Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 171991 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #1065 dnia: Maja 29, 2008, 17:28:39 »
Pochrzanione to. Zainstalowałem patcha 1.12b, Hyper Lobby i zarejestrowałem się ale zapytało o kod dostępu gry. Mam orginalnego Lock Ona FC 1.1 ale kodu tam żadnego nie ma. O co tu chodzi?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #1066 dnia: Maja 29, 2008, 20:08:03 »
Witaj. Chyba chciał abyś podał ścieżkę do lockon exe. Jest tam opcja search.
11:05 PM

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #1067 dnia: Maja 29, 2008, 21:17:42 »
stworzenie czegoś w rodzaju Air Show. Samoloty na stojance, wykołowywanie i akrobacje indywidualne każdy na innym typie
Jestem zwolennikiem tego typu przedsiewzieć .Dla twojej wiadomości  Pat21 takiego typu air show jest organizowany raz w roku pod nazwą Virtual Festival of Aerobatic Teams w którym bierzemy udział . Jako zespół APA.sq sami chcieliśmy organizować podobny pokaz w gronie naszego forum jednak z powodu zmian w organizacyjnych w zespole trenujemy niejako "od nowa" i w obecnej chwili nie jesteśmy w stanie wykonać pokazu w formie jakiej powinno to wyglądać.
Jednak zorganizowanie imprezy w formie jaka proponuje Pat21 nawet w w kilka osób jestem jak najbardziej ZA!
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

poko24

• Gość
« Odpowiedź #1068 dnia: Maja 31, 2008, 12:11:23 »
Pochrzanione to. Zainstalowałem patcha 1.12b, Hyper Lobby i zarejestrowałem się ale zapytało o kod dostępu gry. Mam orginalnego Lock Ona FC 1.1 ale kodu tam żadnego nie ma. O co tu chodzi?
Po wpisaniu poprawnej scieżki do Twojego lockon.exe i wpisaniu nicka HL prosi Cię o wybranie hasła, a później o potwierdzenie tego hasła. Spróbuj jeszcze raz i powinno być ok.

« Odpowiedź #1069 dnia: Czerwca 01, 2008, 08:17:49 »
Dzięki za pomoc. Teraz odpalają mi się już misje on-line. Pokazuje mi się misja, dołączam do jednej ze stron koalicji, wybieram samolot jednak po rozpoczęciu misji po wciskaniu "S" żeby ruszyło nic się nie dzieje.  :005:Czy trzeba czekać na dołączenie innych graczy? Może ktoś na hyper lobby postawił by "Virtual_Airshows" bo ja jeszcze na to za cienki jestem? Chętnie pokręcił bym solo na F-15C lub polskim MiG-29A. :003:

« Odpowiedź #1070 dnia: Czerwca 01, 2008, 14:37:47 »
Aby gracze HL mogli sie dołączyć do Twojej gry to przed wszystkim musisz założyć grę przez samo HL. Trudne to nie jest bo wystarczy założyć np. 'Open mission' (kliknąć na wolnym slocie otwrtej misji), następnie podać informacje typu: Nazwa gry, max liczba graczy oraz poziom trudności. Po naciśnięciu 'Save info' klikasz w magiczny przycisk obok napisu 'Open mission' znajdującego się w okienku z Twoja misją i 'Start game'. Dalej juz jako host wybierasz ustawienia, misje i zaczynasz gre. Wtedy standardowe 'S' i dopiero mozesz czekac na graczy ktorzy widzą Twoją grę na HL :) Pozdrawiam i do zobaczenia w powietrzu... S!

« Odpowiedź #1071 dnia: Czerwca 06, 2008, 10:22:22 »
Witam i dzięki za pomoc. Wszystko działa. W przyszłym tygodniu na Hyper Lobby chciałbym postawić serwer z wirtualnymi pokazami ( godziny wieczorne np. 18.00-23.00 ). Za pierwszym razem latałem pokazowo z gośćmi z całego świata ale to była totalna samowolka. Każdy startował i lądował kiedy chciał, latał na naddźwiękowej, przelatywał pod mostami itp. To był chaos a wypadków było bez liku. Natomiast chciałbym by wyglądało to jak najbardziej realistycznie. Dlatego jak postawie następny opatrzę go hasłem i podam tu na forum. Proszę zgłaszajcie ilu jest chętnych na opcję "realizm" i jakie samoloty mam ustawić? Która bazę? Opcje różne - solo akrobacja, pozorowana walka powietrzna, akrobacja zbiorowa - czekam na pomysły. Mile widziani posiadacze moda Polskich Sił Powietrznych 2006 - będziemy mieli wspólny klimacik. Gra to oczywiście FC 1.12a. Ja mogę kręcić "polską" wiązankę na MiG-29A lub "amerykańską" na F-15C.  :002:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2008, 10:32:46 wysłana przez Pat21 »

« Odpowiedź #1072 dnia: Czerwca 07, 2008, 20:32:14 »
Witam. Jestem nowy na forum i chciałbym się zapytać czy mógłbym się zapisać do "Red" w walkach online. Moim ulubionym samolotem jest Su 27. I chciałbym jeszcze zapytać kiedy i o której toczą się te walki. Pozdro.
Moje GG 7791066

poko24

• Gość
« Odpowiedź #1073 dnia: Czerwca 09, 2008, 14:44:53 »
Witaj! Walki online sa toczone non-stop na roznych serwerach. Musisz sciagnac program HyperLobby z tej strony: http://hyperfighter.sk/ , potem go zainstalowac. Po uruchomieniu musisz kliknac pozycje "Lockon Modern Air Combat", pozniej wskazac, gdzie znajduje sie lockon.exe, potem zarejestrowac sie czyli wpisac nicka, haslo i e-mail i jestes gotowy. Po lewej bedziesz mial wykaz aktywnych serwerow. Liczby przy nich np 5/30 oznacza, ze na serwerze znajduje sie 4 graczy na 30 mozliwych. 4 bo dodatkowo do ilosci graczy dodawany jest serwer czyli 4+1=5. Jeszcze taka uwaga, zeby grac online na wiekszosci serwerow musisz miec dodatek Flaming Cliffs procz zwyklego LockOn'a. Po wejsciu na serwer gra uruchamia sie automatycznie. Wtedy dopiero wybierasz do jakiej koalicji chcesz nalezec: RED lub BLUE, pozniej wybierasz samolot i uzbrojenie i jestes gotowy do lotu. Pamietaj, zeby cztac briefing. Mozesz tez dolaczyc do serwerow bez uzycia hyperlobby, ale musisz znac adresy IP poszczegolnych serwerow.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1074 dnia: Czerwca 09, 2008, 15:37:12 »
Możesz również dołączyć do lotów "As Real" :-) http://www.il2forum.pl/index.php?topic=9858.0
Zapraszam dzisiaj o 20:30.

« Odpowiedź #1075 dnia: Czerwca 09, 2008, 17:35:50 »
Dzięki, a co jeśli mam UBI.com? Czy on nie wystarczy?
Moje GG 7791066

« Odpowiedź #1076 dnia: Czerwca 09, 2008, 17:56:47 »
Chętnie bym z wami zagrał, ale nie posiadam jeszcze dodatku Flaming Cliffs. Mam nadzieje że go na wakacjach nabędę. Teraz gram na UBI. Więc nabędę praktyki i dołączę do lotów na wakacjach.
Moje GG 7791066

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1077 dnia: Czerwca 09, 2008, 19:34:00 »
Wątek dotyczący lotów online na wersji 1.01 jest tutaj: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=7915.0

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #1078 dnia: Czerwca 09, 2008, 19:50:32 »
Przepraszam, minął czas edycji postu, a ja przez pomyłkę podałem link do pomocy dla początkujących. Latanie online na wersji podstawowej jest oczywiście tutaj: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=6489.0

« Odpowiedź #1079 dnia: Czerwca 11, 2008, 15:12:00 »
Ale ruch na tym forum, jak na przysłowiowej Marszałkowskiej w godzinach szczytu. Ech.... :005: