Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 172088 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John Cool

• Gość
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #795 dnia: Września 28, 2006, 00:27:52 »
Ja tam nie mówię żeby je od razu wysyłać na patrol, ale sugerowałem aby za każdym razem, albo co te kilka imprez po prostu poprzestawiać wyrzutnie na inne stanowiska, tak dla urozmaicenia. Chociaż w sumie, z drugiej strony, jeśli idzie o cele naziemne, to żaba ma dobre oczy i uszy i w konfrotacji z kumatym pilotem tegoż aparatu na wiele to się chyba nie zda :121:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #796 dnia: Września 28, 2006, 01:06:00 »
Tak się zastanawiam, czy wy szturmowcy aby nie macie za dobrze?  :021: Tacview nie wolno, bo wasze uberprzebiegłe tajne trasy którymi non stop latacie wyjdą na jaw. W ciągu ostatniego tygodnia nie było misji w której wszystkie sam'y nie byłyby zjechane w ciągu góra pół godziny od rozpoczęcia gry. Lądujący szturmowiec to zaiste rzadki widok, bo latacie najczęściej misje samobójcze.

Jakby mnie bawiło próbowanie po kilka(naście) razy odjechania z parkinku po którym jakiś wesoły pilot nie wysilając się nawet na celowanie przejechał się LAU-61, RBK, albo Mk-20 tobym nie grał w LO tylko jakiś symulator górnika czy innego speca od dziur. Chociaż widzę, że są tacy, którzy to lubią.  :002:

Aha, koła urywają się bez wyjątku we wszystkich samolotach.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #797 dnia: Września 28, 2006, 01:32:56 »
Some1 jak męczyłem Miga nigdy nie sprowokowałem go do urwania goleni na dziurze, w Su25T. Fakt wpadał w dziurę ale po chwili z niej wyjechał. Wiesz dla mnir to możecie nawet TORa pod samolotem wozić, ale sprobuj wypatrzyć na moim sprzęcie coś co się porusza po ziemi, później to jeszcze zalokuj. Generalnie mogą jeździć ale skombinuj mi z 2GB ramu i mocniejszą grafę żebym mógł horyzont oddalić i wrzucić sobie więcej obiektów namapie (mówię o pojazdach).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #798 dnia: Września 28, 2006, 08:28:24 »
Proszę bardzo ustawić zatem dyżurnego pilnującego własnego lotniska, na jeden dolot żabą i przeoranie pasa, poświęcam 2 czasami 4 próby. Nie ma lekko, dodatkowo polecam wystartować samą żabą, jest to już wyczyn, nie ma przepustnica na max, i startujemy nawet ze stojanki.

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #799 dnia: Września 28, 2006, 08:55:51 »
Ja podzielam zdanie osob, ktore uwazaja ze nalezaloby zrezygnowac z uzywania bomb kasetonowych. Oraja one strasznie lotniska. Poza tym sprawa wychodzenia w czasie gry tez jest dla mnie nieuczciwa do konca. Po pierwsze "lataja" sie lotniska a po drugie ma sie znow pelen zasob fps'ow. To co wczoraj sie dzialo bylo kompletna rzezia jak juz ktos zauwazyl.

Castor, nie zazdroszcze Ci poczatkow akurat podczas wczorajszego, dzikiego latania. Swoja droga gratuluje zawziecia!

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #800 dnia: Września 28, 2006, 10:08:40 »
Panowie, dajcie że święty spokój. Zasady były zawsze czyste i niech tak zostanie. Żadnych ograniczeń na Szturmowcach i po dwa krótkie IR na Myśliwcach.

Poza tym Samoloty myśliwsko/szturmowe takie jak MIG i SU też zawsze mogły przenosić bombki. Tak było przynajmniej u Qrdla, latamy na jego misji, więc chyba zasady zostają te same, jak nie, to się określcie, ale wszyscy.
Co do ładowania RBK na A/F , po prostu ryzyko pilota, ma ładunek, jest wolniejszy i łatwiej go zaskoczyć i wymanewrować. Poza tym, celem zawsze było UNIEMOŻLIWIENIE PROWADZENIA WALKI PRZEZ PRZECIWNIKÓW ! I niech tak zostanie. Jeszcze jedno, czy ktoś po stronie BLUE marudzi, że Su-25T ma rakiety antyradarowe?

Jak któraś strona dostaje w dupę za bardzo, nie może startować ze względu na zniszczenia. To po prostu uznaje dominację przeciwników, po czym dziękuję, restart, przezbrojenie, bawimy się od nowa.

I jeszcze jedno trzeba ustalić. ZA WYCHODZENIE w celu czyszczenia pasa BAN! Nie można zmieniać samolotów, aż do restartu.
I tyle. AMEN, Finito, skończcie dyskusję :). Latanie na tej misji zawsze było SZYBKIE i NIEPRZEWIDYWALNE. Niestrzeżone lotnisko BLUE i MAZAK w ROUCHU to koniec lotów, póki się nie wystrzela. Ale nic to :).

Offline Rolam

« Odpowiedź #801 dnia: Września 28, 2006, 11:13:25 »
Nie macie co w domach robić, tylko się kłócić , przekupy pierońskie???

Zasady od tej pory są dla mnie jasne :
1.Zasady ustala HOST w tym temacie w dniu lotów.
2.Host ma zawsze rację
3. Jeśli host nie ma racji to patrz punkt 2.
4. Wszelkie wątpliwości po misji do omówienia,chyba że host zwróci uwagę podczas misji.

U mnie podtawowe zasady w naszych dogach to:

1. Sprzęt AGD tylko dla SU25(x) i A10a - chyba że przegłosujemy to przed misją ALE wtedy jeśli choć jedna kasetówka spadnie na pas, lub stojanke i taxi - zamykamy serwer.

2.Nie przekrzykiwać się chacie
3.Wychodzenie z misji jest dozwolone, chyba że ustalimy potem inaczej(ale to POTEM-redundacja zamierzona)
4.Ze względu na kontrowersje - no tacview . Jak go nie było też było super
5. I nie krzyczeć "Jezu tego tu nie było , skąd dostałęm???To nie fair!!!Olo pliz fix it" TAK: zmieniam pozycje AA, a co! to nie szachy, to wojna. Figury nie zawsze mają te same pozycje wyjściowe.

w Kampanii to Edek ustala zasady ,a my się dostosowujemy

pozdrawiam
Zły i niedobry Rolam
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #802 dnia: Września 28, 2006, 11:17:53 »
No też może być, u Rolam'a jest tak. U Qrdl'a było TAK, a u Balcera wczoraj było TAK. Jakby  miało być inaczej, to by się Balcer odezwał, a ja bym posłuchał.

Offline Rolam

« Odpowiedź #803 dnia: Września 28, 2006, 11:25:29 »
p.s. jak czas pzowoli, do skończe składać tego P4 HT 2,6 + 1GB ramu,do soboty, więc będę mógł postawić serwer i sam wchodzić i wychodzić  :karpik
Łącze na razie hula, ma etykiete Mazak&Schmitt aproved.  :banan
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #804 dnia: Września 28, 2006, 17:48:52 »
Witam
Ale macie problemy. Zasady powinny być proste. Rakiety na mosolotach 3x dowolny IR
Co do AGD  to niech bierze każdy kto chce na co chce i ile chce(można brać granaty w kieszeń  :118: )  uniemożliwienie startu przeciwnikowi wskazuje na jego przegraną. Reset misji i wszystko  :banan

KaKa

• Gość
« Odpowiedź #805 dnia: Września 28, 2006, 17:54:48 »
Wczoraj było całkiem całkiem... nie wiem czego się czepiacie :P
Prawda jest taka że na prawdziwej bitwie nie ma restarta i nie można latać w nieskończoność, dlatego też dziury w pasie po pewnym czasie już nie robią nikomu różnicy... a w takiej walce jaką my prowadzimy co najwyżej przydałby się częstszy restarcik serwerka... (wczoraj np powinno to się odbyć co najmniej jakieś 30 jak nie 40 minut przed skończeniem sesji, bo na lotnisku czerwonych naprawdę już nie było sensu wogóle kołować).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #806 dnia: Września 28, 2006, 18:35:29 »
Ok, tylko jak wczoraj balcer chciał zrobić restart, to conajmniej dwie osoby zawołały, żeby nie teraz.

Ja tylko wyszedłem z propozycją, nie podoba się, to trudno, ja się dostosuję  :021:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #807 dnia: Września 28, 2006, 19:37:12 »
Dokładnie tak było  :004: ,no ale nie chciałem przerwać zabawy i poszedłem się w tym czasie  :703:
A co do kołowania to w moim przypadku nie miało już sensu  :005:.
Niedługo zmieni się delikatnie mapa rozgrywki  :020:
Pozdrawiam.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #808 dnia: Września 28, 2006, 19:39:06 »
Czy dzisiaj latamy?

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #809 dnia: Września 28, 2006, 19:46:24 »
tzn sprawa wygląda tak:
Spadam dzisiaj na piłeczke przed 22:00  :020:, ale serwerek postawię około 21:00 (będziecie mieli czas do 00:45 (o tej powinienem się pojawić  :003: )).
Mapka lekko zmodyfikowana  :004:
Pozdrawiam.