Autor Wątek: Pokazy w Brnie  (Przeczytany 898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czaju

• Gość
Pokazy w Brnie
« dnia: Września 11, 2005, 11:56:42 »
Dzisiaj o 13:00 na czeskiej dwójce 1,5-godzinna relacja z pokazów w Brnie!

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Pokazy w Brnie
« Odpowiedź #1 dnia: Września 11, 2005, 12:11:21 »
Hehe a ile bylo z radomia....? 5 min  :roll:
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Czaju

• Gość
Pokazy w Brnie
« Odpowiedź #2 dnia: Września 11, 2005, 12:41:31 »
Niech TVP schowa się ze swoimi kilkuminutowymi "wejściami", w których przystojna babeczka próbuje rozmawiać z pilotami o czymś, o czym nie ma zielonego pojęcia. W Radomiu fantastycznie zagaiła rozmowę z liderem Red Arrows - "Mówi się, że latacie poprawnie, ale bez fantazji...".  :?

A, pamiętam też kilkuminutowe wejście z Góraszki parę lat temu, podczas którego przez cały czas była mowa o... zabytkowych samochodach.

Pokazy w Brnie
« Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2005, 15:12:34 »
Właśnie sobie obejrzałem relację z CIAF-u. Niestety, zaplanowany wyjazd nie doszedł do skutku.
W telewizorze pokazali m.in. loty Striżów na "29",  świetną portugalską parę na AlphaJetach, trzy czeskie Gripeny, serbsko-czarnogórskiego Orao, włoskiego Spartana C-27. Był też E-3 AWACS: w locie na lotniskiem i na stojance oraz świetny sportowy Su-29, który podobno ma kupić czeska reprezentacja w akrobacji.
Szef firmy, która przygotowuje te pokazy, powiedział że udało się kilka lat temu załatwić podczas CIAF przelot pary B-1B (widziałem w relacji w TV). Jego marzeniem jest pojawienie się w Brnie B-52. Nic dodać. Jesteśmy daleko w tyle. Ale to nic nowego. Czesi pokazy lotnicze, transmitowane w TV na żywo jako Letecky Den Svazarmu (czeski LOK) robili już w latach 80. Wtedy po raz pierwszy widziałem Su-25 wykonujące touch and go.
Na pokazy starych samolotów w Rouvnem n/ Łabą przylatują do nich Cataliny, B-17, B-25 i Hurricany. No, ale oni nie są lotniczą prowincją Europy. :571: