Autor Wątek: Polish Air Force oraz inne modyfikacje Sił Powietrznych  (Przeczytany 161547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

.Lukaasz.

• Gość
Odp: Polish Air Force oraz inne modyfikacje Sił Powietrznych
« Odpowiedź #510 dnia: Października 04, 2009, 08:40:23 »
dziękuję bardzo mi pomogłeś.  :001:

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #511 dnia: Stycznia 08, 2010, 18:22:28 »
Jak dodać do Polski C-130? Jak robiłem to ręcznie to za każdym razem wsykakiwało mi F-16 w grze?!
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

« Odpowiedź #512 dnia: Lutego 11, 2010, 16:15:16 »
Czy jest dostępny (może ktoś to zrobił) model Irydy. Tak żeby ją podmienić w zamian za su-25. Myślę że było by to ciekawe wzbogacenie naszych wirtualnych sił powietrznych  :020:.
Jeśli nikt jeszcze tego nie zrobił, to jakie programy były by potrzebne żeby dorwać się do tego przedsięwzięcia?
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #513 dnia: Listopada 08, 2010, 21:52:40 »
Witam
Chciałbym prosić Was o pomoc w nietypowym być może projekcie.
Opisuję na stronie http://mig25.netpak.pl katastrofę Miga-25 w okolicach Oławy (dolny śląsk)
Chciałbym umieścić na stronie rekonstrukcję lotu, który w skrócie można zdefiniować korkociągiem płaskim. Niestety fs2004 jakim się bawię w tym celu ma jakieś dziwne modele lotu. Korkociąg ni jak nie wychodzi. Bardzo dziwnie i nienaturalnie wygląda. czasem nawet robi "fikołki" do góry. Może to wina samolotu. Korzystam z mig25 od Alfy. Tam jest wersja dwuosobowa samolotu mig25.
Na razie mam animację zrobioną w lock on dla mig29.
http://www.youtube.com/watch?v=TLUHrDwEdww&feature=player_embedded
Chciałbym zrobic cos takiego Migiem25 lub Migiem 31 w Lock On ale normlnie one nie sa do sterowania.
Próbowałem opcji HumanCockpit="yes" nie pomaga. I na tym kończy się moje modowanie :-)
Jakby się dało zrobić wersję w dedykowanym malowaniu (nr boczny 62) i z dwoma kokpitami to by było zupełnie ekstra.
Proszę o pomoc.

« Odpowiedź #514 dnia: Listopada 08, 2010, 22:50:55 »
Niestety fs2004 jakim się bawię w tym celu ma jakieś dziwne modele lotu. Korkociąg ni jak nie wychodzi. Bardzo dziwnie i nienaturalnie wygląda. czasem nawet robi "fikołki" do góry. Może to wina samolotu. Korzystam z mig25 od Alfy. Tam jest wersja dwuosobowa samolotu mig25.
Aktualna wersja sima czyli FSX też tego poprawnie nie odwzoruje - FS-y są kiepskie w takich "ekstremalnych zjawiskach", nie do tego służą.

Chciałbym zrobic cos takiego Migiem25 lub Migiem 31 w Lock On ale normlnie one nie sa do sterowania.
Próbowałem opcji HumanCockpit="yes" nie pomaga. I na tym kończy się moje modowanie :-)

Zacznijmy od tego o jakiej wersji Lock On piszesz? Stary LO 1.02 czy LOFC 1.12 (no bo zapewne nie aktualna LOFC 2). Jeśli najstarsza wersja to tam polecenie HumanCockpit="yes" nie działa lub nie dział prawidłowo. To było dostępne dopiero od wersji LOFC 1.12.

Jeśli chcesz mieć kształt MiG-25, to możesz spróbować podmiany plików w Bazar/World/Shapes. Dublując pliki kształtów MiG-25 i zapisując je pod nazwami właściwymi dla MiG-29 otrzymasz coś co ma kształt MiG-25, ale kabinę i model lotu MiG-29. Nie przy każdych samolotach to działało  i nie wiem czy to w ogóle działa pod LO 1.02. Ja to kiedyś testowałem pod LOFC 1.12, do gry to jest kiepskie i bez sensu, ale dla stworzenia efektu wizualnego może się nadać. Spróbuj w ten sposób.

PS. Tutaj o tym pisaliśmy: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=6294.msg83258#msg83258
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2010, 22:59:27 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #515 dnia: Listopada 20, 2010, 22:54:18 »
W LO1.02 nie działa dla Mig-25 lub Mig-31.
Da się coś zamiezać w tej wersji aby zadziałało, jakaś podmiana wpisów, plików etc?
Flaming Cliffs raczej nie będę miał.

« Odpowiedź #516 dnia: Listopada 20, 2010, 23:21:56 »
W LO1.02 nie działa dla Mig-25 lub Mig-31.
Da się coś zamiezać w tej wersji aby zadziałało, jakaś podmiana wpisów, plików etc?

Jeśli chodzi o kombinację HumanCockpit="yes" to jak napisałem w LO 1.02 nie działała jeszcze.

Jedyne w takim razie co możesz spróbować to dać np. Su-27 pliki zewnętrznego kształtu MiG-25. Próbowałeś tego? Może to zadziała w starej wersji gry? Nie dam głowy bo robiłem to dawno i na LOFC, ale spróbować możesz.

« Odpowiedź #517 dnia: Listopada 20, 2010, 23:24:06 »
Właśnie znalazłem i miałem to napisać  :banan
Miałem poprawić swojego posta a tu już odpowiedź. Dzięki trafiłeś na 100%.
Znalazłem moda, który podmienia Su-27 na MiG-25. Na razie wystarczy.

[admin]MiG - Mikojan i Guriewicz, Su - Paweł Suchoj i ogólnie pisownia. Mazak. [/admin]
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2011, 15:49:12 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #518 dnia: Grudnia 31, 2010, 20:47:57 »
Jakby kogoś interesowało to wyszło mi takie coś.
http://www.youtube.com/watch?v=CG7iXPyPxdY
Dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #519 dnia: Stycznia 17, 2011, 20:00:54 »
Użytkuję już LOFC-2 i podobnie jak w LOFC-1,2 chciałem stworzyć bliżniaczą belkę wielozamkową złożoną z  dwóch bomb FAB-500 dla MiG-27k i MiG-29C , lecz stosując taką sama metodologię jak przy LOFC-1,2  nic mi z tego nie wyszło. I w tej sytuacji zwracam się do twórcy całej koncepcji modernizacji MER-ów - krótko mówiąc prośbę o pomoc kieruję do Razorblade'a 1967!.   
Wiesław D

« Odpowiedź #520 dnia: Stycznia 18, 2011, 10:21:01 »
I w tej sytuacji zwracam się do twórcy całej koncepcji modernizacji MER-ów - krótko mówiąc prośbę o pomoc kieruję do Razorblade'a 1967!.

Prawdę powiedziawszy Lock On to sobie jakiś czas temu odpuściłem - mam co prawda LOFC2, ale do dzisiaj nawet (porządnie) nie zaprogramowałem sobie kontrolerów. Na razie skupiłem się na RoF i FSX (na więcej gierek na raz brak czasu), może kiedyś jak mi się te dwie trochę "przejedzą" to zrobię w nich przerwę i pobawię się znowu "loczkiem".

« Odpowiedź #521 dnia: Stycznia 19, 2011, 14:40:56 »
Wielka szkoda- poczekam więc z niecierpliwością . Pozdrowienia
Wiesław D

« Odpowiedź #522 dnia: Lutego 07, 2011, 21:59:09 »
Prawdę powiedziawszy Lock On to sobie jakiś czas temu odpuściłem - mam co prawda LOFC2, ale do dzisiaj nawet (porządnie) nie zaprogramowałem sobie kontrolerów. Na razie skupiłem się na RoF i FSX (na więcej gierek na raz brak czasu), może kiedyś jak mi się te dwie trochę "przejedzą" to zrobię w nich przerwę i pobawię się znowu "loczkiem".

Poradziłem sobie z problemem i nie popadając w samozachwyt mogę stwierdzić, iż stałem się "specjalistą" od modyfikacji uzbrojenia w FC-2.
Wiesław D

« Odpowiedź #523 dnia: Lutego 08, 2011, 09:08:08 »
...nie popadając w samozachwyt mogę stwierdzić, iż stałem się "specjalistą" od modyfikacji uzbrojenia w FC-2.
No to teraz nie pozostało Tobie nic innego jak napisać ładną instrukcję tych czynności na Forum - miłej zabawy.

Offline tees

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #524 dnia: Kwietnia 07, 2011, 18:59:17 »
Witam wszystkich
Pytanko czy pl mod będzie działał na LO FC 2.0.