadal jest to zbyt wiele by przeczytać i zrozumieć.
Nie Ty będziesz tu decydował i kogolowiek pouczał. Jeśli Ci coś nie odpowiada, napisz do "Przyjaciółki" albo lepiej do mnie via PW, i na pewno spróbujemy się dogadać.
Lotnictwo Wojskowe to mój ukochany ogródek na tym forum i nikt nie będzie go zaśmiecał postami które nic nie wnoszą i nie można się z nich czegoś nauczyć. Pogadać sobie można gdzie indziej, np. tu.
Dalsze zaśmiecanie Lotnictwa Wojskowego i zaniżanie jego poziomu zakończy się odstrzałem.

303_Pinker

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 29, 2005, 14:59:56 »
Grr uber eliten kliken rządzi. Nie ma sensu pisać tutaj czegokolwiek i mam gdzieś strzał w kolano jaki zapewne zaraz otrzymam.

Elwood

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 29, 2005, 15:01:49 »
No a gdzie wyzwanie na pojedynek 1:1 na gołe cyce z pianą na ustach ?..
Jestem zawiedziony, Pinker. Obniżasz loty...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 29, 2005, 15:18:29 »
1. To straszne!
2. Nie jestem właścicielem. Ja tu tylko sprzątam. To cyrk Apacza :P
3. Wyjaśnij sobie to z Elwoodem na PW.
4. Temat "działka laserowe" więc nie rozumiem czego sie czepiasz akurat tego.
5. A ten temat to też w innym dziale powinien być.

Poza tym Kusch przeprosił Cie więc po co robić z igły widły. Wczoraj były porządki na forum i dużo rzeczy w śmietnik poleciało.

Ps. A co do cenzury to wzorujemy sie na najlepszych czyli Urzędzie Cenzury (taki żarcik...żeby nie było)
Ps2. Pinker jak Ci się nie podoba to nikt Cie tu siłą nie trzyma więc zakończ swoje cenne uwagi bo zorganizuje Ci wypoczynek. Po stokroć wolę rozmawiać ze swoja jak to nazwałeś "eliten" którą znam od kilku lat niż wdawać się w polemikę na tego typu tematy z takimi osobami jak Ty. Wszystkim się nie dogodzi i nigdy nie będzie dobrze. Ja obejmując stanowisko uprzedzałem jak będzie  :twisted:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Rokosowski

• Gość
STANOWCZY PROTEST!!!
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 29, 2005, 15:28:24 »
Poza tym Kusch przeprosił Cie więc po co robić z igły widły. Wczoraj były porządki na forum i dużo rzeczy w śmietnik poleciało.

OK. Nie mam już pretensji bo już mi ją Kush wyjaśnił. Tylko nie wiem czemu teraz Elwood na mnie napada z takim tekstem:

Między innymi dla takich użytkowników jak Ty, Rokosowski, zrobiłem regulamin który ma tylko cztery punkty. Jak widzę nadal jest to zbyt wiele by przeczytać i zrozumieć.
Nie Ty będziesz tu decydował i kogolowiek pouczał. Jeśli Ci coś nie odpowiada, napisz do "Przyjaciółki" albo lepiej do mnie via PW, i na pewno spróbujemy się dogadać.

Otóż właśnie przeczytałem ten regulamin i nie znalazlem tam nic co tłumaczyłoby uwalenie moich tematów! I jak mi sie coś nie podoba to będę się domagał wyjaśnień od moderatorów a ty nie będziesz mnie tutaj pouczał bo nie jetestes dla mnie żadną wyrocznią deflicką Elwood!