Autor Wątek: Pierwsza Polska F-16.  (Przeczytany 320446 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BigMac

• Gość
Odp: Pierwsza Polska F16-stka
« Odpowiedź #165 dnia: Września 15, 2006, 22:09:00 »
A może mu pilot powiedział ile wykręcili?

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #166 dnia: Września 15, 2006, 22:11:19 »
Nie wiem jak było, ale są ludzie bardziej wytrzymali. Niewykluczone, że akurat minister do takich należy.
Schmeiss, ty też coś o tym wiesz !  :118:
Może Toyo powie ile można ot tak sobie bez treningu wytrzymać.
Swoją  drogą,  dziwię się trochę, że taką jazdę zafundowali pasażerowi.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Września 15, 2006, 22:20:44 »
Przy 5,5 G już sie zaczyna robić fajnie , i myślę że jakby Mareniek potrzymał sekunde czy półtora dłuzej to bym wizje i fonie stracił , bo złapałem sie na tym że mimo uważnego przyglądania się instrumentom widze tylko jeden, ten na który patrze :D

T. niech się wypowie może, na ile mu kombinezon mógł pomóc

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #168 dnia: Września 15, 2006, 22:21:28 »
Podobno Speed Jeans dodają 1-1.5G do naturalnej wytrzymałości, AGSM (Anti-G Straining Maneuvers) podobno mogą dodać 1.5G jeżeli prawidłowo wykonane. Co łącznie może dać +3G do naturalnej wytrzymałości, czyli przeciętny dobrze przygotowany (teoretycznie) człowiek powinien odpaść przy około +7.5G :D

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Września 15, 2006, 22:30:43 »
Nie wiadomo ile to trwało śmiem przypuszczać że pilot żmiji był jajcarz i kumaty  więc mógł ''wyszarpać' tę warftość tak by pan minister z okazji którego popisali mu samolot :D mógł  entuzjastycznie opowiadac o 9g, przez ...bardzo krótko :D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #170 dnia: Września 18, 2006, 20:02:44 »
Więcej fotek z "rollout" Oczywiście nie mogło zabraknąć, sami wiecie kogo  :) ;)

http://www.wp.mil.pl/galeria_wiecej.php?lang=1&idgaleria=580

"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #171 dnia: Września 18, 2006, 23:54:24 »
To czerwone berety też są tym zainteresowane? :005:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Września 18, 2006, 23:59:28 »
Ano taka tradycja, święci się wozy strażackie, to i samoloty wojskowe to trafiło :005:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Września 24, 2006, 23:21:40 »
W 'Angorze 'z 24 wrzesnia jest na12 stronie artykuł "Sikorski sie przeleciał' w którym poza pouczającym komentarzem  z którego można się  dowiedzieć że f16 ma drązek z prawej strony a nie jak w samolotach na których latają polscy piloci - po środku i że jest to w związku z tym niesamowita maszyna potrafiąca wspinać się pionowo w górę , zamieszczono wywiad z Radkiem S.
Radek dwa dni pościł przed lotem :D :D - ergo - cziter!

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #174 dnia: Września 25, 2006, 00:16:39 »
Aż strach się bać jak by f-16 miał drążek z lewej strony.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #175 dnia: Września 25, 2006, 13:09:46 »
A nic nie będę pisał, bo mnie... w kręgosłupie łamie, jak słyszę, że pan MON "testował osobiście" F-16, nawet odczytał 8.8G.
Jako żywo przypomina mi to film dokumentalny o pewnym NigdyNieZachodzącymSłońcu, jakim jest on wspaniałym pilotem myśliwca, po czym podano informację, że w podróż wybrał się pociagiem, bo... boi się latać. Gra też w golfa lepiej niż Tiger Woods.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Września 25, 2006, 15:14:06 »
To tytułem postawienia kropki na i poproszę jeszcze Toya o procentowe określenie prawdopodobienstwa zdarzenia pt.  koleś zza biurka dostaje około 9 G pierwszy raz w życiu po czym po chwili zastanowienia odczytuje  wartość na wskazniku.

« Odpowiedź #177 dnia: Września 25, 2006, 15:38:32 »
To tytułem postawienia kropki na i poproszę jeszcze Toya o procentowe określenie prawdopodobienstwa zdarzenia pt.  koleś zza biurka dostaje około 9 G pierwszy raz w życiu po czym po chwili zastanowienia odczytuje  wartość na wskazniku.
Do tego nie trzeba Toya.
A ta chwila zastanowienia trwala do momentu ockniecia sie po 6 G, a nie 9.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Września 25, 2006, 15:55:20 »
Nie dramatyzujmy :D Mareniek mi zaaplikował 5,5 g , nie trwało to co prawda 15 sekund tylko... nie mam pojęcia ile :D w takich chwilach czas się dłuzy lol a dłuży sie tym bardziej im bardziej boli lol
załóżmy 3 sekundy, może 4 - i pod koniec tego miałem pierwsze objawy zamroczenia które ku własnemu zaskoczeniu gdy odkryłem to były juz całkiem pokaznych rozmiarów lol. Tzn widziałem tylko to co miałem przed twarzą i gdzieś się zgubił sygnał RGB composite :D
Myślę ze 2 sekundy więcej i można by powiedzieć 'On uze gatow" :D
A w żmiji R.S miał ubiór przeciwprzeciążeniowy, więc nie sądze by przy sześciu juz odpadł

« Odpowiedź #179 dnia: Września 25, 2006, 16:10:09 »
Nie dramatyzujmy :D Mareniek mi zaaplikował 5,5 g
A te 5,5 g odczytales ze wskaznikow  :118: