Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 195202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online some1

• Global Moderator
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #645 dnia: Lipca 31, 2006, 17:20:54 »
Jedyne sensowne miejsce, gdzie można go obecnie zakupić to:
www.lockon.co.uk

Cena 14.95$, czyli mniej, niż 50 zł. Jest to wersja "download", czyli odpada koszt przesyłki  :001:. W razie problemów na pewno ktoś z forum pomoże z dokonaniem transakcji (potrzebna karta płatnicza).
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #646 dnia: Lipca 31, 2006, 17:28:36 »
Jedyne sensowne miejsce, gdzie można go obecnie zakupić to:
www.lockon.co.uk

Cena 14.95$, czyli mniej, niż 50 zł. Jest to wersja "download", czyli odpada koszt przesyłki  :001:. W razie problemów na pewno ktoś z forum pomoże z dokonaniem transakcji (potrzebna karta płatnicza).

Inne nie mniej sensowne wyjście to http://www.naturalpoint.com/trackir/03-enhanced-games/game-lock-on-11-flaming-cliffs.html - sam tam nabyłem wersję box i to bez problemów. Wysyłka to dodatkowo kilka $. Minus, trzeba czekać tydzień, dwa.

pozdrawiam,
qrdl

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #647 dnia: Lipca 31, 2006, 17:35:04 »
Uuuu na forum było o tym bardzo głośno już, wiele dyskusji...

Najszybciej i najtaniej wychodzi wersja WEB kupowana bezpośrednio na stronie www.lockon.ru za pomocą karty kredytowej.
Polecam, tylko niecałe 15$.

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #648 dnia: Lipca 31, 2006, 18:45:46 »
Wlaśnie po nieudanych poszukiwaniach w polskich sklepach znalazlem ten watek na forum. Chyba trzeba bedzie uzyc mojej VISY Concerto ale tak aby nazyczona nie zauwazyla  ;))). Martwi mnie jedynie ten hardware kod, zeby pozniej jajec nie bylo jak czlowiek przeinstaluje system. Mysle ze dzis wieczorem sciagne a jutro wieczorem cos mozemy podzialac probnie z serwerkiem. Mysle ze sprzet mam wystarczajaco dobry chodz musze pewne zabiego OC przeprowadzac na mojej grafie. Moj sprzet to:
AMD Athlon XP 2400+, 756 MB RAM, 80GB Barracuda (+ 120GB samsung jako magazyn a nie systemowy), Gigabyte Ati Radeon 9550 128MB @ 9600 pro.System Windows XP HE.   

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #649 dnia: Lipca 31, 2006, 19:48:19 »
Witam
Z kodami nie masz się, co przejmować. Mi się skończyły to dostałem następne.
Luzik  :001:

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #650 dnia: Lipca 31, 2006, 21:13:23 »
OKay okay po walce z moja karta kredytowa i brytyjskim systemem platniczym zasysam Flaminga :))) Jutro mam wyjaz do Poznania ale mozemy cos pomyslec o wieczorem jesli ktos ma czas :))

Apek

• Gość
« Odpowiedź #651 dnia: Sierpnia 01, 2006, 19:42:04 »
a ja mam pytanko w sprawie kampanii.. czy loty się odbyły ,czy zostały zawieszone z powodów technicznych ? :020:

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #652 dnia: Sierpnia 02, 2006, 09:05:53 »
Fatalna sytuacja! Sciagnalem FC ale nie zdazylem aktywowac a witryna jest nieczynna!!! Jak pech to pech. Jeszcze jedna ciekawa sprawa:
Moje lacze i moj ciekawy komputer.
Kiedy podlacze komputer bezposrednio do switch'a (D-Link) mojego providera to predkosc lacza jest zaledwie 160-190 kbit/s ale kiedy kompa przelacze na moj router z Acess Pointem (tez D-link) transfery osiagaja 1900 - 2100 kbit/s

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #653 dnia: Sierpnia 02, 2006, 09:42:35 »
Jeszcze jedna sprawa na jakim patchu latacie? 1.12a? Pozdrawiam wszystkich

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #654 dnia: Sierpnia 02, 2006, 10:40:32 »
Tylko na 1.12a.

Eskel

• Gość
« Odpowiedź #655 dnia: Sierpnia 03, 2006, 08:29:00 »
Hello wszystkim udalo mi sie aktywowac FC, ale zastanawiam sie czy mam wystarczajaco silny sprzet (zerknijecie wczesniejszy moj post lub dwa i powiedzcie), wczoraj malego jumpa mialem i mam wrazenie ze FC ma znacznie wiksze wymagania niz zwykly LOCK ON. Oswajam sie z migaczem, ale nie jestem w stanie namierzyc wrogiego samolotu mimo ze klawiszologie mam przed soba. Widze wrogow na radarze ale zeby HUD cos wskazal to zapomnij. Niestety kapituluje i wracam do czytania manuala - dobrze ze jest  po polsku. Poza tym latanie jest rewelacyjne zwlaszcza na samych przyrzadach sprawia niesamowita frajde. Lecisz sobie i nagle jeden zegar kreci sie szybko a ty zastanawiasz oooo jak fajnie sie kreci ciekawe co to???? UPS to byla wysokosc? a nie predkosc? Nie no zartuje. DObra niebede sie o tym tu rozpisywal bo mi kolana przestrzela. REasumujac mysle ze moglibysmy sie dzisiaj spotkac na probie serwerka kolo 20.00

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #656 dnia: Sierpnia 03, 2006, 12:20:55 »
Coś musiałeś źle robić, np. optyką próbowałeś namierzyć cela był za daleko  i nie mogłeś locka złapać. Anyway proszę w tym temacie skupić się na lataniu online :) Piszę za wczasu żeby topik nie poszedł w las :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #657 dnia: Sierpnia 04, 2006, 22:04:40 »
No to zacytuję swoje wypociny z innego topicu kilka linijek niżej :

@ Do wszystkich "lataczy" z ekipy ;)

Ed wraca gdzieś zirka about poniedziałku z krókich wczasów,  z zamiarem powrotu do systematycznych lotów.
 Ostatni niemalże miesiąc można potraktować jako swego rodzaju dłuższą wakacyjną przerwę w naszych lotach. Stąd też we wtorek- jest to oczywiście termin proponowany- wypadałoby pociagnąć do przodu nasz udział w dalszej części naszej wirtualnej wojny nad Gruzją.
Liczę na obecność dotychczasowych "eskadrowiczów" jak też osoby które wyrażają chęć udziału we wspólnym lataniu (MiG 29 w barwach radzieckiej eskadry, w przyszłości i inne maszyny do obsadzenia w innych barwach- cierpliwości plizz  :P   ) ).
Misje -kto latał wie- sa zróżnicowane, zazwyczaj pozbawione wodotrysków, ot poprostu codzienna harówka lotniczej służby w warunkach niewielkiego konfliktu. Czasem natrafi się na patrol Phantomów F-4, czasem nawet Turcy puszczą w powietrze swoje "Falcony" na patrol i wtedy może się cieplej zrobić , czasem znów lata się w stresie godzinę oczekując na nagłe pojawienie się bandytów w powietrzu a tu tylko Hawki gdzieś z dołu drażnią "Beryozę". Jest różnie. Przydział do zadań zgodnie z tym co każdy potrafi. Stąd jeśli ktoś będzie się obawiał ,że jego umiejętności pozwalają jedynie na start i wylądowanie, niech się nie obawia. Otrzyma zadanie nieco łatwiejsze, tak ,żeby w jego trakcie prowadzący wytłumaczył co trzeba (jeśłi sam będzie wiedział :D  ) . Resztę podstawowych niezbędnych umiejętności będzie mozna  zdobyć w trakcie specjalnie do tego celu organizowanych lotach szkoleniowych (poligonów). Ale teraz jest wojna i nie ma na to czasu :D  :P , od razu rzucamy w wir walki ;)

Generalnie zapraszam w imieniu stałych uczestników i swoim do lotów.

Jak zawsze proszę o zgłąszanie się na lot ciut wcześniej. Oficjalna misja ruszy w sytuacji kiedy obecnych będzie przymajmniej 4 uczestników . W miarę wcześniejsze potwierdzenie udziału w misji pozwoli na  uniknięcie  grzebania w edytorze 5 minut przed lotem i tym samym wkradnięcia się jakiegoś "babola".

Pozdrawiam wszystkich serecznie i do   zobaczenia w sztabie na odprawie w bazie (MAjkop i Adler -ot tak tytułem uchylenia rąbka ...).

Pozwoliłem sobie tu to powielić , coby nie umknęło uwadze zainteresowanym.

Pozdrawiam i do zobaczenia na odprawie  ;)
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Tarkin

• Gość
« Odpowiedź #658 dnia: Sierpnia 07, 2006, 16:22:47 »
Witam wszystkich! :516:
Jestem nowym forumowiczem. Z symulatorami lotu mam dłuższą styczność, lecz brak czasu nie pozwolił mi się rozwinąć. Znajomość Lock On’a kończy się więc na umiejętności startowania, lądowania (również na lotniskowcu) i walce kołowej. Chciałbym w końcu poznać symulator i polatać z wami na sieci. Czy znalazłby się ktoś chętny do latania z żółtodziobem? Niestety moja wersja LO to 1.02. Nie posiadam karty kredytowej aby nabyć FC- czy jest ktoś wstanie pomóc w zakupie?
Pozdrawiam.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #659 dnia: Sierpnia 07, 2006, 17:25:41 »
Witaj! Miło, że jesteś. Forumowej braci nigdy nie za wiele. Co do lotów, co chwilę coś się dzieje... radziłbym pościągać numery GG osób najbardziej aktywnych w tym wątku, informacje o lotach często są umieszczane w opisach.
Jeszcze jedno, większość lata na FC, więc rób co możesz, żeby FC kupić. Mało kto przesiada się jeszcze w starego 1.02. Szczerze mówiąc nie wiem kto jeszcze.